AŚW-Pierwszy Wyścig ,,Łagodny Edelweiss"

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: AŚW-Pierwszy Wyścig ,,Łagodny Edelweiss"

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 05 października 2025, 21:22 @Heinz-Werner Grüner nie mieszaj Edek.

Ale tak w przyszłych wyścigach będę robił dodatkowe testowy teren.

Także jak ktoś tutaj sobie testuje czas to mi nie przeszkadza, bo to nie jest newsy czy sklep, więc tutaj może sobie testować klikalność
Skoro nie dałeś przestrzeni do trenowania to nie miej pretensji...

Ok. To ostatni mój post z okazji tego rajdu. Widzisz ile to pracy dodatkowej? A miałeś ilu kierowców? Czterech? Ja mam ok. 20 i trzeba ogarniac każdy mały problem. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 października 2025, 21:39
Leszek Ebe-Grüner pisze: 05 października 2025, 21:22 @Heinz-Werner Grüner nie mieszaj Edek.

Ale tak w przyszłych wyścigach będę robił dodatkowe testowy teren.

Także jak ktoś tutaj sobie testuje czas to mi nie przeszkadza, bo to nie jest newsy czy sklep, więc tutaj może sobie testować klikalność
Skoro nie dałeś przestrzeni do trenowania to nie miej pretensji...

Ok. To ostatni mój post z okazji tego rajdu. Widzisz ile to pracy dodatkowej? A miałeś ilu kierowców? Czterech? Ja mam ok. 20 i trzeba ogarniac każdy mały problem. ;)
Prawda pracy jest dużo nawet przy czwórce.

Dobrze ale teraz informacja. Jako że nie jara mnie by niewiem w moich własnych zawodach, a przynajmniej po pierwszym wyścigu mieć najlepszy samochód, a wiem że @Femme Mystere lubi fajne samochody, to o ile certyfikatów wiadomo dać jej nie mogę, ale za to przekazuje jej 10000 kapsli. Pozostałe 40000 kapsli wiadomo wydam na jakiś dla siebie fajny samochód.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako że jest też po zawodach to kupuje samochód taki:

Bugzilla:
Obrazek

Oczywiście wydaje całe swoje 40000 kapsli. Idę w wytrzymałość :D

Ponadto wykorzystuje swoje certyfikaty i za 35 kupuje opony terenowe i mam je tym samym na stałe, ale nic więcej nie biorę i sobie zostawię te 5 certyfikatów na przyszłość :P
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

No to takie skromne podsumowanie ode mnie :)

1. Na pewno musisz rozpisać dokładnie w jednym poście kary czasowe oraz premie czasowe na OS-ach, by można było się do tego odnieść. I umieć sobie to wyliczyć, ewentualnie móc też ciebie skontrolować, czy robisz to poprawnie. Wybacz czepiam się. Warto tutaj też by było dorzucić ryzykanta - by po prostu wiedzieć jak on funkcjonuje. Tak samo kary czasowe np za błędne opisanie posta (sytuacja z kostkami czy błędnymi grafikami)

2. Temat testowy - by jednak sprawdzać czas prostowania - tego dzisiaj zabrakło.

3. Możliwości łączenia poszczególnych obrazków - np wiemy, że nie wolno taranowania z bronią. Ale jak wyszło w ciągu wyścigu, można je inaczej łączyć. Więc nie wiem, może jakiś limit i to jakie kombinacje są możliwe

4. Kwestia kostek nieszczęsnych ze startu. Oraz fakt samej niespodzianki - Skoro jest jakaś niespodzianko to dobrze byłoby określić czy to będzie karna czy nie niespodzianka. Albo przynajmniej jakiś zakres z czym można się liczyć, albo czego spodziewać bo tego mi brakuje.

5. Kwestię czasu - sekund i minut już załatwiłeś. Więc ten punkt odchodzi.

To chyba na razie tyle. Było coś jeszcze ale se przypomnieć nie umiem
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

1.Dodam go do regulaminu, faktycznie brakuje tego i opiszę to pod spodem, by nie było niejasności. Co do kwestii ryzykanta, działa on jak tankowanie w RMAW, czyli na początek masz +3 minuty gdy wrzucisz grafikę np. na OS3, a na OS4 masz premię, jeśli zająłeś dane miejsce od 1 do 4 i wiadomo im wyżej tym lepiej. I tak to też opiszę w regulaminie. Co do grafik, jeżeli nie jest dodana jakaś grafika, to nie uznaję tego za błędu, tylko za nie wykorzystanie tej grafiki, chyba że użyje się grafiki której użyć nie może to wtedy owszem to też rozpiszę. Co do kostek nie sądziłem że nawet z Startem to będzie skomplikowane, ale no tutaj też dam opis tego.

2.Będzie dodany w następnym wyścigu.

3.Na ten moment jest zabronione dawania taranowania i broni w jednym. W innych przypadkach nie widzę potrzeby by je blokować, bo pamiętajcie że niektóre to nawet można użyć tylko raz na sezon!

4.Na tym polega niespodzianka, że ja nie mogę zdradzić czy będzie to za karę czy nagroda, bo to zależy co się wylosuje. Są tam zarówno opcje pozytywne, jak i negatywne i od razu mówię że jeśli ktoś piszę że 1 to najbardziej pechowa, a 6 najbardziej szczęśliwa, to nie, to tak nie działa. To jest dosłownie losowe.

5.Proszę bardzo ;)
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pierwszy wyścig AŚW”