Kwestia lotnictwa niekomercyjnego, poza portem lotniczym.
Moderator: Ronon Dex
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Kwestia lotnictwa niekomercyjnego, poza portem lotniczym.
Kolejne świetne ujęcia.
Tak sobie myślę, że może Alfred skłoni czasem Ronona do sprezentowania formy graficznej w "ruchu".
Oczywiście Atlas A. ma swój specyficzny sposób przedstawienia maszyn, ktry również jest atrakcyjny, ale wszystko wygra z prezentacją w takim plenerze jak pejzaże górskie.
Tak sobie myślę, że może Alfred skłoni czasem Ronona do sprezentowania formy graficznej w "ruchu".
Oczywiście Atlas A. ma swój specyficzny sposób przedstawienia maszyn, ktry również jest atrakcyjny, ale wszystko wygra z prezentacją w takim plenerze jak pejzaże górskie.
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Naprawdę dawno nie czułem się tak bezużyteczny, chyba jedyną zaletą moich prac jest fakt że nie ograniczają mnie realne konstrukcje i mogę praktycznie swobodnie wszystko kreować, no ale takich ujęć nie osiągnę nawet gdybym podpisał cyrograf z diabłem.
Może trzeba będzie się przebranżowić i zająć się czymś innym.
No ale jak już mowa wyżej, real nie musi nas ograniczać w żadnym zakresie, chcemy mieć małe radiostacje dla każdego samolotu, proszę bardzo, chcemy mieć przydomowe pasy startowe dla samolotów, jeszcze jak, nic nas nie ogranicza, może jedynie wizualne ramy w jakich przyszło nam żyć w kotlinie.
Po prostu uważam że gdy ktoś chce prowadzić lot z pomocą wieży z lotniska nic nie powinno stać temu na przeszkodzie a jeżeli ktoś wybierze inaczej ma on również do tego prawo i taką możliwość.
No ale jak już mowa wyżej, real nie musi nas ograniczać w żadnym zakresie, chcemy mieć małe radiostacje dla każdego samolotu, proszę bardzo, chcemy mieć przydomowe pasy startowe dla samolotów, jeszcze jak, nic nas nie ogranicza, może jedynie wizualne ramy w jakich przyszło nam żyć w kotlinie.
Po prostu uważam że gdy ktoś chce prowadzić lot z pomocą wieży z lotniska nic nie powinno stać temu na przeszkodzie a jeżeli ktoś wybierze inaczej ma on również do tego prawo i taką możliwość.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ależ oczywiście, że tak! Masz rację z wieżą, jednak mnie chodzi o to, że nie jesteśmy w stanie wymóc na kimś, że tak właśnie będzie.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 września 2022, 22:30 Naprawdę dawno nie czułem się tak bezużyteczny, chyba jedyną zaletą moich prac jest fakt że nie ograniczają mnie realne konstrukcje i mogę praktycznie swobodnie wszystko kreować, no ale takich ujęć nie osiągnę nawet gdybym podpisał cyrograf z diabłem.
Co do Twoich projektów, to uwierz w siebie i w to co piszę. One naprawdę mają swój urok! Natomiast plusem prezentacji Herr Dexa jest własnie ta wizualizacja plenerowa.
Jeśli chcesz działać pdoobnie (oczywiscie nic zobowiązującego) to mogę sfinansować Szanownemu (nie wiem ile to kosztuje, zatem poprawię się i napiszę wspomóc finansowo) tą gierkę do prezentacji.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kategorycznie odmawiam i nigdy się na to nie zgodzę zostając przy swoim tak długo ile uznam to za stosowne, ale może zainteresuje się czymś innym czymś w czym będzie mi trochę lepiej iść, inna gałąź lotnictwa albo kompletnie inny dział przemysłu kto wie, opcji mam wiele.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 września 2022, 22:40 Jeśli chcesz działać pdoobnie (oczywiscie nic zobowiązującego) to mogę sfinansować Szanownemu (nie wiem ile to kosztuje, zatem poprawię się i napiszę wspomóc finansowo) tą gierkę do prezentacji.
Jeden plus jest taki że pomimo tego że ATP-52 jest wzorowany na JU-52 sprawi ze w razie potrzeby @Ronon Dex będzie w stanie zapewnić nam oprawę graficzną na znacznie wyższym poziomie niż moja.
Bzdury piszesz...Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 września 2022, 22:30 Naprawdę dawno nie czułem się tak bezużyteczny...
Akurat fakt, że w kwestiach lotniczych jest nas dwóch to jest ogromna tutaj zaleta - możemy prowadzić dyskusję, a nie tylko monologi (działając w innych państwach zwykle w tej materii byłem sam i ograniczało się to do prezentacji bez odzewu... nudne trochę). Obrazki to tylko dodatek... co nas hamuje przed prowadzeniem różnistych "debat technicznych", omawiania kwestii organizacyjnych czy taktyki działania lotnictwa Edelweiss? A czy zilustrujemy to takim czy innym obrazkiem nie ma większego znaczenia.
No właśnie... a ja jestem całkowicie ograniczony do dodatków, które zakupie i w ogóle do tego, że abym mógł takowy nabyć to najpierw taki dodatek musi powstać. A tych pasujących do "okresu Edelweiss" jest bardzo mało.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 września 2022, 22:30...chyba jedyną zaletą moich prac jest fakt że nie ograniczają mnie realne konstrukcje i mogę praktycznie swobodnie wszystko kreować, no ale takich ujęć nie osiągnę nawet gdybym podpisał cyrograf z diabłem.
