No sprzątanie ulic w całym Stadt Edelweiss z liści, zbieranie śmieci i dawanie ich na wysypisko i ogólnie takie prace porządkowe.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 lipca 2025, 22:23Sprzątaniem czego Synu? Konkret proszę.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lipca 2025, 22:22 Ja również przyjmuję karę i w ramach prac społecznych mogę zająć się sprzątaniem.
Przyjmowanie interesantów
Regulamin forum
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Przyjmowanie interesantów
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proponuję Panu @Joachim Cargalho przyznaczyć sprzątanie miejskich szaletów i pobieranie opłat.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oberhaupt Kotliny Edelweiss H.W. Grüner akceptuje rodzaj poniesienia kary.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lipca 2025, 22:27No sprzątanie ulic w całym Stadt Edelweiss z liści, zbieranie śmieci i dawanie ich na wysypisko i ogólnie takie prace porządkowe.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑18 lipca 2025, 22:23Sprzątaniem czego Synu? Konkret proszę.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lipca 2025, 22:22 Ja również przyjmuję karę i w ramach prac społecznych mogę zająć się sprzątaniem.
Rodzaj potencjalnej kary wybiera sam skazany. Nie ma potrzeby sugerować Szanowna Pani. To nie jest miejsce od tego.Femme Mystere pisze: ↑18 lipca 2025, 22:29 Proponuję Panu @Joachim Cargalho przyznaczyć sprzątanie miejskich szaletów i pobieranie opłat.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdy usłyszał werdykt, spojrzał na swoje nieskazitelnie zadbane paznokcie. Zaciągnął mocno powietrze do ust i rzekł: - Mogę zająć się terenami zielonymi, parki i te sprawy.
Chciałbym jednak zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt. Skoro wszyscy zostaliśmy winni, warto przypomnieć, że sprawców było jeszcze dwóch.
O ile nie będziemy wymagać od @August de la Sparasan oraz @Bolesław prac społecznych, tak warto zasądzić wobec nich jakieś odszkodowanie na rzecz państwa. Proponuję po 1000 klubecków od każdego z nich.
Chciałbym jednak zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt. Skoro wszyscy zostaliśmy winni, warto przypomnieć, że sprawców było jeszcze dwóch.
O ile nie będziemy wymagać od @August de la Sparasan oraz @Bolesław prac społecznych, tak warto zasądzić wobec nich jakieś odszkodowanie na rzecz państwa. Proponuję po 1000 klubecków od każdego z nich.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Albo praca na rzecz miejskich szaletów. Jeden pobiera opłaty, drugi sprzątanie...
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Plac był pusty, już wczoraj wieczorem, cicho komentując wyrok i postawę osądzonych, ludzie rozchodzili się do swoich domów.
Kotlina wracała na dobrze znane tory rozwoju i dobrobytu, które solidnie były osadzone, te tory ma się rozumieć, na podkładach miłości i wierności swojemu Oberhauptowi.
Na jednej z ławeczek, na pustym placu, siedziało dwóch obywateli, skrajnie od siebie różnych.
To, że siedli na jednej ławce powodowane było chęcią złapania pierwszych sobotnich promieni słońca.
Czerstwy mężczyzna w cyklistówce złożył gazetę i rzekł:
-Ciekawe czy kiedyś poznamy prawdę tego chaosu?
Drugi mężczyzna ubrany jak mułła, który w ręku przekładał paciorki, odruchowo odpowiedział:
-Tylko Allah zna prawdę!
Wypowiadając te słowa zerknął z obawą na swojego sąsiada w cyklistówce.
-Masz ma Pan rację, tyko Bóg zna prawdę. Szanowny Pan pozwoli, ze się przedstawię Józef Kovács z Wolkenbadu.
Wstał i uchylił cyklistówkę,
-Miło mi poznać Omara Dudic z Sandżaku.
-Dudić!?-w głosie Józefa była poznać zdumienie-Jest pan krewnym tego Dudica Asmira, naszego bramkarza?
-To mój wnuk-odparł Omar, pomimo skromnej postawy czuć w głosie było dumę.
-No proszę! Poznałem dziadka naszego Asmira, że tak spytam od dziecka kopał w piłkę....
Zostawmy naszych bohaterów, ta rozmowa będzie jeszcze trwała długo. my tym czasem udajmy się do najbliższej jadłodajni gdzie zjemy potężną porcję jajecznicy na masełku, posypanej zielonym szczypiorkiem, do tego wypijemy kubek mocnej, czarnej kawy.
Siły będą potrzebne, Kotlina wraca na tory rozwoju i dobrobytu a dobrze wiemy, że samo się nie zrobi.
