Herr @Fabio Rhyner, jestem zdania, że prawo nadawania obywatelstwa należy wyłącznie do Oberhaupta, dlatego nie chcę w tej kwestii wykorzystywać nadanych nam, jako Faktotum, prawnych możliwości, które działają podczas jego nieobecności. Pozostaje mi prosić o chwilę cierpliwości, a gdy Heinz wróci, na pewno z przyjemnością zajmie się tą sprawą w pierwszej kolejności.
Joachim Cargalho pisze: ↑16 listopada 2022, 19:59
Herr @Fabio Rhyner, jestem zdania, że prawo nadawania obywatelstwa należy wyłącznie do Oberhaupta, dlatego nie chcę w tej kwestii wykorzystywać nadanych nam, jako Faktotum, prawnych możliwości, które działają podczas jego nieobecności. Pozostaje mi prosić o chwilę cierpliwości, a gdy Heinz wróci, na pewno z przyjemnością zajmie się tą sprawą w pierwszej kolejności.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Oczywiście zdaje sobie sprawę że akurat ta kwestia pozostaje w kompetencjach Oberhaupta dlatego na spokojnie zaczekam na jego decyzję w tej materii
Już miałem się za to brać, już teges i owego, ale ... nie wiem jakiego użyć zdjęcia. W Edelweiss postać pisanan ma swoje odzwiercidelenie w obrazie, toteż upraszam @Fabio Rhyner o przesłanie zdjęcia (choćby i propozycji, coś się dostosuje) tak by Departament Obywatelski mógł z czystym sumieniem wniosek przedstawić do podpisu.
Gdy tylko Fabio przypomniał sobie, iż zapomniał przedłożyć swojego aktualnego zdjęcia do wniosku o nadanie obywatelstwa zaniepokoił się. Pomimo późnej godziny udał się do departamentu spraw obywatelskich. Magiczna butelka bursztynowego sznapsa przekazana portierowi, pomimo późnej godziny pozwoliła mu pozostawić na biurze podawczym departamentu brakujące zdjęcie. Trzydziestolatek przez dłuższą chwilę z uśmiechem przyglądał się zdjęciu po czym włożył je do koperty a na samej kopercie naniósł sygnaturę wniosku z adnotacją "Uzupełnienie wniosku".
Świadomy obowiązku obywatelskiej wierności wobec państwa Edelweiss, przyrzekam uroczyście i zaręczam honorem, że jako obywatelka Edelweiss, w pracy na rzecz rozwoju Państwa nie ustanę i troszczyć się będę o Jego godność i nierozerwalność oraz za najważniejsze mieć wytyczenie.
Drogi Edlu, Herr @Fabio Rhyner serdecznie dziękuję za przedłożenie wszelkich wniosków, a teraz złożenie uroczystej przysięgi. Witamy wśród Edli! Formalności, także te "wizualne" zostały dopełnione.
Życzę przyjemnej zabawy i wielu chwil radości w edelwajskim świecie.