Krąg Wyznawców Drzewa Życia

Odkąd pojawiła się w Kotlinie budziła spokój. Nie, absolutnie nie strach czy obrzydzenie. W najmniejszym wymiarze ciekawość. Mowa o Naszej Wiedźmie. Sorcha Raven zasługiwała od lat, a nawet wieków, na abolutnie urwane z rzeczywistości "cztery kąty". W obliczu zmian w Lumerii, w Baridasie, w Gidenie i samym Ravenspell, w obliczu swoich wewnętrzych potrzeb Nasza Wiedźma uznała, że tylko w Szarotkowej Krainie zazna spokój po wsze czasy...
Regulamin forum
Obrazek

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 8 552
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Krąg Wyznawców Drzewa Życia

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

W Zauberwald, na całym obszarze Eichental i na terenach, gdzie rzeki Grüzla i Hirschfluss mają swoje źródła w górach nazywanych potocznie "Broda Księżyca", znajduje się pomnik przyrody Ojca Czasu, a zarazem miejsce regionalnego kultu, który oddaje cześć naturze.
Obrazek
Obrazek

Ojciec Czas jest bóstwem zarządzającym czasem i przemijaniem, utożsamiany jest z pustelnikiem wędrującym po ziemi, trzymającym w ręku latarnię, którą zapala, kiedy nadchodzi noc i gasi gdy wstaje dzień.
Wraz z Matką Naturą sprawują pieczę nad naszym życiem, zmieniają pory roku, wpływają na pogodę i wszelkie cykle istnienia naszego świata.
Czas jest ulotny, upływa nieubłaganie, każdy z nas dostaje go tyle, ile mu jest pisane w Wielkiej Księdze Życia.

W chwili narodzenia Matka Natura nawleka na naszą Nić Życia korale naszego przeznaczenia, od długości tej nici zależy, ile czasu spędzimy na ziemi.
Zaś Ojciec Czas ostatniego dnia każdego roku zdejmuje jeden koralik, to daje nam poczucie upływającego czasu.
Każdy z nas ma taką nić z koralikami i tylko Ojciec Czas wie kiedy zdejmie ostatni koralik, po tym czasie wszyscy idziemy do Świętego Gaju, aby wraz z tymi, co już odeszli ucztować i pomagać tym, którzy zostali na ziemi.
Zaś ci, którzy na ziemi zrobili wiele złego, zostają na zawsze potępieni i tułają się po niej jako zmory, nocne zjawy czy strzygi.
To też topielice, które zazwyczaj czają się w rzekach i uwodzą młodzieńców, a następnie wciągają pod wodę, jak również zjawy pojawiające się nocą na rozwidleniu dróg, które mamią i mylą drogę.

Dlatego każdego dnia staraj się postępować godnie, aby zasłużyć na wieczne ucztowanie.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Dzień Dobry.

Przyszedłem tutaj do Kręgu Wyznawców Drzewa Życia, ponieważ zagubiłem się w religiach. Jak to się mówi człowiek cały czas szuka swojego miejsca. Kiedyś byłem wyznawcą Kościoła Garapeńskiego, a nawet Arcybiskupem, ale po tym jak lud Garapeński zaginął zacząłem zadawać sobie pytania... I tych pytań było coraz więcej... I odpowiedzi nie znalazłem koniec końców. Dlatego chciałem dołączyć do Kręgu Wyznawców Drzewa Życia. Może tutaj zaznam harmonii i głębokich modłów do wspaniałych drzew. Dlatego pani @Sorcha Raven jak można zostać wyznawcą Kręgu Drzewa Życia?
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Piękne drzewo.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2025, 15:37 przez Roman Schädel, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Panowie, zły czas wybraliście na znalezienie wiary w Drzewie Życia. Frau Sorcha wróci na jesień... Ona tylko u nas zimuje. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Drodzy Bracia i Siostry, już niebawem wielkie duchowe przebudzenie.
Przygotujcie swoje umysły i zmysły, otwórzcie się na nieznane i zakazane, będziemy odkrywać, to co zakryte :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Ja nie mogę się doczekać!

Grzecznie czekam i siedzę przy drzewku życia.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Herr @Juan de la Cerda , mój spowiednik, przestrzegał mnie przed innowiercami.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Trzeba w oparciu o to wykreować jakąś szerszą wiarę w opozycji do rotryjskich wpływów w kotlinie.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 24 sierpnia 2025, 02:00 Trzeba w oparciu o to wykreować jakąś szerszą wiarę w opozycji do rotryjskich wpływów w kotlinie.
I to jest myśl. Musimy w końcu roszerzyć się wiarą na inne obszary! :D :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Juan de la Cerda »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 24 sierpnia 2025, 02:00 Trzeba w oparciu o to wykreować jakąś szerszą wiarę w opozycji do rotryjskich wpływów w kotlinie.
To poprę w całości :D
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ravenspell Zauberwald”