Dajmy Nowym Instrukcję
Regulamin forum
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dajmy Nowym Instrukcję
Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.
Więc @Heinz-Werner Grüner @Joachim Cargalho @Femme Mystere apeluję o gdzieś dział taki ogromnymi literami napisany ,,Wniosek o Obywatelstwo", albo chociaż ,,Gdzie można zdobyć Obywatelstwo Edelweiss" i link do tego, by nowa osoba która przybywa na mikronacje nie miała coś takiego:
Fajne te mikronacje... A obywatelstwo? Ja już idę... E to w Gospodarce? E nie? E chwila gdzie to jest? A tak w... Nie niewiem... O co tu chodzi... To takie skomplikowane...
Dlatego apeluję bardzo głośno o zrobienie Najbardziej widoczniej instrukcji na świecie dla nowych o wniosek o obywatelstwo!!!!!!!!!!
Więc @Heinz-Werner Grüner @Joachim Cargalho @Femme Mystere apeluję o gdzieś dział taki ogromnymi literami napisany ,,Wniosek o Obywatelstwo", albo chociaż ,,Gdzie można zdobyć Obywatelstwo Edelweiss" i link do tego, by nowa osoba która przybywa na mikronacje nie miała coś takiego:
Fajne te mikronacje... A obywatelstwo? Ja już idę... E to w Gospodarce? E nie? E chwila gdzie to jest? A tak w... Nie niewiem... O co tu chodzi... To takie skomplikowane...
Dlatego apeluję bardzo głośno o zrobienie Najbardziej widoczniej instrukcji na świecie dla nowych o wniosek o obywatelstwo!!!!!!!!!!
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Sheldon Anszlus Robingren • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Dajmy Nowym Instrukcję
Myślę, że nowi mają większe problemy, niż znalezienie wniosku :pLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑27 lipca 2025, 12:00 Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Po pierwsze, pisaliśmy już dzisiaj o tym. Po drugie, takie coś istnieje. Po trzecie to kwestia zapytania, ale na forum, bo jak dostaje setki zapytań na discordzie, to mi się po prostu nie chce odpisywać, a i czasem nie mam mozliwości podlinkowania, tak jak dzisiaj.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑27 lipca 2025, 12:00 Dzień Dobry. Nie bez powodu to piszę i w II Federacji Nordackiej też się tego tematu podejmę.
Pozwolę sobie dzisiaj dodać instrukcje o tym co pisaliśmy, a mianowicie o wyborze, szukaniu i ew.budowie dworków.
Po n-te, jako nowy uczestnik czegokolwiek, intuicyjnie chyba czytasz wszystko od góry.
Pierwszy odnośnik po witrynie Edelweiss to "ROGATKA GRANICZNA-POWITANIA". Tam łatwo znaleźć wytłumaczenie co to są mikronacje, jak należy się po nich poruszać, czym jest weryfikacja Stemplem.
Proponuje zatem na początek wejść w "JESTEM W EDELWEISS I CO DALEJ".
LINK - viewtopic.php?f=3&t=5&p=6#p6
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No akurat w federacji to pod tym względem mamy niezły burdel więc zamysł rozumiem ale akurat w Edelweiss jefe sobie całkiem sprawnie to wszystko ogarnął.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Musze tylko zrobić "instruktaż zbiorczy", gdzie co szukać, powinno uprościć.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑27 lipca 2025, 20:15 No akurat w federacji to pod tym względem mamy niezły burdel więc zamysł rozumiem ale akurat w Edelweiss jefe sobie całkiem sprawnie to wszystko ogarnął.
Na ten moment wydaje mi się, że w rogatce powitalnej wszystko działało jak nalezy. Co jakis czas tam coś aktualizuje.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozmowy różne już były odnośnie wprowadzania nowych do mikronacji, natomiast nie raz nie dwa, w wątku powitalnym ktoś z nas wrzucał najciekawsze informacje. Dodatkowo, istnieją właśnie instrukcje przekazane przez Heinza.
Od nowej osoby nie wymagamy wiele, a wątek z przywitaniem na pewno jest dobrym początkiem w nawiązaniu mikroświatowej znajomości.
Chętnie sprawdziłbym jak poprowadzony był wątek przywitany @Mandaryna,ale chyba go w ogóle nie ma...
Od nowej osoby nie wymagamy wiele, a wątek z przywitaniem na pewno jest dobrym początkiem w nawiązaniu mikroświatowej znajomości.
Chętnie sprawdziłbym jak poprowadzony był wątek przywitany @Mandaryna,ale chyba go w ogóle nie ma...

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bo zaczęło się "historią pewnej piosenki".Joachim Cargalho pisze: ↑28 lipca 2025, 07:22 Rozmowy różne już były odnośnie wprowadzania nowych do mikronacji, natomiast nie raz nie dwa, w wątku powitalnym ktoś z nas wrzucał najciekawsze informacje. Dodatkowo, istnieją właśnie instrukcje przekazane przez Heinza.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A mnie się wydaje, że to co jest w Edelweiss, czyli linki do podstaw wystarczą. Wiem, inne czasy, ale z drugiej strony jak mają pojawiać się tylko tacy co mają wszystko podane na "tacy", to słabo. Pytać, niech pytają.Femme Mystere pisze: ↑28 lipca 2025, 10:35 To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
Z drugiej strony jakby ktoś miał ochotę przygotowywać samouczki to ja bardzo chętnie odstąpie. Nigdy jakoś specjalnie tego nie umiałem przygotować.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak mi się skończą głupie pomysły, to zacznę robić te samouczki. Szukam tylko dobrej aplikacji do tego.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum