Mapa Polityczna Mikroświata

Akademia Narodowa - edelweisskie źródło wiedzy, ujście nauki, morze wymiany doświadczeń...
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mapa Polityczna Mikroświata

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie? ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Antoni Moskwicz »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 czerwca 2026, 18:43 Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie? ;)
To jak z Bolkiem za walki o Kompas trochę... :)
Antoni Moskwicz van der Pohl
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Antoni Moskwicz pisze: 25 czerwca 2026, 23:23
Heinz-Werner Grüner pisze: 13 czerwca 2026, 18:43 Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie? ;)
To jak z Bolkiem za walki o Kompas trochę... :)
Domyślam się, że nie byłbym prekursorem tego typu zachowań. Jak widać u nas na razie walka o piksele nie dzieje się, chociaż rozmawiamy o tym chyba z 3 lata.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Aktualizacja 13.06.2026

Zawiera następujące zmiany:

1/ Powstanie na nordackim forum Wielkiego Sułtanatu Siyah, kraj zajmuje dwie lokalizacje:
- Mała wysepka koło dawnej Wurstlandii (obecnie to jakaś Wyrtlandia... tez na nordackim forum).
- wycinek wyspy należącej niegdyś do śp. Elderlandu.

Reszta wyspy po Elderlandzie podobno dalej pozostaje we władaniu [cytuję] "głupków ze szkoły głupkowatości" czyli tej Wyrtlandii, która też siedzi na nordackim forum. Szczegółów nie znam - informacje z drugiej ręki, bo ja się brzydzę na nordackie forum wchodzić. Ja tylko kolorki nanoszę na mapę i mogę jedynie apelować aby to zabić zanim zacznie się rozmnażać

2/ Dracka Republika Ludowo-Demokratyczna utworzyła sobie na Ijużu (jeszcze wtedy tak się nazywał) terytorium zamorskie.

3/ Na kontynencie do niedawna zwanym Ijuż powstała organizacja zrzeszająca państwa kontynentu, która wzorem Vaarlandu ma zamiar zmuszać do uzgodnienia i akceptacji z nią jakichkolwiek nowych zajęć ziemi na kontynencie. Przy okazji zmienili nazwę kontynentu na Lewantia.

Biorąc pod uwagę to co się dziej ostatnio z zajmowaniem ziemi przez kolejne "narracyjne" v-państwa tworzone przez tych samych ludzi (a i słychać coś o klonach nawet) moim zdaniem jest to słuszna decyzja. Więc informuję, że tak jak na Vaarlandzie, tak i od dzisiaj na Lewantii nie naniosę niczego nowego bez informacji o akceptacji tego przez kontynentalną organizację.

Obrazek

Link do Kustosza.

Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
karol flibustier

ODZNACZENIA

Post autor: karol flibustier »

Mamy wyrąbane na takich, flibustierzy są, byli i pozostaną na Sandghi i żaden mirek nam nie zabroni robić, co tam chcemy! A usypujemy sztuczną wyspę! ;) Nie uznajemy(?) też nazwy Lewantia, oto dalej jest Ijuż. Chociaż, w sumie, nazwa nieco ładniejsza, to niech będzie, to akurat można uznać.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jaki ten mikroświat jest zmienny. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Ronon Dex pisze: 17 lipca 2026, 11:38 Aktualizacja 13.06.2026

Zawiera następujące zmiany:

1/ Powstanie na nordackim forum Wielkiego Sułtanatu Siyah, kraj zajmuje dwie lokalizacje:
- Mała wysepka koło dawnej Wurstlandii (obecnie to jakaś Wyrtlandia... tez na nordackim forum).
- wycinek wyspy należącej niegdyś do śp. Elderlandu.

Reszta wyspy po Elderlandzie podobno dalej pozostaje we władaniu [cytuję] "głupków ze szkoły głupkowatości" czyli tej Wyrtlandii, która też siedzi na nordackim forum. Szczegółów nie znam - informacje z drugiej ręki, bo ja się brzydzę na nordackie forum wchodzić. Ja tylko kolorki nanoszę na mapę i mogę jedynie apelować aby to zabić zanim zacznie się rozmnażać

2/ Dracka Republika Ludowo-Demokratyczna utworzyła sobie na Ijużu (jeszcze wtedy tak się nazywał) terytorium zamorskie.

3/ Na kontynencie do niedawna zwanym Ijuż powstała organizacja zrzeszająca państwa kontynentu, która wzorem Vaarlandu ma zamiar zmuszać do uzgodnienia i akceptacji z nią jakichkolwiek nowych zajęć ziemi na kontynencie. Przy okazji zmienili nazwę kontynentu na Lewantia.

Biorąc pod uwagę to co się dziej ostatnio z zajmowaniem ziemi przez kolejne "narracyjne" v-państwa tworzone przez tych samych ludzi (a i słychać coś o klonach nawet) moim zdaniem jest to słuszna decyzja. Więc informuję, że tak jak na Vaarlandzie, tak i od dzisiaj na Lewantii nie naniosę niczego nowego bez informacji o akceptacji tego przez kontynentalną organizację.

Obrazek

Link do Kustosza.

Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).
Dziękujemy za naniesione poprawki odnośnie nazwy kontynentu. Oczywiście mimo powstania Rady Lewantia, zachęcamy również inne osoby które chcą dołączyć do kontynentu, to śmiało. Ja i pan Ludwik Dalkowski mimo różnic poglądowych, to oboje zaakceptowaliśmy kolonię Dracji i mało tego też jest naszym ważnym członkiem w Radzie Lewantii. A i pomysłodawcą nazwy kontynentu jest pan @Iwan Paliwow , a ja i pan Ludwik Dalkowski poparliśmy nazwę kontynentu z Ijuż na Lewantia.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

karol flibustier pisze: 17 lipca 2026, 12:18 A usypujemy sztuczną wyspę! ;)
A usypujcie tylko mi podajcie położenie... Ja nie mam problemu z tym, że ugruntowane lub po prostu normalne v-państwa coś tam zmieniają, że normalni mikronauci zmienią jakiś kształt czy wielkość kontynentu (jakoś np. na zmiany kształtu Vaarlandu nie narzekałem).

Paranoją stały się po prostu wyczyny tej v-patologii spod znaku nordackiego forum - czy jak tam ten ściek się teraz nawał, zdaje się... NUI czy jakoś tak (?).
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
karol flibustier

ODZNACZENIA

Post autor: karol flibustier »

E spoko, jak tam jest Leszek, to samo za siebie daje rekomendację, to aktywny mirko!
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ciekawe czy byście się zgodzili jakby sobie usypał tak z 25% mapy - w końcu jestem aktywny mirek. ;)
Żartuje oczywiście... Mi głupio "zabrać sobie" kilka pikseli bez podstaw fabularnych, a @Albert Fryderyk de Espada już pewnie na mnie zły jak cholera... :Ewar
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akademia Narodowa”