Der Sitz Keller
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Der Sitz Keller
DER SITZ KELLER
Piwniczka Der Sitz
Piwniczka Der Sitz

Działy, pięknie opisane stylowymi literami wykutymi z żelaza widniały nad każdym pomieszczeniem, była więc i słodownia, i oczywiście warzelnia piwa. By przeprowadzić proces fermentacji, także fermentownia, a by piwa sobie "odpoczęły"i nabrały odpwiedniej jakości i klasy, leżakownia. Dalej to już filtracja i rozlewnia. Tego dnia postanowił zostać w Edelweiss na zawsze...
Do tej pory restaurowano sprzęt, ale z okazji Oktoberfest 1922 postanowiono rozlać pierwsze wybornej jakości piwo na skalę produkcyjną, a nie tylko na użytek właśny.

Piwo Oberhaupt - Oktoberfestbier charakteryzuje się głębokim, mocnym aromatem, dzięki zastosowaniu szyszek chmielu edelwajskiego, ale i niewielkiej ilości modrzewiososnowych. Słód pszeniczny zbierany jest w specjalnych koszach, gdzie poddawany specjalnej obróbce nabiera odpowiednich walorów smakowych, jakościowych i wizualnych. Dopełnieniem smaku jest wykorzystywanie do produkcji wody jedynie z dalekiego źródła, mieszczącego się na zachód od Wolkenbad. Stąd też wprawne oko obywatelskie, zauważy częste wizyty beczkowozów na Placu Ohne Titel.
Posmakuj tego co najlepsze - Oberhaupta!
Posmakuj tego co najlepsze - Oberhaupta!
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oberhaupt rozwalił system
zakochałam się 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szczerze powiedziawszy to robione "na szybko" i "na kolanie", opsi smaku także, ale gwarantuje, że piwko jest pierwsza liga! Nawet super liga!
- Franklin Garamond • Stempel
-
ODZNACZENIA
Uwielbiam to uczucie, gdy Oberhaupt wypełnia me usta i lekko drażni podniebienie.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wybaczy Herr Oberhaupt, ale... cóż to za przedziwna etykieta!
Nasywa mi dziwne skojarzenia.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zastanawiam się, po co poszedł w te krzaki. Czy czai się na ofiarę?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmmmm... Nie wiedziałem, że Czcigodny gustuje w Oberhaupcie. Sądziłem, że w czymś duuużo mocniejszym.Franklin Garamond pisze: ↑15 października 2022, 23:08 Uwielbiam to uczucie, gdy Oberhaupt wypełnia me usta i lekko drażni podniebienie.
A czy rolą etykiety nie jest przykuć uwagę, zaskakiwać, droczyć się z odbiorcą? Magia, prawda? Taka dwuznaczność, ale jednak poprawna politycznie.Femme Mystere pisze: ↑16 października 2022, 07:39 Wybaczy Herr Oberhaupt, ale... cóż to za przedziwna etykieta!Nasywa mi dziwne skojarzenia.
Może być i francuski, może leocki, a może po prostu edelwajski.Joachim Cargalho pisze: ↑16 października 2022, 08:16 To może być jakiś francuski busz.![]()
Choć może i leocki?![]()
- Franklin Garamond • Stempel
-
ODZNACZENIA
Wszystko zależy od celu konsumpcji, prawdaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑16 października 2022, 14:45Hmmmm... Nie wiedziałem, że Czcigodny gustuje w Oberhaupcie. Sądziłem, że w czymś duuużo mocniejszym.Franklin Garamond pisze: ↑15 października 2022, 23:08 Uwielbiam to uczucie, gdy Oberhaupt wypełnia me usta i lekko drażni podniebienie.![]()