Zaręczyny!

Krąg Wyznawców Drzewa Życia jest systemem wierzeń będących charakterystyczne dla obszaru Ravenspell Zauberwald.
To wierzenia opierające się na praktykowaniu rytuałów stosowanych do celebracji asambli czy działań magicznych.

Moderator: Sorcha Raven v.d. Bjørk

Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zaręczyny!

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Zapraszam wszystkim na huczne zaręczyny!(za lekkie opóźnienia przepraszamy)

@Sorcha Raven v.d. Bjørk będzie nas zaręczynować w ceremonii drzewa życia :mrgreen:
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Elisa von Rozmarinowa Stempel

Re: Zaręczyny!

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Przysięgam na Przodków i Drzewo Życia, że w narzeczeństwie trwać będę póki ono trwać będzie.
Jeśli zaś przyjdzie nam iść w różne strony świata, przyjmę to z honorem, bez żalu i uszanuję ścieżkę jaką prowadzi nas Ojciec Czas i Matka Natura.
Drzewo Życia wie co nam przeznaczone i niechaj się spełni. Ave Rosmariner-Gruner! Ave Edelweiss!
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Jesteście już narzeczeństwem, tylko od was zależy czy wstąpicie na drogę małżęńską, być może przyjdzie i na to czas.
Ciszmy się i radujmy, oto zaczyna się nowa droga Eleny i Leszka.
Oby trwała wiele lat i pamiętajcie aby żyć w zgodzie z naturą.

Ceremonię oficjalną uważam za zakończoną, w następną środę złużcie dary pod Drzewem Życia aby podziękować Przodkom :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak też ja daje tulipany i truskawki pod Drzewo, jako dar natury. Następnie podchodzę do ojca i mówię pozytywnie zaskoczony.

Tato @Heinz-Werner Grüner ty płaczesz? :O
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karol flibustier

ODZNACZENIA

Post autor: karol flibustier »

Najserdeczniejsze życzenia pomyślności dla nowonarzeczonych!
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Juan de la Cerda »

Drogi @Leszek Ebe-Grüner oraz @Elisa von Rozmarinowa

Szczerze gratulacje !
Jak tylko usłyszałem od Leszka, że postanowił się hajtnąć/zaręczyć to nie mogłem tego przegapić niezależnie od mojej nieubłagalnej realiozy !
Gratulacje i powodzenia ! :)
Wspaniale jest widzieć szczęściliwego Leszka i wspaniale jest widzieć Leszka po powrocie.
Nie miałem okazji poznać bliżej Frau von Razmarinowej, zatem przedstawię się - Juan, miło mi poznać i jeszcze raz gratulacje moi drodzy.
Obiejcuję pamiętać we własnych modlitwach !
Oraz @Sorcha Raven v.d. Bjørk jakże piękny rytułał, czuję się zaszczycony mając taką możliwosć i doświadczyć wiary przodków Kotliny Edelweiss :)
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor Stempel
Ambasador Królestwa Voxlandu

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Krzysztof Windsor »

Na ceremonii obecny był także Krzysztof. Stał z boku patrząc, jak dumny Leszek wchodzi na nową ścieżkę życia. Kiedy wreszcie "dopchał się" do narzeczonych złożył im życzenia wszelkiej pomyślności, wielkiej miłości i wzajemnego wsparcia w sobie.

Leszek Ebe-Grüner pisze: 03 kwietnia 2026, 19:02 Tak też ja daje tulipany i truskawki pod Drzewo, jako dar natury. Następnie podchodzę do ojca i mówię pozytywnie zaskoczony.

Tato @Heinz-Werner Grüner ty płaczesz? :O
Tak też ja daje tulipany i truskawki i w tym kwiaty wanilii w tym nawet dar ogina to czyli znicz pod Drzewo, jako dar natury. Następnie podchodzę do ojca/teściem i mówię pozytywnie zaskoczony. :)
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Następnie pierw przytuliłem i pocałowałem narzeczoną @Elisa von Rozmarinowa , a następnie później podszedłem do Norberta, Juana i Krzysztofa.

