Ród Romanow

Miasteczko na południu krainy, graniczące z Austro-Węgrami. To tutaj znajdziemy jedyne na ten moment czynne przejście graniczne. Dlatego też jest to obszar silnie zmilitaryzowany z największym skoszarowaniem szarotkowych żołdaków.
Regulamin forum
Obrazek

- GRÜNERWALD - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 35 111
- PRAHBURG - LICZBA MIESZKAŃCÓW 14 300
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ród Romanow

Post autor: Peetri Romanaav »

Heinz-Werner Grüner pisze: 31 stycznia 2024, 20:13 Nie wiem czy Ród Romanow to dobra partia dla Twojej córki. Tam sami mężczyźnie. :?
To akurat cios po niezłej pasa Herr Oberhaupt. ;)
Heinz-Werner Grüner pisze: 31 stycznia 2024, 20:13 Swoją drogą, widziałem post o języku nandyjskim. Niestety nie kliknąłem na niego (jakoś tak brak czasu), więc czy może mnie Herr Kaiser (nie wiem czy mam się zwracać do Ciebie per Herr Hauptmann, jako, że to Edelweiss czy per cesarz...zawsze mam z tym dylemat :) ) uświadomić jak po nandyjsku brzmi słowo "cesarz"?
W języku nandyjskim słowo cesarz brzmi - Keisar od nandyjskeigo słowa cesarstwo tj. Keisarikid.
Jednak w kwestii zwracania się do mnie mnie będę się o nic upraszał i czegoś domagał. Jeżeli wasz wola jest zwać mnie per Hauptmann to niech tak zostanie. ;)
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Piotr Romanow pisze: 31 stycznia 2024, 18:42 Frau Augentrost, z całym szacunkiem ale czy mariaże aranżowane to nie jest już ta epoka? Wydaje mi się, że powinno o tym decydować co innego, lecz na czym może się znać prosty Kaiser. ;)
Lieber Herr Romanov, według mnie, szczególnie w realiach mikronacyjnych, takie małżeństwa mają kluczowe znaczenie 😊 Daje bowiem wiele benefitów obu stronom.
Heinz-Werner Grüner pisze: 31 stycznia 2024, 20:13
Femme Mystere pisze: 31 stycznia 2024, 13:12 @Piotr Romanow mam córkę na wydaniu...
Nie wiem czy Ród Romanow to dobra partia dla Twojej córki. Tam sami mężczyźnie. :?
Herr Oberhaupt, poznałam Herr Romanow na tyle dobrze, by nie mieć najmniejszych wątpliwości. Lepszą partią dla @Isabella Swann jest już chyba tylko @Leszek Ebe-Grüner
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 01 lutego 2024, 04:47
Heinz-Werner Grüner pisze: 31 stycznia 2024, 20:13 Nie wiem czy Ród Romanow to dobra partia dla Twojej córki. Tam sami mężczyźnie. :?
To akurat cios po niezłej pasa Herr Oberhaupt. ;)
Heinz-Werner Grüner pisze: 31 stycznia 2024, 20:13 Swoją drogą, widziałem post o języku nandyjskim. Niestety nie kliknąłem na niego (jakoś tak brak czasu), więc czy może mnie Herr Kaiser (nie wiem czy mam się zwracać do Ciebie per Herr Hauptmann, jako, że to Edelweiss czy per cesarz...zawsze mam z tym dylemat :) ) uświadomić jak po nandyjsku brzmi słowo "cesarz"?
W języku nandyjskim słowo cesarz brzmi - Keisar od nandyjskeigo słowa cesarstwo tj. Keisarikid.
Jednak w kwestii zwracania się do mnie mnie będę się o nic upraszał i czegoś domagał. Jeżeli wasz wola jest zwać mnie per Hauptmann to niech tak zostanie. ;)
Bynajmniej nie chciałem urazić! Po prostu takie skojarzenie - założyciel rodu, samotny, a syn ma partnera. Nie miałem złych zamiarów.
Co do zwrotu bezpośredniego. No tutaj jestem zwolennikiem najwyższej tytulatury, ale jednak nadal jesteś obywatelem Edelweiss, przynajmniej na papierku. Stąd nie wiem. :D
Keisar brzmi bardziej egzotycznie i chyba się przekonam, bo jak piszę Kaiser to jednak zaraz mam skojarzenie z Franzem Leopoldem I, z MAW. Za długo używałem tego określenia, mój drogi Keisar! :D

Femme Mystere pisze: 01 lutego 2024, 07:07 Herr Oberhaupt, poznałam Herr Romanow na tyle dobrze, by nie mieć najmniejszych wątpliwości. Lepszą partią dla @Isabella Swann jest już chyba tylko @Leszek Ebe-Grüner
Tutaj się obawiam o dwie rzeczy - niestabilność uczuć i umysłu. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Myślę, że @Isabella Swann potrafiłaby "ustawić" @Leszek Ebe-Grüner . Kto inny, jeśli nie ona.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 01 lutego 2024, 13:17 Myślę, że @Isabella Swann potrafiłaby "ustawić" @Leszek Ebe-Grüner . Kto inny, jeśli nie ona.
To może powinna zostać jego żoną? Czyż nie? ;)
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Benjamin »

Obrazek
Benjamin Robingren
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Benjamin I Romanow pisze: 01 lutego 2024, 14:46 Obrazek

Kiedyś się znajdzie. ;)
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 01 lutego 2024, 13:17 Myślę, że @Isabella Swann potrafiłaby "ustawić" @Leszek Ebe-Grüner . Kto inny, jeśli nie ona.
Gwarantuje Ci, że nie. Nie jego. Z resztą nie ma co debatować, jego za szybko lub wcale nie będzie.

A rodowi Romanow życzę wszystkiego co najlepsze. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Grünerwald”