Ja mam inne pytanie...
Jakim cudem dwie pod rząd?
Timan Demollari - Tropiciel
Regulamin forum
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Timan Demollari - Tropiciel
MASAKRA???Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑13 marca 2026, 21:14 Ja mam inne pytanie...
Jakim cudem dwie pod rząd?
- T_Demollari
-
ODZNACZENIA
Patrzę na znieruchamiałego niedźwiedzia, który ledwie chwilę temu był pędzącym huraganem futra, ostrych zębów i pazurów. Z wrażenia aż przysiadłem. Dzień po dniu walczyć z dwoma wilkami i dwoma olbrzymimi niedźwiedziami? To za wiele nawet dla Teutończyka. Mam dość, to już koniec łowów.
Trudno jednak powstrzymać kiełkujące uczucie dumy, że w starciu z naturą wyszedłem obronną ręką i o tym wyczynie w Edelweiss pewnie będą pamiętać przez parę lat. Starczy jednak tego samochwalstwa. Trzeba szybko zorganizować ludzi i zająć się transportem wielu setek kilogramów zdobyczy do osady. Na szczęście niedaleko napotykam miejscowych, którzy przychodzą z pomocą i już wkrótce znajdują się i wozy i kilkunastu pomocników. Oporządzanie i załadunek trwa wiele godzin, ale wieczorem powinniśmy być w osadzie. Odbieram gratulacje, choć niektórzy powątpiewają, że mógł tego dokonać jeden tropiciel, uśmiecham się tylko, bo wiem, że miałem mnóstwo szczęścia.
Wieczorem docieramy na miejsce, a zaprzyjaźniony przed startem góral pyta mnie czy upolowałem tego swojego bażanta. Kręcę głową zaprzeczając, wiedząc, że mam z kotliną niedokończone rachunki i powód do powrotu w przyszłym roku. Czas jednak wrócić do siebie, do futbolu.
------------------------------
Dziękuję bardzo za świetną zabawę i pomoc z technicznymi kwestiami w pierwszych dniach. Do zobaczenia na innych wydarzeniach!
Trudno jednak powstrzymać kiełkujące uczucie dumy, że w starciu z naturą wyszedłem obronną ręką i o tym wyczynie w Edelweiss pewnie będą pamiętać przez parę lat. Starczy jednak tego samochwalstwa. Trzeba szybko zorganizować ludzi i zająć się transportem wielu setek kilogramów zdobyczy do osady. Na szczęście niedaleko napotykam miejscowych, którzy przychodzą z pomocą i już wkrótce znajdują się i wozy i kilkunastu pomocników. Oporządzanie i załadunek trwa wiele godzin, ale wieczorem powinniśmy być w osadzie. Odbieram gratulacje, choć niektórzy powątpiewają, że mógł tego dokonać jeden tropiciel, uśmiecham się tylko, bo wiem, że miałem mnóstwo szczęścia.
Wieczorem docieramy na miejsce, a zaprzyjaźniony przed startem góral pyta mnie czy upolowałem tego swojego bażanta. Kręcę głową zaprzeczając, wiedząc, że mam z kotliną niedokończone rachunki i powód do powrotu w przyszłym roku. Czas jednak wrócić do siebie, do futbolu.
------------------------------
Dziękuję bardzo za świetną zabawę i pomoc z technicznymi kwestiami w pierwszych dniach. Do zobaczenia na innych wydarzeniach!
Timan Demollari
Selekcjoner reprezentacji CiK Austro-Węgier
Wielki Łowczy 1926
Selekcjoner reprezentacji CiK Austro-Węgier
Wielki Łowczy 1926
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Była to ostatnia tura tegorocznego Polowania w Kotlinie, jako Mistrz Gry pragnę pogratulować i podziękować za wzięcie udziału i oczywiście zapraszamy na kolejną odsłonę za rok.