Mapa Polityczna Mikroświata
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mapa Polityczna Mikroświata
Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie? 
- Antoni Moskwicz • Stempel
-
ODZNACZENIA
To jak z Bolkiem za walki o Kompas trochę...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 czerwca 2026, 18:43 Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie?![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Domyślam się, że nie byłbym prekursorem tego typu zachowań. Jak widać u nas na razie walka o piksele nie dzieje się, chociaż rozmawiamy o tym chyba z 3 lata.Antoni Moskwicz pisze: ↑25 czerwca 2026, 23:23To jak z Bolkiem za walki o Kompas trochę...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑13 czerwca 2026, 18:43 Zaraz chyba z nudów powiększę Edelweiss, żeby było tak duże jak cały kontynent... Bo czemu nie?![]()
![]()
Aktualizacja 13.06.2026
Zawiera następujące zmiany:
1/ Powstanie na nordackim forum Wielkiego Sułtanatu Siyah, kraj zajmuje dwie lokalizacje:
- Mała wysepka koło dawnej Wurstlandii (obecnie to jakaś Wyrtlandia... tez na nordackim forum).
- wycinek wyspy należącej niegdyś do śp. Elderlandu.
Reszta wyspy po Elderlandzie podobno dalej pozostaje we władaniu [cytuję] "głupków ze szkoły głupkowatości" czyli tej Wyrtlandii, która też siedzi na nordackim forum. Szczegółów nie znam - informacje z drugiej ręki, bo ja się brzydzę na nordackie forum wchodzić. Ja tylko kolorki nanoszę na mapę i mogę jedynie apelować aby to zabić zanim zacznie się rozmnażać.
2/ Dracka Republika Ludowo-Demokratyczna utworzyła sobie na Ijużu (jeszcze wtedy tak się nazywał) terytorium zamorskie.
3/ Na kontynencie do niedawna zwanym Ijuż powstała organizacja zrzeszająca państwa kontynentu, która wzorem Vaarlandu ma zamiar zmuszać do uzgodnienia i akceptacji z nią jakichkolwiek nowych zajęć ziemi na kontynencie. Przy okazji zmienili nazwę kontynentu na Lewantia.
Biorąc pod uwagę to co się dziej ostatnio z zajmowaniem ziemi przez kolejne "narracyjne" v-państwa tworzone przez tych samych ludzi (a i słychać coś o klonach nawet) moim zdaniem jest to słuszna decyzja. Więc informuję, że tak jak na Vaarlandzie, tak i od dzisiaj na Lewantii nie naniosę niczego nowego bez informacji o akceptacji tego przez kontynentalną organizację.

Link do Kustosza.
Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).
1/ Powstanie na nordackim forum Wielkiego Sułtanatu Siyah, kraj zajmuje dwie lokalizacje:
- Mała wysepka koło dawnej Wurstlandii (obecnie to jakaś Wyrtlandia... tez na nordackim forum).
Reszta wyspy po Elderlandzie podobno dalej pozostaje we władaniu [cytuję] "głupków ze szkoły głupkowatości" czyli tej Wyrtlandii, która też siedzi na nordackim forum. Szczegółów nie znam - informacje z drugiej ręki, bo ja się brzydzę na nordackie forum wchodzić. Ja tylko kolorki nanoszę na mapę i mogę jedynie apelować aby to zabić zanim zacznie się rozmnażać.
2/ Dracka Republika Ludowo-Demokratyczna utworzyła sobie na Ijużu (jeszcze wtedy tak się nazywał) terytorium zamorskie.
3/ Na kontynencie do niedawna zwanym Ijuż powstała organizacja zrzeszająca państwa kontynentu, która wzorem Vaarlandu ma zamiar zmuszać do uzgodnienia i akceptacji z nią jakichkolwiek nowych zajęć ziemi na kontynencie. Przy okazji zmienili nazwę kontynentu na Lewantia.
Biorąc pod uwagę to co się dziej ostatnio z zajmowaniem ziemi przez kolejne "narracyjne" v-państwa tworzone przez tych samych ludzi (a i słychać coś o klonach nawet) moim zdaniem jest to słuszna decyzja. Więc informuję, że tak jak na Vaarlandzie, tak i od dzisiaj na Lewantii nie naniosę niczego nowego bez informacji o akceptacji tego przez kontynentalną organizację.

Link do Kustosza.
- karol flibustier
-
ODZNACZENIA
Mamy wyrąbane na takich, flibustierzy są, byli i pozostaną na Sandghi i żaden mirek nam nie zabroni robić, co tam chcemy! A usypujemy sztuczną wyspę!
Nie uznajemy(?) też nazwy Lewantia, oto dalej jest Ijuż. Chociaż, w sumie, nazwa nieco ładniejsza, to niech będzie, to akurat można uznać.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękujemy za naniesione poprawki odnośnie nazwy kontynentu. Oczywiście mimo powstania Rady Lewantia, zachęcamy również inne osoby które chcą dołączyć do kontynentu, to śmiało. Ja i pan Ludwik Dalkowski mimo różnic poglądowych, to oboje zaakceptowaliśmy kolonię Dracji i mało tego też jest naszym ważnym członkiem w Radzie Lewantii. A i pomysłodawcą nazwy kontynentu jest pan @Iwan Paliwow , a ja i pan Ludwik Dalkowski poparliśmy nazwę kontynentu z Ijuż na Lewantia.Ronon Dex pisze: ↑17 lipca 2026, 11:38 Aktualizacja 13.06.2026
Link do Kustosza.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

A usypujcie tylko mi podajcie położenie... Ja nie mam problemu z tym, że ugruntowane lub po prostu normalne v-państwa coś tam zmieniają, że normalni mikronauci zmienią jakiś kształt czy wielkość kontynentu (jakoś np. na zmiany kształtu Vaarlandu nie narzekałem).
Paranoją stały się po prostu wyczyny tej v-patologii spod znaku nordackiego forum - czy jak tam ten ściek się teraz nawał, zdaje się... NUI czy jakoś tak (?).
- karol flibustier
-
ODZNACZENIA
E spoko, jak tam jest Leszek, to samo za siebie daje rekomendację, to aktywny mirko!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ciekawe czy byście się zgodzili jakby sobie usypał tak z 25% mapy - w końcu jestem aktywny mirek. 
Żartuje oczywiście... Mi głupio "zabrać sobie" kilka pikseli bez podstaw fabularnych, a @Albert Fryderyk de Espada już pewnie na mnie zły jak cholera...
Żartuje oczywiście... Mi głupio "zabrać sobie" kilka pikseli bez podstaw fabularnych, a @Albert Fryderyk de Espada już pewnie na mnie zły jak cholera...