Zielony Domek

Jesteś pasjonatem złotego trunku? Nie możesz zatem się oprzeć i nie zaproponować własnego wyrobu! Stań w szranki z innymi piwoszami o tytuł Browarnika Festiwalu Piwnego podczas tegorocznego Oktoberfest!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zielony Domek

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Wystawca: Lieselotte Augentrost
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Zielony Domek

Post autor: Femme Mystere »

Lieselotte wyprawiła w góry @Joachim Cargalho , a sama zamierzała dorobić trochę na torebki i buty, sprzedając swoje wyroby piwne. Stała więc uśmiechnięta za ladą i proponowała dwa ze swoich towarów, w zależności od płci przechodnia.

Obrazek

Zawsze chciałaś powiększyć biust, ale nigdy nie mogłaś zdecydować się na operację plastyczną? Mamy dla ciebie lepszą propozycję, daj swojemu mężczyźnie sześciopak samej słodyczy. Po jego wypiciu, twoje wdzięki nagle nabiorą walorów! Nasze piwo miodowe powstaje w wyniku dodania miodu z edelweisskich pasiek do brzeczki piwnej w trakcie fermentacji, nadając lagerowi wyjątkowo aksamitnej słodyczy. Browarnicy Zielonego Domku mawiają, że tylko prawdziwy mężczyzna odczuwa w nim mimo wszystko nutkę goryczki! Sama Słodycz charakteryzuje się słodkim miodowym smakiem i aromatem oraz naturalnym zmętnieniem. Przed jego spożyciem wskazane jest delikatne odwracanie butelki lub równie delikatne koliste poruszanie naczyniem w którym się znajduje, aby miodowy osad wymieszał się z resztą piwa.
Obrazek
Zawsze marzyłeś o sześciopaku, ale nigdy nie miałeś ochoty katować się na siłowni? Idź po najniższej linii oporu i spróbuj naszego piwnego sześciopaka. Trenuj mięsień piwny, smakując pysznego portera od browaru Zielony Domek, ciemne piwo dolnej fermentacji warzone z kombinacji słodów jasnych i ciemnych. Do produkcji naszych porterów używamy słodu wolkenbadzkiego, jako podstawę zasypu oraz czekoladowego, tak, aby usunąć gorycz. Sześciopak ma wyjątkowy kolor ciemnoczerwono-miedziany, aromat słodki, bez kwaskowości z bogatą słodowością. Piwo jest pełne, treściwe i gładkie.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Aż się zarumieniłem na widok tego piwa! W smaku oczywiście jest odpowiednio słodki (tak serio pisząc wczoaraj celowo wypiłem sobie dwa miodowe ;) ) i zachęcający do dalszej konsumpcji!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tez lubię miodowe, ale porter nigdy w życiu. Dlatego chyba tez nie mam sześciopaka :D
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 16 października 2022, 07:32 Tez lubię miodowe, ale porter nigdy w życiu. Dlatego chyba tez nie mam sześciopaka :D
No jakbym miał wybierać to ja jednak porterek i też nie mam sześciopaka. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Heinz-Werner Grüner bo ty masz 666-packa!
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 16 października 2022, 17:31 @Heinz-Werner Grüner bo ty masz 666-packa!
Czego ja nie mam. ;) Normalnie okaz ach i och. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bierfest - Grand Prix 1922”