Oczywiście mogę nabyć jakiś nowszy symulator z samolotami bojowymi z pierwszej połowy XX wieku, tylko zawsze będzie ten problem, że pomiędzy PWS, a wojną w Hiszpanii nie było konfliktu z większym zaangażowaniem lotnictwa, a więc okres lat 20-tych i 30-tych jest słabo reprezentowany. Nie ma to w takim razie chyba sensu...
Na razie wytworzył się samoistnie pewien podział - Ty robisz samoloty bojowe, to ja skupiłem się na lotnictwie cywilnym. Od początku przecież zapowiedziałem, że nie zamierzam Tobie wchodzić w paradę.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 września 2022, 23:01 ... inna gałąź lotnictwa albo kompletnie inny dział przemysłu kto wie, opcji mam wiele.
Zresztą MSFS jest symulatorem cywilnym i współczesnym, nawet jak są do niego dodatki w postaci samolotów wojskowych to nijakie systemy uzbrojenia nie funkcjonują, a gra nie ma żadnych opcji ich użycia, nie ma modeli zniszczeń jak w symulatorach lotniczych polegających na walce. Co prawda były czasy, kiedy to namiętnie bawiłem się w gry-symulatory bojowe, ale mi się dawno przejadły i obecnie skupiam się na różnych aspektach samego lotu, nawigacji lotniczej itd.
Tak więc zostanę raczej przy "produkcji" na potrzeby cywilne...
W razie potrzeby nie widzę problemu... trzeba tylko się zgrać w kwestii malowania, bo ja korzystam z gotowych dodatków, a więc nie zawsze da się zrobić wszystko co by się chciało.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 września 2022, 23:01 Jeden plus jest taki że pomimo tego że ATP-52 jest wzorowany na JU-52 sprawi ze w razie potrzeby @Ronon Dex będzie w stanie zapewnić nam oprawę graficzną na znacznie wyższym poziomie niż moja.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzięki Herr Dex za podjęcie rozmowy z Herr @Albert Fryderyk de Espada, tak nie może być, że komuś się skrzydła podcina. Tym skrzydłom trzeba dać się rozwijać jeszcze bardziej! Dlatego właśnie tak jak napisał Ronon, im więcej tym łatwiej.
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie w pokazywaniu lotnictwa na obrazkach w innej formie. Same rysynki techniczne już dodają kolorytu, a forma prezentacji choćby i Constelation była super. Wyciąłem sobie z szarości model i mogę wklejać w dowolne tło ile wlezie. To też nie jest problem, także głowa do góry i działamy!
Właśnie! A czy Fahnrich de Espada nie powinien jeszcze coś napomknąć o powołaniu tej eskadry-oficjalnie na forum Luft?
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie w pokazywaniu lotnictwa na obrazkach w innej formie. Same rysynki techniczne już dodają kolorytu, a forma prezentacji choćby i Constelation była super. Wyciąłem sobie z szarości model i mogę wklejać w dowolne tło ile wlezie. To też nie jest problem, także głowa do góry i działamy!
Właśnie! A czy Fahnrich de Espada nie powinien jeszcze coś napomknąć o powołaniu tej eskadry-oficjalnie na forum Luft?
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Lieselotte i @Isabella Swann wkrótce dotarły powozem na Lotnisko Neue Gaerten. Zapłaciły woźnicy i ruszyły z walizami przez niewielki budynek i prosto na płytę lądowiska. Ponieważ lotnisko to służyło do użytku prywatnego, nie było konieczności dokonywania odprawy ani innych formalności. Tam czekał już na nie… @Albert Fryderyk de Espada w czapce i goglach lotnika. Faktotum pomachała mu z daleka z uśmiechem, po czym szturchnęła córkę łokciem w bok.
- Uśmiechaj się… - powiedziała przez zęby, licząc na to, że @Isabella Swann choć spróbuje zrobić dobre wrażenie na @Albert Fryderyk de Espada …
- Uśmiechaj się… - powiedziała przez zęby, licząc na to, że @Isabella Swann choć spróbuje zrobić dobre wrażenie na @Albert Fryderyk de Espada …
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pssst... Jakby co to możecie skorzystać z państowego Constelation. Herr de Espada potrafi znakomicie go pilotować.Femme Mystere pisze: ↑05 września 2022, 21:18 Lieselotte i @Isabella Swann wkrótce dotarły powozem na Lotnisko Neue Gaerten. Zapłaciły woźnicy i ruszyły z walizami przez niewielki budynek i prosto na płytę lądowiska. Ponieważ lotnisko to służyło do użytku prywatnego, nie było konieczności dokonywania odprawy ani innych formalności. Tam czekał już na nie… @Albert Fryderyk de Espada w czapce i goglach lotnika. Faktotum pomachała mu z daleka z uśmiechem, po czym szturchnęła córkę łokciem w bok.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 września 2022, 21:22 Pssst... Jakby co to możecie skorzystać z państowego Constelation. Herr de Espada potrafi znakomicie go pilotować.
Mamy zgodę na lot do Reichu ?
Jeżeli tak to wszyscy chętni niech szykują manatki gdyż zaraz lecimy z wizytą.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Macie Herr de Espada, macie! Tylko mki tam go prosze nie poobijać.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑06 września 2022, 18:43Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 września 2022, 21:22 Pssst... Jakby co to możecie skorzystać z państowego Constelation. Herr de Espada potrafi znakomicie go pilotować.
Mamy zgodę na lot do Reichu ?
Jeżeli tak to wszyscy chętni niech szykują manatki gdyż zaraz lecimy z wizytą.