Kotlina wracała na dobrze znane tory rozwoju i dobrobytu, które solidnie były osadzone, te tory ma się rozumieć, na podkładach miłości i wierności swojemu Oberhauptowi.
Na jednej z ławeczek, na pustym placu, siedziało dwóch obywateli, skrajnie od siebie różnych.
To, że siedli na jednej ławce powodowane było chęcią złapania pierwszych sobotnich promieni słońca.
Czerstwy mężczyzna w cyklistówce złożył gazetę i rzekł:
-Ciekawe czy kiedyś poznamy prawdę tego chaosu?
Drugi mężczyzna ubrany jak mułła, który w ręku przekładał paciorki, odruchowo odpowiedział:
-Tylko Allah zna prawdę!
Wypowiadając te słowa zerknął z obawą na swojego sąsiada w cyklistówce.
-Masz ma Pan rację, tyko Bóg zna prawdę. Szanowny Pan pozwoli, ze się przedstawię Józef Kovács z Wolkenbadu.
Wstał i uchylił cyklistówkę,
-Miło mi poznać Omara Dudic z Sandżaku.
-Dudić!?-w głosie Józefa była poznać zdumienie-Jest pan krewnym tego Dudica Asmira, naszego bramkarza?
-To mój wnuk-odparł Omar, pomimo skromnej postawy czuć w głosie było dumę.
-No proszę! Poznałem dziadka naszego Asmira, że tak spytam od dziecka kopał w piłkę....
Zostawmy naszych bohaterów, ta rozmowa będzie jeszcze trwała długo. my tym czasem udajmy się do najbliższej jadłodajni gdzie zjemy potężną porcję jajecznicy na masełku, posypanej zielonym szczypiorkiem, do tego wypijemy kubek mocnej, czarnej kawy.
Siły będą potrzebne, Kotlina wraca na tory rozwoju i dobrobytu a dobrze wiemy, że samo się nie zrobi.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jestem skłonny przystać na to.Femme Mystere pisze: ↑19 lipca 2025, 00:28 Albo praca na rzecz miejskich szaletów. Jeden pobiera opłaty, drugi sprzątanie...

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Milczenie przerwano dopiero gdy Oberhaupt odczytał treść wyroku. Słowa padły spokojnie, z chłodnym autorytetem właściwym jego urzędowi.
Przyjąłem to w ciszy. Nie ukrywam: wyrok nie był dla mnie w pełni satysfakcjonujący. Zwłaszcza w jego formie zbiorowej, w której rzeczywista wina miesza się z odpowiedzialnością za konieczne decyzje podejmowane w stanie wyjątkowym. Ale nie zamierzam go podważać.
Wola Oberhaupta choć czasem trudna do przyjęcia stanowi fundament naszej tożsamości. A skoro wyrok zapadł, czas go wykonać.
Dlatego, w imieniu swoim i wszystkich objętych karą, składam deklarację:
w ramach nałożonych prac społecznych podejmiemy się wsparcia przy budowie infrastruktury na rzecz zbliżającego się v-mundialu w Kotlinie Edelweiss.
Nie zamierzaliśmy jednak pozostawić bez odpowiedzi pewnych słów wypowiedzianych tuż po ogłoszeniu wyroku.
Gdy Herr Cargalho, jeszcze zanim kurz opadł, rzucił półgębkiem uwagę o zieleni miejskiej, a zaraz potem wskazał palcem na Augusta de la Sparasana oraz Bolesława von Hohenburga.
Nie wiem, czy był to nieudolny żart, czy kolejna próba rozmycia odpowiedzialności. Ale jeśli ktoś liczył, że wykorzysta werdykt jako scenę do dalszego rozliczania tych, którzy stanęli z boku lub próbowali uporządkować chaos nie mogłem na to milczeć.
August de la Sparasan oraz Bolesław Kirianóo von Hohenburg mimo tego iż stanęli jasno po jednej ze stron to właśnie oni pośrednio i bezpośrednio uchronił nasz kraj od tego ukartowanego od samego początku kryzysu.
Jeżeli chcielibyśmy zasądzić wszystkich zaangażowanych jakkolwiek w tą sytuację do ławy oskarżonych powinno się zaklasyfikować jeszcze przynajmniej kilkoro osób które brały w tym wszystkim udział.
Na koniec skoro wyrok został zasądzony, sytuacja prawna uregulowana, a główne siły buntownicze zneutralizowane lub rozproszone w imieniu własnym zwracam się do Herr Oberhaupta z formalną prośbą o zgodę na opuszczenie Kotliny przez Legion Kiryjski skoro finalny wyrok już zapadł a sytuacja prowadzi nas do dalszej stabilizacji.
Ich obecność spełniła swój cel bez znaczenia czy to się komuś podoba i lepiej aby nie eskalować dalej sytuacji będzie pozwolić im odejść.
Przyjąłem to w ciszy. Nie ukrywam: wyrok nie był dla mnie w pełni satysfakcjonujący. Zwłaszcza w jego formie zbiorowej, w której rzeczywista wina miesza się z odpowiedzialnością za konieczne decyzje podejmowane w stanie wyjątkowym. Ale nie zamierzam go podważać.
Wola Oberhaupta choć czasem trudna do przyjęcia stanowi fundament naszej tożsamości. A skoro wyrok zapadł, czas go wykonać.
Dlatego, w imieniu swoim i wszystkich objętych karą, składam deklarację:
w ramach nałożonych prac społecznych podejmiemy się wsparcia przy budowie infrastruktury na rzecz zbliżającego się v-mundialu w Kotlinie Edelweiss.
Nie zamierzaliśmy jednak pozostawić bez odpowiedzi pewnych słów wypowiedzianych tuż po ogłoszeniu wyroku.
Gdy Herr Cargalho, jeszcze zanim kurz opadł, rzucił półgębkiem uwagę o zieleni miejskiej, a zaraz potem wskazał palcem na Augusta de la Sparasana oraz Bolesława von Hohenburga.
Nie wiem, czy był to nieudolny żart, czy kolejna próba rozmycia odpowiedzialności. Ale jeśli ktoś liczył, że wykorzysta werdykt jako scenę do dalszego rozliczania tych, którzy stanęli z boku lub próbowali uporządkować chaos nie mogłem na to milczeć.
August de la Sparasan oraz Bolesław Kirianóo von Hohenburg mimo tego iż stanęli jasno po jednej ze stron to właśnie oni pośrednio i bezpośrednio uchronił nasz kraj od tego ukartowanego od samego początku kryzysu.
Jeżeli chcielibyśmy zasądzić wszystkich zaangażowanych jakkolwiek w tą sytuację do ławy oskarżonych powinno się zaklasyfikować jeszcze przynajmniej kilkoro osób które brały w tym wszystkim udział.
Na koniec skoro wyrok został zasądzony, sytuacja prawna uregulowana, a główne siły buntownicze zneutralizowane lub rozproszone w imieniu własnym zwracam się do Herr Oberhaupta z formalną prośbą o zgodę na opuszczenie Kotliny przez Legion Kiryjski skoro finalny wyrok już zapadł a sytuacja prowadzi nas do dalszej stabilizacji.
Ich obecność spełniła swój cel bez znaczenia czy to się komuś podoba i lepiej aby nie eskalować dalej sytuacji będzie pozwolić im odejść.
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Ja mam pytanie do Wysokiego Sądu @Heinz-Werner Grüner
Czy pomalowanie ławek na Flussparku będzie zaliczane do prac społecznych nakazanych przez Wysoką Sprawiedliwość?
Czy pomalowanie ławek na Flussparku będzie zaliczane do prac społecznych nakazanych przez Wysoką Sprawiedliwość?
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Akceptuje oczywiście taki rodzaj prac społecznych do wykonania. Trzymam kciuki za szybka ich realizację. Myślę, że na początku tygodnia powstanie spora rozpiska co i gdzie należy wybudować i w jaki sposób przygotować infrastrukturę.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑19 lipca 2025, 15:00 w ramach nałożonych prac społecznych podejmiemy się wsparcia przy budowie infrastruktury na rzecz zbliżającego się v-mundialu w Kotlinie Edelweiss.
Herr Komandeur Oberleutnant szanuje Pańską pracę na rzecz ESK w całej rozciągłości. Proszę się nie krępować. P.O. Legion Kiryjski może opuścić ściany kotliny.Na koniec skoro wyrok został zasądzony, sytuacja prawna uregulowana, a główne siły buntownicze zneutralizowane lub rozproszone w imieniu własnym zwracam się do Herr Oberhaupta z formalną prośbą o zgodę na opuszczenie Kotliny przez Legion Kiryjski skoro finalny wyrok już zapadł a sytuacja prowadzi nas do dalszej stabilizacji.
Co do nieporozumienia i chaosu edelweisskiego, Pan jako wojskowy z krwi i kości, doskonale zrozumiał i cieszę się, że bez zbędnych ceregieli dostosował się do moich postanowień. Proszę mieć pewność, że to zostanie wam wynagrodzone.