RMAW - temat ogólny

Rajdowe Mistrzostwa Austro-Wegier to forumowa zabawa w rajdy samochodowe, której zamiarem jest wyłonienie najlepszego kierowcy mikroświata.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

RMAW - temat ogólny

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jako inicjator wydarzenia, także w Edelweiss chciałbym stale informować co i jak się dzieje w sferze rajdowej...
Jak na razie na sucho przenosić będę posty, ale liczę, na pełną komitywę z Waszej strony również. :)
W związku z problemami realnymi prezentacja kalendarza na sezon IV następuje dopiero dzisiaj…

Najpierw zajmijmy się tym co już było. Wydarzeniem inaugurującym sezon było XX-lecie Księstwa Sarmacji, które w ten sposób chciało uhonorować okrągłą rocznicę. Jednym z wydarzeń był właśnie rajd. Po niezwykle zaciętym boju, o włos, zwycięzcą okazał się Herr @Helwetyk Romański…

Wspomnijmy sobie ten moment krótką grafiką:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: RMAW - temat ogólny

Joachim Cargalho pisze: 15 grudnia 2024, 23:10 Myślę, że większość z kierowców jest stale "pod telefonem". Skoro można zarwać nockę i pisać posty co godzinę, żeby być mistrzem w mikronacjach, dlaczego nie można byłoby z tego samego powodu napisać posta o godzinie 19.00 i 21.00 w czwartek? :P
W tym sezonie mamy w tym względzie spore pole manewru. Mamy Rajd Szarotki, ale i Orienytyki, który mógłby mi posłużyć własnie jako taki doświadczalny w tygodniu. Tyle prosisz, to w końcu wyprosisz. :R
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Minął rok, zabawa trwa dalej. Tym razem udajemy się w debiutanckie tereny Związku Rad!
Kierowcy nieco stęsknieni, ale i wypoczęci ruszają w drugą część sezonu z jeszcze większym wigorem.
Zawody zaczynamy już w piątek, 24 stycznia, a zakończą się tradycyjnie w niedzielę, dwa dni później.

Nie bylbym sobą jakbym nie zachęcał do aktywnego uczestnictwa w samym rajdzie, czy to jako uczestnik, sponsor, a może nawet współorganizator!

Kilka linków by podejrzeć na bieżaco poczynione prace:

- Zgłaszanie nowych rajdowców/zespołów

Najpewniej do środy zrobimy szczegółową przepytywankę kto startuje, a kto nie. Gdybym kogoś pominął, bez krępacji uderzajcie do siedziby RMAW w Stadt Edelweiss.

Wkrótce poznacie także trasę Rajdu Radzieckiego, która jak dotąd jest skrzętnie skrywana przed Wami! Już niedługo ją ujawnimy!

Tymczasem zachęcam raz jeszcze do wspólnej zabawy i zaczynamy wielkie odliczanie!

(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Jak widzę godziny niedzielne, to już mi się nie chce. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 14 stycznia 2025, 20:05 Jak widzę godziny niedzielne, to już mi się nie chce. :P
No dla mnie też zaskakująco wiele w ostatni dzień, ale jak obiecałem w Edelweiss zrobię pod Ciebie, Herr Joachimie. Będzie jakoś w tygodniu. Na razie oficjalnie jest:

2.Rajd Szarotki

Termin 28 lutego - 2 marca 1925

Czekam na propozycję, weź tylko pod uwagę, że dalej jest osttani wyścig w sezonie w dniach 14-16 marca 1925 :R
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

26-28 lutego będzie idealnie! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 14 stycznia 2025, 20:23 26-28 lutego będzie idealnie! :D
Mnie tam wstępnie pasuje... Musze tylko sobie zapisać, żeby powiadomić @Sheldon Anszlus Lovelace, żeby zmienił w kalendarzu. A ja sam zmieniam TUTAJ.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Godziny bez szaleństw, dostępne dla wszystkich.
Najważniejsze, żeby nie zarywać nocy i nie odrywać się od rodzinnego obiadku, bo rajd... :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 14 stycznia 2025, 20:32 Godziny bez szaleństw, dostępne dla wszystkich.
Najważniejsze, żeby nie zarywać nocy i nie odrywać się od rodzinnego obiadku, bo rajd... :D
A jakie to są godziny bez szaleństw, dostępne dla wszystkich - w tygodniu? Serio pytam. I od razu jeśli można, to przemyśl może jakiś zarys trasy. Możes masz...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration