Edelweisski Wątek Kosmiczny

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny

Post autor: Damiano Robingren »

No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Damiano Windsachen pisze: 10 lutego 2024, 19:51 No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/
Niestety nie znalem projektu, ale zawsze szkoda, że coś wartosciowego się kończy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 11 lutego 2024, 15:42
Damiano Windsachen pisze: 10 lutego 2024, 19:51 No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/
Niestety nie znalem projektu, ale zawsze szkoda, że coś wartosciowego się kończy.
wspominałem kilka razy o nim, bardzo wartościowe treści szkoda, że tak to się skończyło :(
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Damiano Windsachen pisze: 11 lutego 2024, 15:50
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 lutego 2024, 15:42
wspominałem kilka razy o nim, bardzo wartościowe treści szkoda, że tak to się skończyło :(
Tak, pamiętam, ale nie śledziłem tak dokładnie jak Ty.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE

Według astronoma Jonathana McDowella, który bardzo często wrzuca swoje obliczenia orbit różnych obiektów znajdujących się obecnie w przestrzeni kosmicznej. Dzisiaj poinformował, że Space-Track obserwuje ładunek (de facto będący magistralą satelitarną) Tantrum od Lockheed Martin, który jest na niskiej orbicie okołoziemskiej dzięki misji Firefly FLTA004.

Obrazek

Ładunek ten obecnie znajduje się na orbicie 170 x 265 kilometrów, a wspomniany wcześniej system Space-Track przewiduje ponowne wejście w atmosferę ładunku Tantrum do którego ma dojść na trasie z Brazylii do Afryki Południowej...

Źródło informacji:
planet4589 na 𝕏
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE

Pierwszy stopień Pathfinder oraz drugi stopień „Jarvis” rakiety New Glenn należącej do Blue Origin zostały umieszczone na prostowniku transportowym w padzie LC-36 tuż przed pierwszymi testami prototypów na owym padzie!

Obrazek

Źródło informacji:
_mgde_ na 𝕏
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2024, 16:12
Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.
Czas i siłę? Do działania wystarczy mi jakaś aktywność w Leocji i akceptowanie wątku w Edelweiss :karo
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 16:14
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2024, 16:12
Czas i siłę? Do działania wystarczy mi jakaś aktywność w Leocji i akceptowanie wątku w Edelweiss :karo
No to miło to słyszeć, ale skoro chcesz "walczyć o zasięgi" to znaczy, że Ci się bardzo chce.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”