Dziękuje księdzu @Juan de la Cerda mój przyjacielu za to że znalazłeś czas by być na moich zaręczynach, naprawdę bardzo się to chwali! Z tej okazji mam coś dla ciebie.

I podaje mu czerwone wino, bardzo dobrej jakości, jeszcze z Francji, jak były rozgrywane CrashPollin TV na tamtych terenach.

Oraz dziękuje @Krzysztof Windsor że również się pojawiłeś na moich zaręczynach, mam nadzieję że podobało ci się sposób zaręczyn w nowej formie. A tu masz coś ode mnie.

Tak też podaje mu ostatnią Gitarę z sklepu Cerise Musicale, którą zostawiłem na taką okazję.

I oczywiście Królu Skarlandu @Norbert de Catalan dla ciebie również mam mały prezent! To dam ci byś miał siły na dalsze rządzenie Skarlandem.

I jemu z kolei daje 2 tuziny puszek Ebe-Energoli Classic, by miało co go pobudzić podczas rządzenia.

Dziękuje oczywiście za przybycie też wszystkim pozostałym gościom! I liczę że ciepło przyjmiecie @Elisa von Rozmarinowa do Kotliny Edelweiss :) :E
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Następnie jeszcze krótko przemawiam do gości

A teraz w ramach imprezy, zapraszam do Grand Hotel von Edelweiss :) Także śmiało nie krępujcie się, mój ojciec i ja zagwarantowaliśmy puszne smakołyki i alkohole :E

Tak pokazał gościom kierunek, w którym znajduje się hotel, jednak przed tym na sam koniec podszedł do kapłanki Sorchy.

Dziękuje Kapłanko Sorcho za to że zgodziłaś się mnie i Elisę zarenczynować. Zapraszam też i ciebie do hotelu ;)

viewforum.php?f=75
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek

Leszek Ebe-Grüner pisze: 03 kwietnia 2026, 19:12 Następnie pierw przytuliłem i pocałowałem narzeczoną @Elisa von Rozmarinowa , a następnie później podszedłem do Norberta, Juana i Krzysztofa.

Dziękuje księdzu @Juan de la Cerda mój przyjacielu za to że znalazłeś czas by być na moich zaręczynach, naprawdę bardzo się to chwali! Z tej okazji mam coś dla ciebie.

I podaje mu czerwone wino, bardzo dobrej jakości, jeszcze z Francji, jak były rozgrywane CrashPollin TV na tamtych terenach.

Oraz dziękuje @Krzysztof Windsor że również się pojawiłeś na moich zaręczynach, mam nadzieję że podobało ci się sposób zaręczyn w nowej formie. A tu masz coś ode mnie.

Tak też podaje mu ostatnią Gitarę z sklepu Cerise Musicale, którą zostawiłem na taką okazję.

I oczywiście Królu Skarlandu @Norbert de Catalan dla ciebie również mam mały prezent! To dam ci byś miał siły na dalsze rządzenie Skarlandem.

I jemu z kolei daje 2 tuziny puszek Ebe-Energoli Classic, by miało co go pobudzić podczas rządzenia.

Dziękuje oczywiście za przybycie też wszystkim pozostałym gościom! I liczę że ciepło przyjmiecie @Elisa von Rozmarinowa do Kotliny Edelweiss :) :E
Następnie pierw przytuliłam i pocałowałam narzeczonego @Leszek Ebe-Grüner , póżniej z moim narzeczonym w tym następnie później podszedłam do Norberta, Juana i Krzysztofa.

W tym Ja i @Leszek Ebe-Grüner pojechaliśmy do Grand Hotelu von Edelweiss, w tym będą goście nawet

Dziękuje oczywiście za przybycie też wszystkim pozostałym gościom! I liczę że ciepło przyjmiecie @Leszek Ebe-Grüner do Kotliny Edelweiss
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewo Życia”