Powstał Rząd Królestwa Lumerii na uchodźctwie

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Powstał Rząd Królestwa Lumerii na uchodźctwie

Post autor: Alfred Fabian »

Szanowni

W Związku Winkulijskim, w związku ze skażeniem, jakie nastąpiło w królestwie Lumerii (czerwona zaraza, hosting nie został opłacony) powołany został rząd Królestwa Lumerii na uchodźctwie. Wszystkich, którzy kiedykolwiek byli związani z Królestwem i nadal mają w sercu iskrę do działania prosi się o pojawienie oraz uradzenie, co dalej nam czynić należy.
Obrazek
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Powstał Rząd Królestwa Lumerii na uchodźctwie

Post autor: Joachim Cargalho »

Zaorać i zapomnieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Alfred Fabian pisze: 01 lutego 2025, 17:14 Szanowni

W Związku Winkulijskim, w związku ze skażeniem, jakie nastąpiło w królestwie Lumerii (czerwona zaraza, hosting nie został opłacony) powołany został rząd Królestwa Lumerii na uchodźctwie. Wszystkich, którzy kiedykolwiek byli związani z Królestwem i nadal mają w sercu iskrę do działania prosi się o pojawienie oraz uradzenie, co dalej nam czynić należy.
I pomysleć, że Lumeria zabrała nam połowę (zakładam, że wtedy to się równo podzieliło) splendoru przy "wyjsciu Edli z cienia", a w zasadzie tajemniczej odwilży szarotki. Nikt nie wiedział wtedy czym jest Edelweiss, kto za tym stoi. Lumeria chwaliła się świetnymi (tu trzeba przyznać wielkie ukłony) systemami, innym (przyznajmy szczerze słabym) forum i fantastycznymi mikronautami z przeszłością. Czy to zdało egzamin, historia pokaże, dziś bardzo chętnie przejąłbym cięty język Albercika, rzeczywisty majestat (z reala aż tym kipiało) pierwszego z królów Leszcza, czy "siobrowski" spokój i elegancję. To swietni ludzie, do Edli pewnie nie będą należeć nigdy, a szkoda.
O osobach zarządających "kluczami" trudno mi się wypowiadać, bo choć poznałem i naprawdę spoko się gadało, to nie czułem, że Lumeria to ich serducho.
Chyba właśnie to "zaniedbanie" pokazuje, że mam rację. Żal mi tych co uwierzyli, że to projekt na lata, choć w zasadzie nie wiemy czy to koniec, czy chwilowa zadyszka. Z drugiej strony to był świetny czas także i dla Lumerii. Wiele tam się zadziało, do czasu, oczywiście, ale się działo.
Nie wiem jakie są dalsze plany na "lumeryjskość", czy jest sens, ochota, czas i to "coś" czego zawsze brakuje w mikro, ale te barwy: niebiesko-żółto-niebieskie (przypominające nieco ukraińskie - pozdrawiam "khandowskie" zamiłowanie dla płci pięknej ;) ) zawsze zapamiętam miło!
Chwała Lumerii!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Lumeria zadyszki dostała na pierwszym zakręcie, więc to nigdy nie wyglądało na długofalowy projekt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Obrazek
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek