Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Herr Oberhaupt, chyba wypadałoby zaprosić nowego papieża na wizytę. Btw, ciekawe kto będzie królem Dreamlandu.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A w jakim celu? Czy my tu mamy Kościół Rotryjski w planach hodować? Jesli tak, w sensie znajdą się wierni to dlaczego nie.Femme Mystere pisze: ↑29 czerwca 2022, 13:07 Herr Oberhaupt, chyba wypadałoby zaprosić nowego papieża na wizytę. Btw, ciekawe kto będzie królem Dreamlandu.
Co do króla Dreamlandu, to na razie regencję "ma" JKW Karolina. Może więc i ona się skusi, choć szczerze wątpię.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Też jestem za tym, by zaprosić papieża. No bo czemu by nie? Nawet jakby miał tutaj odprawić mszę w intencji nasz wszystkich. Zawsze jakiś ciekawy element fabuły. Wyświęci der Sitz, na przykład...
Nie musimy zawierać jakiś umów międzynarodowych, ale zaproszenie na wizytę można złożyć... nawet jeśli miałoby to być zrobione w lakoniczny sposób.
Wiadomo już coś kiedy orędzie nowego kanclerza Sarmacji?
Nie musimy zawierać jakiś umów międzynarodowych, ale zaproszenie na wizytę można złożyć... nawet jeśli miałoby to być zrobione w lakoniczny sposób.

- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Myślę, że podczas zaprzysiężenia powie parę słów oraz dodatkowo jak będzie musiał przedstawić sprawozdanie ze stanu państwa przed Sejmem.Joachim Cargalho pisze: ↑29 czerwca 2022, 14:54 Też jestem za tym, by zaprosić papieża. No bo czemu by nie? Nawet jakby miał tutaj odprawić mszę w intencji nasz wszystkich. Zawsze jakiś ciekawy element fabuły. Wyświęci der Sitz, na przykład...
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 24#p369824
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli chcecie się bawić w imprezę z papieżem to dajcie znać kiedy - nie pojawię się na forum.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szanowni Obywatele, troszkę mnie zaczyna irytować gadanie dla samego gadania o Herr Tymoteuszu vel JŚ Klemensie V.
Po pierwsze ustaliliśmy lub może bardziej precyzyjnie, nigdzie nie zostało poruszone, że Kościół Rotryjski ma prowadzić jakąkolwiek misję w Kotlinie. Żaden, dosłownie obywatel przez cały czas nie zapytał o to czy mozemy zaprosić jakiegoś biskupa etc. Nie znam się na tych fachowych pojęciach.
Zdaje się też, że jednym z największych orędowników by do Edelweiss nie wpuszczać religii był...Herr Cargalho.
I dalej...
Tutaj usunąłem spory część posta bo mi się rozjechało...
W każdym razie podajcie mi jakikolwiek argument inny niż to, że "święcenia" mogłyby oznaczać w przyszłości jedynie przyjęcie monarchii i mozliwość nałożenia korony przez "reprezentanta mikroświatowego bóstwa".
Stawianie sprawy w ten sposób "albo-albo" jest w moim odczuciu nieuczciwe. I nie chodzi mi o to, że porusza sprawy religijne, które są mi w mikronacjach bardzo dalekie, ale stawianie na szali swojej obecności i publiczne deklarowanie tego jest nieco nieuprzejme. Wystarczyłoby, a zakładam, że JEŚLI doszłoby do zaproszenia JŚ Klemensa V do Edelweiss, to by się o tym Szanowna dowiedziała, nie wejść tego dnia na forum lub zapytać poprzez prywatne kontakty czy już sobie poszedł...
Po pierwsze ustaliliśmy lub może bardziej precyzyjnie, nigdzie nie zostało poruszone, że Kościół Rotryjski ma prowadzić jakąkolwiek misję w Kotlinie. Żaden, dosłownie obywatel przez cały czas nie zapytał o to czy mozemy zaprosić jakiegoś biskupa etc. Nie znam się na tych fachowych pojęciach.
Zdaje się też, że jednym z największych orędowników by do Edelweiss nie wpuszczać religii był...Herr Cargalho.
I dalej...
No a dlaczego tak? Dla kogo, skoro żaden z obywateli nie przyznaje się do "wyznawania wiary w rotryjskich warunkach". Dlaczego uważa Szanowny, że Der Sitz powinno być wyświęcone? Wszelkie działania były prowadzone do tej pory by omijać sprawy religijne, bo nie było zainteresowania.Joachim Cargalho pisze: ↑29 czerwca 2022, 14:54 No bo czemu by nie? Nawet jakby miał tutaj odprawić mszę w intencji nasz wszystkich. Zawsze jakiś ciekawy element fabuły. Wyświęci der Sitz, na przykład..
Tutaj usunąłem spory część posta bo mi się rozjechało...
W każdym razie podajcie mi jakikolwiek argument inny niż to, że "święcenia" mogłyby oznaczać w przyszłości jedynie przyjęcie monarchii i mozliwość nałożenia korony przez "reprezentanta mikroświatowego bóstwa".
Jedno nie wyklucza drugiego. Mogę równie dobrze wysłać jednego z faktotum by reprezentował mnie i Kotlinę Edelweiss i podpisać stosowne dokumenty.Joachim Cargalho pisze: ↑29 czerwca 2022, 14:54 Nie musimy zawierać jakiś umów międzynarodowych, ale zaproszenie na wizytę można złożyć... nawet jeśli miałoby to być zrobione w lakoniczny sposób.
I tutaj również mała dygresja. Realne poglądy na niektóre tematy są oczywiście drażniące i rozumiem, że mogą negatywnie wpływać na nasze zachowanie czy też obecność.Isabella Swann pisze: ↑29 czerwca 2022, 15:39 Jeśli chcecie się bawić w imprezę z papieżem to dajcie znać kiedy - nie pojawię się na forum.
Stawianie sprawy w ten sposób "albo-albo" jest w moim odczuciu nieuczciwe. I nie chodzi mi o to, że porusza sprawy religijne, które są mi w mikronacjach bardzo dalekie, ale stawianie na szali swojej obecności i publiczne deklarowanie tego jest nieco nieuprzejme. Wystarczyłoby, a zakładam, że JEŚLI doszłoby do zaproszenia JŚ Klemensa V do Edelweiss, to by się o tym Szanowna dowiedziała, nie wejść tego dnia na forum lub zapytać poprzez prywatne kontakty czy już sobie poszedł...
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Aha i uprzejmie proszę o nie obrażanie się za wypowiedź ponad @Isabella Swann @Joachim Cargalho. Ja po prostu oczekuje, że będziemy się wszyscy razem dobrze ze sobą czuć.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale to właśnie miałam w zamyśle pisząc swoją wypowiedź - by podczas tego wydarzenia się nie pojawiać
i nie obrażam się - po prostu źle sformułowałam swoją wypowiedź
Chodziło mi tylko o to, by oznajmić, że coś takiego planowane ma być
a ja resztę już ładnie i zgrabnie i powabnie - jak na damę przystało zrobię 
Chodziło mi tylko o to, by oznajmić, że coś takiego planowane ma być

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
By nie kontynuować tematu uniżenie się ukłonię i życzę spokojnej nocy Frau Swann.Isabella Swann pisze: ↑29 czerwca 2022, 21:40 Ale to właśnie miałam w zamyśle pisząc swoją wypowiedź - by podczas tego wydarzenia się nie pojawiaći nie obrażam się - po prostu źle sformułowałam swoją wypowiedź
Chodziło mi tylko o to, by oznajmić, że coś takiego planowane ma byća ja resztę już ładnie i zgrabnie i powabnie - jak na damę przystało zrobię
![]()

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobrego wieczoru herr Oberhaupt