Jednostki administracji terytorialnej, na które dzieli się kraina to komitaty. Pochodzenie nazewnictwa nie jest zbytnio wyszukane, ale osobliwe. Wywodzi się z tradycji węgierskiej jaką zasiał wśród obywateli przywódca narodu-pierwszy Oberhaupt Edelweiss
O to chyba nikt by Cię nie podejrzewał!
Valkyrie rządzą (wnioskuję po jedynym pojedynku, który oglądałem).
A dla @Leszek Ebe-Grüner gratulacje za organizację!
Choć sam podchodziłem do tego mocno sceptycznie, może po jakiś szkoleniach, w przyszłych turniejach jeszcze większe grono Edli wyśle w bój swoje mamuty.
Joachim Cargalho pisze: ↑24 października 2022, 20:06
Jakich to turniejów mieliśmy tutaj nie robić?
Żeby nie dostać "wcier" na międzynarodowym, lepiej gdyby Leszko wytłumaczył nam na lokalnej imprezce. Luźnej, bez spiny.
Na pewno obowiązkowy jest discord tak czy siak, bo na forum to jest jednak ciężko z komunikacją, a tak to mam bezpośredni wpływ i mogę wytłumaczyć wszystko. Szczerze się zastanawiałem nawet nad lokalnym turniejem, ale warunkiem koniecznym musiało by być 3 aktywnych zawodników Jak będzie mniej(aktywnych, bo nieaktywni to niezbyt mnie interesują), to nie mam nawet zamiaru podchodzić do tematu. No a po drugie to na pewno by trwało trochę, w zależności oczywiście od ilości chętnych ale no.
Joachim Cargalho pisze: ↑24 października 2022, 20:06
Jakich to turniejów mieliśmy tutaj nie robić?
Żeby nie dostać "wcier" na międzynarodowym, lepiej gdyby Leszko wytłumaczył nam na lokalnej imprezce. Luźnej, bez spiny.
Na pewno obowiązkowy jest discord tak czy siak, bo na forum to jest jednak ciężko z komunikacją, a tak to mam bezpośredni wpływ i mogę wytłumaczyć wszystko. Szczerze się zastanawiałem nawet nad lokalnym turniejem, ale warunkiem koniecznym musiało by być 3 aktywnych zawodników Jak będzie mniej(aktywnych, bo nieaktywni to niezbyt mnie interesują), to nie mam nawet zamiaru podchodzić do tematu. No a po drugie to na pewno by trwało trochę, w zależności oczywiście od ilości chętnych ale no.
W razie czego to utworzymy kanał na discordzie, lub wykorzystamy np. lawinowy (bo teraz będzie poza sezonem).
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 października 2022, 21:09
W razie czego to utworzymy kanał na discordzie, lub wykorzystamy np. lawinowy (bo teraz będzie poza sezonem).
Łatwiej jest mi utworzyć grupę discordową na potrzeby turnieju, jeśli o to chodzi, niż stały kanał na serwerze. Co do gry, bo się powtarzają te pytania, nie-nie trzeba mieć gry, co już nie raz wspominałem. A co do kiedy bym zrobił turniej, to z pewnych względów na pewno nie od razu po tamtym zakończeniu, ale jak pewne rzeczy swoje ogarnę, to zrobię po prostu ogłoszenie, otworzę rekrutację i jak będzie minimum 3 chętnych osób, to wtedy działamy z tematem.