Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Joachim Cargalho pisze: ↑04 października 2022, 07:36
Tak sobie rzuciliśmy tym zadaniem o dobiciu do tysiąca, jednak nie pisaliśmy raczej z jakąś większą presją. Proporcjonalnie do reszty, trzymamy swój poziom i kontynuujemy nasze zadania. Październik będzie na pewno dużo bardziej aktywnym miesiącem, którego ilość postów będzie trzeba przekuć również na jakość i to będzie naszym najważniejszym zadaniem na kolejne dni.
Najważniejsze, że trzymamy swój poziom. Presję to może ja sobie zrobiłem. Lubię wyzwania,ale to mnie przerosło. Za dużo w chmurach krążę...
A jakość, będzie. Będzie kontent to będzie super.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 października 2022, 09:36
Najważniejsze, że trzymamy swój poziom.
Przyznam, że zawsze byłem sceptyczny co do pogoni za ilością postów... owszem mikronacja nie może być wymarła, nie może się w niej nic nie dziać, ale matematyczna ilość postów nie jest wyznacznikiem sukcesu.
Należy zwrócić uwagę, że stworzenie wartościowych (z punktu widzenia kraju) wymaga czasu i często jakiejś pracy graficznej. Tylko, że dopracowane posty, zawierające treść na jakimś poziomie, ciekawie ilustrowane itd. chce się czytać. A one nie powstają w 5 minut...
Jak dla mnie zaletą Edelweiss jest właśnie fakt, że utrzymuje się odpowiednią jakość, ilość (w pewnych granicach oczywiście) jest sprawą drugorzędną.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 października 2022, 09:36
Najważniejsze, że trzymamy swój poziom.
Przyznam, że zawsze byłem sceptyczny co do pogoni za ilością postów... owszem mikronacja nie może być wymarła, nie może się w niej nic nie dziać, ale matematyczna ilość postów nie jest wyznacznikiem sukcesu.
Należy zwrócić uwagę, że stworzenie wartościowych (z punktu widzenia kraju) wymaga czasu i często jakiejś pracy graficznej. Tylko, że dopracowane posty, zawierające treść na jakimś poziomie, ciekawie ilustrowane itd. chce się czytać. A one nie powstają w 5 minut...
Jak dla mnie zaletą Edelweiss jest właśnie fakt, że utrzymuje się odpowiednią jakość, ilość (w pewnych granicach oczywiście) jest sprawą drugorzędną.
Trudno się nie zgodzić, ale stworzenie dobrego kontentu również wymaga przygotowania merytorycznego, które omawiamy na forum. Tak jak teraz, ustalanie AE, przygotowania do Oktoberfest. Niestety nie wszystko może iść przez wiadomości prywatne, choć i tak większość idzie.
Isabella Swann pisze: ↑04 października 2022, 10:50
To chyba twoja największa bolączka, że my większość rzeczy załatwiamy na prywatnych wiadomościach a nie na forum Prawda @Heinz-Werner Grüner
Niekoniecznie. Nie wszystko musi ujrzeć światło dzienne, ale część informacji, poprzez to, że ja mam jednak "pamięć dobrą, tylko miejsca na dysku brak", po prostu mi w gąszczu discordowym zanika.
Mamy dzisiaj 21 dzień miesiąca, a już mamy 2100 postów na forum. Zawdzięczamy to oczywiście naszemu Oberhauptowi przede wszystkim oraz niesamowitej @Femme Mystere, którzy odpowiadają za większość postów.
Jednak dziękuję każdemu kto dołożył swoją cegiełkę do tych postów na chwilę obecną zobaczymy z jakim wynikiem zamkniemy ten miesiąc
Isabella Swann pisze: ↑21 października 2022, 20:39
Musze przyznać, ze jestem pod wrażeniem
Mamy dzisiaj 21 dzień miesiąca, a już mamy 2100 postów na forum. Zawdzięczamy to oczywiście naszemu Oberhauptowi przede wszystkim oraz niesamowitej @Femme Mystere, którzy odpowiadają za większość postów.
Jednak dziękuję każdemu kto dołożył swoją cegiełkę do tych postów na chwilę obecną zobaczymy z jakim wynikiem zamkniemy ten miesiąc
Miło, że nie tylko ja śledzę takie "zmagania" o palmę pierwszeństwa, ale dziś jeden z moich faktotum, ten, który sam uważa się za "bardzo leniwego" wyszukał dla mnie informację, że Edelweiss jest najaktywniejszą mikronacją w 1922 roku (ba nawet i sto lat później ). Biorąc pod uwagę, że oficjalnie jesteśmy od marca...
Cóż śledzę regularnie nasze statystyki. Bo jako, że jesteśmy młodzi i dzicy to też utrzymujemy stały kontent postów co miesiąc co mnie cieszy.
Oraz cieszy mnie bardzo aktywna Mama @Femme Mystere choć lekko mi znowu w postach odjechała
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Isabella Swann pisze: ↑21 października 2022, 22:12
Cóż śledzę regularnie nasze statystyki. Bo jako, że jesteśmy młodzi i dzicy to też utrzymujemy stały kontent postów co miesiąc co mnie cieszy.
Oraz cieszy mnie bardzo aktywna Mama @Femme Mystere choć lekko mi znowu w postach odjechała
Wewnętrzna rywalizacja rodowa? To lubię!
Edelweiss nie mierzy się z nikim.Nie dlatego, że mamy wysokie ego, ale raczej własnie skromne mniemanie o sobie. Mamy swoje tempo, swoje plusy, które nas budują, ale znamy także własne braki. Nie ma co dyskutować, jesteśmy w miejscu, gdzie chciałbym być, ale jednocześnie wiem, że możemy dużo więcej.