Piotr Romanow - Łowca

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow - Łowca

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Proszę proszę, wojaczka się wam znudziła Herr @Piotr Romanow? Że na zwierzynę się przerzucacie. Nie chcę nic mówić ale to chyba trochę niesportowe żeby profesjonalny żołnierz zaprawiony w bojach bóg jeden wie w jak odległych krajach ścigał się w polowaniu na jelonki i wiewiórki.

Powiem tak, jakoś się dogadamy. Gdzieś tam przypadkiem do waszego namiotu zawędrują pewne butelki pierwszorzędnego piwa z zeszłorocznego Oktoberfestu, wiadomo że po kilku głębszych palec może się omsknąć i nie trafić w cel prawda? :lol:
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Piotr Romanow - Łowca

Post autor: Peetri Romanaav »

Romanow chwycił za łuk, przeliczył strzały w kołczanie, a następnie klęknął i pomodlił się do Ormuzda o zwycięstwo. Po za kończeniu modlitwy wyruszył na G6.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Po chwili rozeznania w jakiej sytuacji znajduje się Romanow postanowił przemieścić się na kolejne miejsce. Wyglądając dogodnej okazji, gdy tylko nikt nie patrzył wyruszył na kwadrat H5
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Romanow rusza na I5, a później wyczekuje.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Rozejrzałem się po lesie i nie widząc tu nic ciekawego wyruszyłem w kierunku J5.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 05 marca 2025, 20:08 Rozejrzałem się po lesie i nie widząc tu nic ciekawego wyruszyłem w kierunku J5.
A mówiłem nie łaź za mną...;)

Obrazek

Nie ma co papugować, idź na północ, Herr Hauptmann. Po kiego mi tu włazisz na linię strzału!
Ja tu prowadzę poważne polowanie! Właśnie trafiłem ...wiewiórkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Oberhaupt, ale to Wy za mną chodzicie. Hahaha!
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Romanow zrobił szybkie rozeznanie w mapie i skierował się na pozycję J4.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Romanow z pola J4, gdzie spędził ostatnie godziny, miał przed sobą nie tylko odległość, ale także całą masę zmiennych – zwierzyna, warunki pogodowe, a przede wszystkim teren, który teraz miał opuścić. Zdecydował, że nadszedł czas na zmianę. K3. Nowe pole, nowe wyzwania. W głowie Piotra nie było miejsca na przypadek, wszystko było zaplanowane, każda decyzja podjęta z precyzją godną najlepszego stratega.

Szlak wiódł przez gęsty las. Piotr znał ten teren jak własną kieszeń, ale dzisiaj wszystko miało znaczenie – każdy cień, każdy dźwięk, każda zmiana w układzie roślinności. Wiedział, że K3 oferuje lepszą perspektywę. Miał nadzieję, że tam uda mu się znaleźć bardziej dogodną pozycję do obserwacji, a może i zaskoczyć zwierzynę w sposób, który byłby niemożliwy z J4.

Wspiął się na wzniesienie, jego buty ślizgały się na mokrej ziemi. Gdy osiągnął szczyt, zatrzymał się na moment, by spojrzeć w stronę celu. Z daleka dostrzegł otwartą przestrzeń. K3 – pole, które teraz miało stać się jego terytorium. Czuł, że to był dobry wybór.

Z każdym krokiem, który go przybliżał do nowego punktu, Piotr stawał się bardziej pewny swojej decyzji. Przejście z J4 na K3 było jak zmiana planu w trakcie misji lotniczej. Czasami trzeba zmienić kurs, aby znaleźć lepszą trasę – i to była właśnie ta chwila.

Dotarł do K3. Zatrzymał się na chwilę, zaczerpnął głęboko powietrze i poczuł, jak adrenalina zaczyna krążyć w jego żyłach. Każdy szczegół tego miejsca, każda zmiana w układzie terenu była teraz jego własnością. Teraz czekał tylko na jedno – by polowanie mogło się rozpocząć.

Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Romanow przyklęknął na wilgotnej ściółce, badając odciski racic w błocie. Zwierzyna była blisko. Czuł jej zapach w chłodnym, porannym powietrzu. Naciągnął cięciwę łuku i ruszył cicho w głąb lasu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polowanie w Kotlinie”