Wieści z Księstwa Sarmacji

Ambasada Księstwa Sarmacji
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Re: Wieści z Księstwa Sarmacji

Post autor: Fryderyk Orański »

Heinz-Werner Grüner pisze: 27 sierpnia 2022, 22:58
Friedrich von Baden pisze: 27 sierpnia 2022, 22:55 Wg. mnie tak jak już pisałem, jedyną opcją jest złożenie wniosku do Jego Książęcej Mość, o zwolnienie z obowiązku płacenia opłat i podatków przez wyznaczonych, konkretnych dyplomatów. I to właściwe powinno zakończyć spór i dyskusję. Takie jest moje zdanie i moja rada. Tak postąpią dyplomaci z Cesarstwa Niemieckiego. :)
Bardzo trafne, ale nam chodzi o zwolnienie z podatku wszystkich obywateli Edelweiss. ;)
Uczyńcie wszystkich dyplomatami, albo personelem misji dyplomatycznej.
Ambasador Frau Swann
Radca Femme Mystere
I sekretarz Joachim Cargalho
II sekretarz Leszek Ebe-Grüner
III sekretarz Erwin von Beckendorff
Attaché Sophie
Attaché Robin von Eisenhut
Attaché wojskowy Piotr Romanow
Zastępca Attaché Obrony Albert Fryderyk de Espada
Proszę bardzo. :D ;)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Dziękujemy za wszystkie pomysły. Odpowiem nieskromnie, iż takie warianty również przechodziły w naszych dyskusjach, jednak cały czas traktujemy Sarmację, jako partnera w dyskusjach i jak na razie nie planujemy wykorzystywać jakichkolwiek luk. Czekamy natomiast cały czas na stanowisko ambasadora @Konrad Einsleider vH.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 28 sierpnia 2022, 19:42 Dziękujemy za wszystkie pomysły. Odpowiem nieskromnie, iż takie warianty również przechodziły w naszych dyskusjach, jednak cały czas traktujemy Sarmację, jako partnera w dyskusjach i jak na razie nie planujemy wykorzystywać jakichkolwiek luk. Czekamy natomiast cały czas na stanowisko ambasadora @Konrad Einsleider vH.
Friedrich von Baden pisze: 28 sierpnia 2022, 14:49
Heinz-Werner Grüner pisze: 27 sierpnia 2022, 22:58
Friedrich von Baden pisze: 27 sierpnia 2022, 22:55 Wg. mnie tak jak już pisałem, jedyną opcją jest złożenie wniosku do Jego Książęcej Mość, o zwolnienie z obowiązku płacenia opłat i podatków przez wyznaczonych, konkretnych dyplomatów. I to właściwe powinno zakończyć spór i dyskusję. Takie jest moje zdanie i moja rada. Tak postąpią dyplomaci z Cesarstwa Niemieckiego. :)
Bardzo trafne, ale nam chodzi o zwolnienie z podatku wszystkich obywateli Edelweiss. ;)
Uczyńcie wszystkich dyplomatami, albo personelem misji dyplomatycznej.
Ambasador Frau Swann
Radca Femme Mystere
I sekretarz Joachim Cargalho
II sekretarz Leszek Ebe-Grüner
III sekretarz Erwin von Beckendorff
Attaché Sophie
Attaché Robin von Eisenhut
Attaché wojskowy Piotr Romanow
Zastępca Attaché Obrony Albert Fryderyk de Espada
Proszę bardzo. :D ;)
Rozwiązania ciekawe, ale tak jak napisał Herr Cargalho, my na razie prowadzimy dyskusje. Nie chciałbym podchodzić do sprawy w cwaniacki sposób.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Czuję się nieco dziwnie. Miałem koło 500-600 Libertów na koncie a dziś po 10 dniach nieobecności w Sarmacji, miałem ich równe zero... :| :cry:
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Friedrich von Baden pisze: 10 września 2022, 23:13 Czuję się nieco dziwnie. Miałem koło 500-600 Libertów na koncie a dziś po 10 dniach nieobecności w Sarmacji, miałem ich równe zero... :| :cry:
Zatem zna Pan nasz ból
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Friedrich von Baden pisze: 10 września 2022, 23:13 Czuję się nieco dziwnie. Miałem koło 500-600 Libertów na koncie a dziś po 10 dniach nieobecności w Sarmacji, miałem ich równe zero... :| :cry:
Herr @Friedrich von Baden , jak Herr zapewne dobrze wie, żona kosztuje, dlatego Książę Sarmacji podniósł podatki.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nie lamentujmy, jak oberhaupt będzie miał żonę to też podatki się pojawią. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Femme Mystere pisze: 11 września 2022, 17:06
Herr @Friedrich von Baden , jak Herr zapewne dobrze wie, żona kosztuje, dlatego Książę Sarmacji podniósł podatki.
O tym nie pomyślałem... :lol: :lol:
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Obrazek

