Piotr Romanow pisze: ↑01 lutego 2024, 04:47
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 stycznia 2024, 20:13
Nie wiem czy Ród Romanow to dobra partia dla Twojej córki. Tam sami mężczyźnie.
To akurat cios po niezłej pasa Herr Oberhaupt.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 stycznia 2024, 20:13
Swoją drogą, widziałem post o języku nandyjskim. Niestety nie kliknąłem na niego (jakoś tak brak czasu), więc czy może mnie Herr Kaiser (nie wiem czy mam się zwracać do Ciebie per Herr Hauptmann, jako, że to Edelweiss czy per cesarz...zawsze mam z tym dylemat

) uświadomić jak po nandyjsku brzmi słowo "cesarz"?
W języku nandyjskim słowo cesarz brzmi - Keisar od nandyjskeigo słowa cesarstwo tj. Keisarikid.
Jednak w kwestii zwracania się do mnie mnie będę się o nic upraszał i czegoś domagał. Jeżeli wasz wola jest zwać mnie per Hauptmann to niech tak zostanie.
Bynajmniej nie chciałem urazić! Po prostu takie skojarzenie - założyciel rodu, samotny, a syn ma partnera. Nie miałem złych zamiarów.
Co do zwrotu bezpośredniego. No tutaj jestem zwolennikiem najwyższej tytulatury, ale jednak nadal jesteś obywatelem Edelweiss, przynajmniej na papierku. Stąd nie wiem.

Keisar brzmi bardziej egzotycznie i chyba się przekonam, bo jak piszę Kaiser to jednak zaraz mam skojarzenie z Franzem Leopoldem I, z MAW. Za długo używałem tego określenia, mój drogi
Keisar!
Femme Mystere pisze: ↑01 lutego 2024, 07:07
Herr Oberhaupt, poznałam Herr Romanow na tyle dobrze, by nie mieć najmniejszych wątpliwości. Lepszą partią dla @Isabella Swann jest już chyba tylko @Leszek Ebe-Grüner
Tutaj się obawiam o dwie rzeczy - niestabilność uczuć i umysłu.