Edelweisskie nadzieje piłki kopanej

W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Edelweisskie nadzieje piłki kopanej

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nadzieje Szarotek
Obrazek
Wątek założony w celach narracyjnych. W tym miejscu, jak masz oczywiście pomysł kreujemy narybek Potężnych Szarotek. Kadrę prowadzę obecnie ja, ale każdy może uczestniczyć w jej kreowaniu. Był już podobny temat, ale teraz mierzymy wyżej. Piłkarz musi mieć "historię". Taką ma np. Mutombo z Dynamo, czy też Benedikt Tomović z naszej kadry. To własnie opis zaproponowany przez Herr Ludwika zainspirował mnie by coś drgnąć w tej materii...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweisskie nadzieje piłki kopanej

Poznajmy zatem przyszłych kadrowiczów:
Dietmar "Diti" Tomović
Obrazek
Dietmar Tomović, mieszka razem z rodzicami we Freiwaldzie przy zborze San Damiano oczywiście, bo jego ojciec jest tamtejszym pastorem.

Planowano, że syn pójdzie w ślady ojca, jednak smykałka do piłki wskazuje raczej, że Dietmar wybierze podobną ścieżkę kariery co starszy brat. Eksperci mówią, że Dietmar ma znacznie większy potencjał niż Benedikt, a że już w tak młodym wieku (przy wydatnej pomocy rodziców) dba o dietę i sprawność fizyczną wiele wskazuje że może w przyszłości prześcignąć brata.

Póki co bierze udział w treningach TSV 1887 Freiwald, gdzie pozytywnie się wyróżnia, jednak nie będzie grał w klubie, z racji na półamatorski charakter TSV.

Co ciekawe, Dietmar z racji na swoje pochodzenie ze strony matki miałby także prawo do występów w reprezentacji Slawonii, jednak po konsultacjach z rodzicami oraz wujostwem uznał, że odpowiednie będzie staranie się o występy w kadrze Szarotek, z racji na to , że całe życie spędził właśnie tutaj i to w Edelweiss zdobywał swoje dotychczasowe piłkarskie szlify.

Jego największym piłkarskim marzeniem jest wznieść razem z bratem trofeum na którymś z kolejnych mundiali.
Po cichu dodaje także, że pięknie by było także zagrać w reprezentacji kiedyś w trójkę razem z najmłodszym bratem. Ale to może w pożegnalnym sezonie Benedikta...

Po zakończeniu kariery piłkarskiej planuje łączyć posługę pastora we Freiwaldzie z trenowaniem młodzieży
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Diti w kadrze!
w dniu dzisiejszym historia Diti'ego nabiera innego wymiaru. Zawodnik amatorskiej druzyny z Freiwaldu został powołany do kadry. razem z bratem Benediktem, będą "rządzić i dzielić" w środku pola Potężnych Szarotek.
Dietmar, bo tak ma naprawde na imię 12 lat modszy brak doświadczonego pomocnika naszej kadry to przede wszystkim młodzian o ogromnej sile strzału. Warto jednak wspomnieć, że dotychczasowi opiekunowie zauważyli, że zachowuje się czasem jak diwa... No, ale w naszej kadzrze to nie pierwszyzna. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

Post autor: Ludwig Tomović »

No i elegancko 8-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 15 marca 2025, 10:23 No i elegancko 8-)
A jeszcze jest trzeci brat, jeśli dobrze pamiętam, ale jak mu było i daczego nie ma go w Nadziejach, to nie wiem. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

Post autor: Ludwig Tomović »

Heinz-Werner Grüner pisze: 15 marca 2025, 10:53
A jeszcze jest trzeci brat, jeśli dobrze pamiętam, ale jak mu było i daczego nie ma go w Nadziejach, to nie wiem. :)
A bo bardzo ogólnie było o nim wspomniane....
Na imię ma Melchisedek (widać religijną fascynację ojca-pastora), co ciekawe może zagrać praktycznie na każdej pozycji, więc jeśli trenerzy młodzieżówek Szarotek ukierunkują go na jakiej pozycji najbardziej przyda się w seniorskiej kadrze i gdzie będzie mógł grać w miarę regularnie, to na pewno się go da odpowiednio uformować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 15 marca 2025, 19:31
Heinz-Werner Grüner pisze: 15 marca 2025, 10:53
A bo bardzo ogólnie było o nim wspomniane....
Na imię ma Melchisedek (widać religijną fascynację ojca-pastora), co ciekawe może zagrać praktycznie na każdej pozycji, więc jeśli trenerzy młodzieżówek Szarotek ukierunkują go na jakiej pozycji najbardziej przyda się w seniorskiej kadrze i gdzie będzie mógł grać w miarę regularnie, to na pewno się go da odpowiednio uformować.
Dzięki! Dopisujemy Melchisedek Tomović - ile lat jest młodszy od Diti'ego? Chciałbym wiedzieć ile lat się na niego szykować. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

I w całej rozciągłości zapomniałem o dwóch kolejnych naszych nadziejach, które już dołączyły. Potrzeba tylko imienia i nazwiska oraz krótkeij historyjki...

Ktoś chętny? @Targersdorf Borisz @Fatima Popow-Chojnacka @Pavel van der Gibson @Albert Fryderyk de Espada , a może @Gaetano Kohlmeise chce syna w kadrze? :D

Dajcie sobie szansę :)

Mam do nadania personalia dla 27-latka z "Zawodnik ten jest wszechstronny i moze grac na kazdej pozycji". To gracz środka pola. 10 belek. Tutyaj może jakieś personalia z Oberligi? Ktoś? coś?

A drugi to absolutny młodziak, jak wspomniany Diti od Tomoviciów.

Pozycja - bramkarz
- lat 17
- 4 belki
Cechy specjalne:
Ten bramkarz czesto jest dobrze ustawiony
Chciałbym go faworyzować by wyhodować z niego bramkarza TOP. Predyspozycje wspaniałe.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

To ja mogę "adoptować" tego 17-letniego bramkarza. Ferinand Marius Kohlmeise. Urodzony w Grünerwald w wyniku jednego z romansów ojca. Tatuś posłał go do najlepszej szkoły w stolicy, wydając na to ostatnie oszczędności. Tam został zauważony jego talent piłkarski. :D
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 15 marca 2025, 20:18 To ja mogę "adoptować" tego 17-letniego bramkarza. Ferinand Marius Kohlmeise. Urodzony w Grünerwald w wyniku jednego z romansów ojca. Tatuś posłał go do najlepszej szkoły w stolicy, wydając na to ostatnie oszczędności. Tam został zauważony jego talent piłkarski. :D
Super sprawa! Mnie się jego historia podoba! Sprzedane :D

Tylko który to bo nie pamiętam? :P

EDIT: Ferinand-M Kohlmeise - tak brzmia dane oficjalnie w systemie. Inaczej się nie dało...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fußball”