KOMUNIKAT PRASOWY
Służby Dyplomatycznej Jego Książęcej Mości
24 sierpnia Kanclerz Antoni Burbon-Conti wygłosił w Sejmie swoje sprawozdanie o stanie państwa. Po zakończonej mowie odbyło się głosowanie nad wotum zaufania dla niego, które przeszło wynikiem 4:1:0.

27 sierpnia odbyły się książęce zaślubiny. Jego Książęca Mość Arkadiusz Maksymilian poślubił Prześwietną Hrabinę Fatimę Marcjan-Chojnacką, która od tego dnia jest znana jako Jej Książęca Wysokość Księżna Małżonka Fatima Popow-Chojnacka.

3 września po długich debatach sejmowych oraz prób interwencji mniejszości Edelweiss, Książę podpisał nową Ustawę Sejmu o Finansach Publicznych, która została przyjęta przez wszystkich posłów. Obecnie trwają prace nad implementacją jej rozwiązań do systemu.

8 września Jego Książęca Mość złożył życzenia żołnierzom Książęcych Sił Zbrojnych z okazji ich święta, życząc im:
(...) aby w strukturach sarmackiej armii nigdy nie brakło pola dla Waszej inicjatywy oraz aktywności (...)
Również z okazji żołnierskiego święta podpisał Ustawę Sejmu o Książęcych Siłach Zbrojnych, która zastąpiła prawie 18-letni Dekret Księcia Sarmacji o Książęcych Siłach Zbrojnych. Za przyjęciem projektu głosowało 4 posłów, jeden się wstrzymał. Był nim autor odchudzonej i ostatecznie przyjętej wersji projektu - Wielmożny Severin Wicehrabia Le Droit, który w uzasadnieniu swojego głosu przeciw stwierdził, że zaproponowana książęca poprawka narzuca obowiązek organom kontroli publicznej, sprawdzanie przepisów prawa innych państw odnośnie stosunku ich obywateli do służby wojskowej.

Trwają konsultacje Rady Ministrów z obywatelami w sprawach zmian tantiem oraz nowych rozporządzeń wykonawczych, które wymienia nowa ustawa finansowa.

Przygotowania do v-Mundialu powoli dobiegają końca. Niedługo poznamy zwycięzców trzech konkursów, a także ujrzymy terminarz rozgrywek przed fazą pucharową.

W Vienbien JO Diuk Alfred Fabian von Hohenburg Tehen-Dżek otworzył Saloon, który ma być miejscem między szczęściem, losem i umiejętnościami czyli hazardu.

W Everrun, Friedensberg oraz Angemoncie na centralnych budynkach opuszczono flagi do połowy masztów w bezprecedensowym akcie żałoby po śmierci pochodzącej z reala Królowej Elżbiety II.

Trwa akcja Dworu Książęcego pt. Tydzień z lennem 2.0. Wicehrabia Windsor-Windsachen oprowadził nas po swoim lennie, Friedensberg, przedstawiając lokalne obiekty warte uwagi. Następnymi lennikami po nim, którzy wezmą udział w akcji są Markiza Raven, Wicehrabina Windsachen i Diuk Vilarte von Hippogriff.

Wicehrabina Windsachen uruchomiła lenny projekt pt. "Opowieści z Everrun", który pokazuje prawdziwe, a zarazem skryte życie mieszkańców Everrun...

W Hasselandzie toczy się debata o tytulaturze i kolejach.

W Starosarmacji na urząd Marszałka Sejmiku wybrano Markiza Surmę, który od razu rozpoczął pracę, kończąc formalności związane z debatą o zmianach w przepisach ws. lokacji.
Königinmutter des Voxland-Königreiches

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Bardzo dziękujemy za piękne podsumowanie! Co prawda, jak zobaczyłem tego czarnego orła to się lekko zdziwiłem, ale wygląda to obiecująco!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Księstwa Sarmacji”