Propozycje Horace Richelieu

Państwowe konsorcjum budowlane założone 25 marca 1922 roku, którego zadaniem jest zarząd nad budową skomplikowanych technologicznie budynków oraz strategicznie ważnych lokacji o charakterze państwowym. EdelBau zajmuje się również przetwórstwem kamienia i wytwarzaniem asfaltu, by koordynować pracę nad budową dróg o takim włąśnie podłożu
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Propozycje Horace Richelieu

Post autor: Horace Richelieu »

07.04. bieżącego roku, telegramowo.
EdelBau-Architekt

Propozycja

W celu dalszego promowania turystyki zdrowotnej i sportowej Komitetu Wolkenbad, proponuję wybudowanie/opisanie (w zależności jak uznamy, albowiem to propozycja, a nie wniosek) ośrodku narciarskiego nad sanatorium "Quelle", które by uzupełniało ofertę Kurort Dłuskich, a jednocześnie zapewniło więcej możliwości odpoczynku również dla naszych obywateli. Z czego pamiętam, prawie każdy w tym kraju umie jeździć na nartach, a taki ośrodek mógłby służyć jako "promocja Edelweiss" za granicą dzięki turystom.

Pozdrawia, Horace Richelieu.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Propozycje Horace Richelieu

Post autor: Joachim Cargalho »

Nie chcę wchodzić w kompetencje EdelBau, ale w moim mniemaniu należy budować. Dosyć już ruin w naszym Państwie Jeśli am to promować Kotlinę, musi być odpicowane!
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oczywiście, że budować!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Stadt Edelweiss, 7 kwietnia 1922r.

Sehr geehrter Herr @Horace Richelieu ,

Niniejszym oficjalnie potwierdzam przyjęcie wniosku z dnia 7 kwietnia 1922r. w sprawie budowy Ośrodka Narciarskiego "Kaputte Ski".

Wniosek zostaje rozpatrzony pozytywnie.

Finansowanie budowy po stronie EdelBau.

EdelBau wnosi o realizację wniosku i rozpoczęcie prac budowlanych.

Z poważaniem,
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

20.04. bieżącego roku.
Hauptarchitekt EdelBau.

Propozycja numer dwa

Po wielkim sukcesie Kaputte Ski, wnoszę kolejny wniosek do Edelbau w komitecie Wolkenbad. Usłyszałem rozmowę dwóch turystów, którzy narzekają na brak szybkiego posiłku, dlatego proponuję wybudowanie "Von Hamsburger"-restauracji oferującej szybkie jedzenie. Podłoga drewniana, stoliki metalowe i miękkie siedzenia w stylu mini-kanap, a "stoliki" będą ułożone w boxy, ustawione w rzędzie.

Pozdrawia, Horace Richelieu.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

I tu mit "bogatego miasteczka na wzór Monte Carlo" pryska. :D :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Szanowny Panie Richelieu!

Mimo iż wniosek nie trafia bezpośrednio przed moje oblicze, pozwolę sobie wyprzedzić osoby decyzyjne i wyrazić swoje głębokie wątpliwości wobec planów budowy restauracji typu "fastfood". Jestem szczerze zafascynowany Pana kreatywnością i dlatego jestem pewien, że spokojnie możemy zmodyfikować powyższy zamysł i dostosować go bardziej do "realiów" panujących w Edelweiss.

I, żeby nie pozostawić Pana z suchym "nie ma mowy", tutaj pojawia się sugestia jakiejś karczmy/schroniska, które jest gotowe serwować proste dania turystom, którzy potrzebują szybkiego nasycenia podczas zimowego szusowania po stokach. A jeśli w swojej wizji, chce Pan pozostawać przy szybkiej wydawce, to nie widzę problemu by palić tam grilla 24/7. O ile ktoś tego pilnować w nocy! Przypominam, że nie mamy jeszcze straży pożarnej w Edelweiss.

Ale może FBUM by i jakiś wóz na te okazję wymyśliło? @Albert Fryderyk de Espada

Wracając do meritum - liczę na korektę planów wobec nowego lokalu gastronomicznego:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Joachim Cargalho pisze: 21 kwietnia 2022, 10:48 Szanowny Panie Richelieu!

Mimo iż wniosek nie trafia bezpośrednio przed moje oblicze, pozwolę sobie wyprzedzić osoby decyzyjne i wyrazić swoje głębokie wątpliwości wobec planów budowy restauracji typu "fastfood". Jestem szczerze zafascynowany Pana kreatywnością i dlatego jestem pewien, że spokojnie możemy zmodyfikować powyższy zamysł i dostosować go bardziej do "realiów" panujących w Edelweiss.

I, żeby nie pozostawić Pana z suchym "nie ma mowy", tutaj pojawia się sugestia jakiejś karczmy/schroniska, które jest gotowe serwować proste dania turystom, którzy potrzebują szybkiego nasycenia podczas zimowego szusowania po stokach. A jeśli w swojej wizji, chce Pan pozostawać przy szybkiej wydawce, to nie widzę problemu by palić tam grilla 24/7. O ile ktoś tego pilnować w nocy! Przypominam, że nie mamy jeszcze straży pożarnej w Edelweiss.

Ale może FBUM by i jakiś wóz na te okazję wymyśliło? @Albert Fryderyk de Espada

Wracając do meritum - liczę na korektę planów wobec nowego lokalu gastronomicznego:)
Nie wiedziałem że dostałem awans na szefa FBUM :D

A tak na poważnie to zawsze pomogę jeżeli tylko @Heinz-Werner Grüner wyrazi aprobatę do oficjalnego sformowana straży ogniowej w Edelweiss.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Zważywszy i przemyśliwszy uwagi podane przez @Joachim Cargalho wstrzymuje wniosek i wprowadzę poprawki, gdy znajdę wolną chwilę i będę w Edelweiss, gdyż za chwilę wyruszam do MAW.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 21 kwietnia 2022, 11:24 A tak na poważnie to zawsze pomogę jeżeli tylko @Heinz-Werner Grüner wyrazi aprobatę do oficjalnego sformowana straży ogniowej w Edelweiss.
Będzie aprobata. Skończmy tylko jedno, bo ja serio już się nie łapię pomału w tym co zaczęliśmy, a co należy skończyć. :D :D :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „EdelBau”