Ognisko pełne uśmiechu...

Już w środku nocy lokalni wytwórcy rozpoczęli rozkładać swoje towary. Wśród nich te największe przedsiębiorstwa, lecz dało się też dojrzeć tych małych.
Nie mogło więc zabraknąć tych wszystkich wspaniałych przysmaków. Skosztuj i przekonaj się sam!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ognisko pełne uśmiechu...

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Same przygotowania do rozpoczęcia imprezy nie były łatwe, ale przyznam szczerze, że tak jak wspomniana Ma’am Lieselotte wzięła na siebie część Lawiny, tak Pan Joachim brylował podczas planowania Schmelzfest, jako całości. To dzięki jego pomysłowości, kto chciał usłyszał, ale i zobaczył pełne ciekawostek historię o naszej Kotlinie (muszę się przyzwyczajać, że to kotlina, nie dolina. :) ). Naprawdę byłem pod wrażeniem jego zaangażowania, mając czasem wrażenie, że oboje wspomniani obywatele Szarotkowej Krainy radzą sobie w całym przedsięwzięciu o pięć klas lepiej ode mnie. Ja w zasadzie byłem piątym kołem u wozu. :D
:E :E :E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Zgromadzeni ludzie dokładnie słuchali słów Oberhaupta, a gdy zaczął wspominać o Frau Augentrost, wszyscy zaczęli się rozglądać, by odnaleźć ją w tłumie. Nie było to zbyt trudne, gdyż wyróżniała się jaskrawą suknią prosto z samundyjskiego domu mody. Wszyscy zaczęli ją oklaskiwać i wiwatować!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

-Na tę chwilę tyle ode mnie. Jestem z Wami, ale posłuchajmy co nasi goście mają do powiedzenia. Co o nas sądzą, czy nas wspierają... - Oberhaupt odsunął się od mikrofonu i zaczął klaskać...
Na scenę weszła pierwsza z osób...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Brawo! Brawo! - krzyczeli zebrani. Dało się wyczuć podniosłość atmosfery i wielką nadzieję mieszkańców na wspaniały czas, który właśnie nastaje w Krainie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wolny mikrofon to nie lada gratka dla rozochoconych oratorów Edelweiss. Pewnie wielu z nich mogłoby teraz wykrzyczeć swoje racje, wskazać problemy, czy też prawić o teoriach spiskowych. Dziś jednak wszyscy mówili w jednym tonie. Na scenę wypchnięto więc artystę, który miał rozbawić tłum!

https://www.youtube.com/watch?v=E1IOO5w ... smusikFan2
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Gdy Oberhaupt wspomniał o niej, skinęła tylko głową skromnie, puszczając oczko do niego.
- Pani @Isabella Swann, w naszej dolinie jest jak w raju, nie wypada narzekać. Mogłabym tylko zasugerować, że gdyby Pani chciała zawitać do nas na dłużej, mogłabym ... - ściszyłą głos i szepnęła jej do ucha - ... załatwić Pani pobyt w samym Zielonym Dworku. Tak po znajomości.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wszyscy ruszyli do zabawy. Jakiś młody chłopak szybko wyrwał się ku @Fatima Marcjan-Chojnacka i bez pytania poderwał ją do tańca!
- Jak się Pani z nami bawi, Frau Marcjan-Chojnacka? - zagadywał i jednocześnie wirował z nią w kółko tak, iż suknia haczyła o zebranych wokół. Nikt się tym jednak nie przejmował...
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Grüner ya kulisami nieco się rozluźnił. Jednak szklanica miodowego z dodatkiem szarotki weszła w gardło oberhaupta tak szybko, jak tylko to możliwe...
- Dobre, skąd? Wolkenbad? Od kogo? Ten łysy z wąsami niczym sum? - Hagyma tylko potwierdzał.
Daj drugiego "łyka" suszy mnie... Taki zalatany dzisiaj jestem...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak to wyglądała zabawa w Edelweiss. Muzykant wyskoczył z podestu i ruszył w tłum:
https://youtu.be/dHxqnRg29PY

Zebrani bawili się bez ustanku. @Heinz-Werner Grüner szykował się na dalszą część imprezy poprawiając fryzurę na zapleczu, @Fatima Marcjan-Chojnacka była odtańcowywana przez lokalnych młodzieniaszków.

@Leszek Ebe-Grüner chyba nadal opowiadał o swoich Maulwurfach. Niewątpliwie trzymał przy sobie grupę zaciekawionych słuchaczy - fascynatów wojskowości.

A co porabiała reszta?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W międzyczasie na scenie pojawiła się największa gwiazda rynku muzycznego rodem zza południowej granicy Szarotkowej Krainy. Prosto z Monarchii Austro-Węgierskiej przybyła ulubienica Szlachetnego Borysa von Targersdorfa, pierwszego i najbliższego wspólnika oberhaupta...
https://www.youtube.com/watch?v=zlYew8Z ... LANETLILLE

Dziś zagrała dla nas jedną piosenkę - za równowartość połowy budżetu rocznego naszego rządu. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jarmark z okazji Schmelzfest 1922”