Dajmy Nowym Instrukcję

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dajmy Nowym Instrukcję

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.

Więc @Heinz-Werner Grüner @Joachim Cargalho @Femme Mystere apeluję o gdzieś dział taki ogromnymi literami napisany ,,Wniosek o Obywatelstwo", albo chociaż ,,Gdzie można zdobyć Obywatelstwo Edelweiss" i link do tego, by nowa osoba która przybywa na mikronacje nie miała coś takiego:

Fajne te mikronacje... A obywatelstwo? Ja już idę... E to w Gospodarce? E nie? E chwila gdzie to jest? A tak w... Nie niewiem... O co tu chodzi... To takie skomplikowane...

Dlatego apeluję bardzo głośno o zrobienie Najbardziej widoczniej instrukcji na świecie dla nowych o wniosek o obywatelstwo!!!!!!!!!!
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dajmy Nowym Instrukcję

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 27 lipca 2025, 12:00 Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.

Więc @Heinz-Werner Grüner @Joachim Cargalho @Femme Mystere apeluję o gdzieś dział taki ogromnymi literami napisany ,,Wniosek o Obywatelstwo", albo chociaż ,,Gdzie można zdobyć Obywatelstwo Edelweiss" i link do tego, by nowa osoba która przybywa na mikronacje nie miała coś takiego:

Fajne te mikronacje... A obywatelstwo? Ja już idę... E to w Gospodarce? E nie? E chwila gdzie to jest? A tak w... Nie niewiem... O co tu chodzi... To takie skomplikowane...

Dlatego apeluję bardzo głośno o zrobienie Najbardziej widoczniej instrukcji na świecie dla nowych o wniosek o obywatelstwo!!!!!!!!!!
Myślę, że nowi mają większe problemy, niż znalezienie wniosku :p
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 27 lipca 2025, 12:00 Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.

Po pierwsze, pisaliśmy już dzisiaj o tym. Po drugie, takie coś istnieje. Po trzecie to kwestia zapytania, ale na forum, bo jak dostaje setki zapytań na discordzie, to mi się po prostu nie chce odpisywać, a i czasem nie mam mozliwości podlinkowania, tak jak dzisiaj.
Pozwolę sobie dzisiaj dodać instrukcje o tym co pisaliśmy, a mianowicie o wyborze, szukaniu i ew.budowie dworków.

Po n-te, jako nowy uczestnik czegokolwiek, intuicyjnie chyba czytasz wszystko od góry.
Pierwszy odnośnik po witrynie Edelweiss to "ROGATKA GRANICZNA-POWITANIA". Tam łatwo znaleźć wytłumaczenie co to są mikronacje, jak należy się po nich poruszać, czym jest weryfikacja Stemplem.

Proponuje zatem na początek wejść w "JESTEM W EDELWEISS I CO DALEJ".

LINK - viewtopic.php?f=3&t=5&p=6#p6
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No akurat w federacji to pod tym względem mamy niezły burdel więc zamysł rozumiem ale akurat w Edelweiss jefe sobie całkiem sprawnie to wszystko ogarnął.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 27 lipca 2025, 20:15 No akurat w federacji to pod tym względem mamy niezły burdel więc zamysł rozumiem ale akurat w Edelweiss jefe sobie całkiem sprawnie to wszystko ogarnął.
Musze tylko zrobić "instruktaż zbiorczy", gdzie co szukać, powinno uprościć.
Na ten moment wydaje mi się, że w rogatce powitalnej wszystko działało jak nalezy. Co jakis czas tam coś aktualizuje.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Rozmowy różne już były odnośnie wprowadzania nowych do mikronacji, natomiast nie raz nie dwa, w wątku powitalnym ktoś z nas wrzucał najciekawsze informacje. Dodatkowo, istnieją właśnie instrukcje przekazane przez Heinza.
Od nowej osoby nie wymagamy wiele, a wątek z przywitaniem na pewno jest dobrym początkiem w nawiązaniu mikroświatowej znajomości.
Chętnie sprawdziłbym jak poprowadzony był wątek przywitany @Mandaryna,ale chyba go w ogóle nie ma...
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 28 lipca 2025, 07:22 Rozmowy różne już były odnośnie wprowadzania nowych do mikronacji, natomiast nie raz nie dwa, w wątku powitalnym ktoś z nas wrzucał najciekawsze informacje. Dodatkowo, istnieją właśnie instrukcje przekazane przez Heinza.
Od nowej osoby nie wymagamy wiele, a wątek z przywitaniem na pewno jest dobrym początkiem w nawiązaniu mikroświatowej znajomości.
Chętnie sprawdziłbym jak poprowadzony był wątek przywitany @Mandaryna,ale chyba go w ogóle nie ma...
Bo zaczęło się "historią pewnej piosenki". ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 28 lipca 2025, 10:35 To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
A mnie się wydaje, że to co jest w Edelweiss, czyli linki do podstaw wystarczą. Wiem, inne czasy, ale z drugiej strony jak mają pojawiać się tylko tacy co mają wszystko podane na "tacy", to słabo. Pytać, niech pytają.
Z drugiej strony jakby ktoś miał ochotę przygotowywać samouczki to ja bardzo chętnie odstąpie. Nigdy jakoś specjalnie tego nie umiałem przygotować.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Jak mi się skończą głupie pomysły, to zacznę robić te samouczki. Szukam tylko dobrej aplikacji do tego.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