Helwetyk pisze: ↑20 listopada 2022, 10:52
Joachim Cargalho pisze: ↑16 listopada 2022, 22:42
Helwetyk pisze: ↑16 listopada 2022, 22:40
Od razu zaznaczam, że z API się
nie śpieszę, dopóki nie będę widział konkretnej i pilnej potrzeby jego wykorzystania. Co nie znaczy, że nie powstanie
w ten weekend, ale wiążących deklaracji nie składam…
Powoli staję się fanem helwetykowskich kontrastów!
Tak że tego.
Pozwolę sobie potwierdzić słowa mojego Ojca, Pańskie stwierdzenia
@Helwetyk są naprawdę nieziemskie

I niejednokrotnie się przekonuje, że jak Pan coś stawia na kontrast to to jest bardzo DUŻY kontrast w porównaniu do innych
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 listopada 2022, 19:47
Helwetyk pisze: ↑19 listopada 2022, 11:04
Przyznam, że nie zupełnie wyczuwam tego rozróżnienia, skoro koniec końców i tak nasze zadanie sprowadza się do roli operatora sztucznej inteligencji. (Wylicytowane prace powstały akurat jako odpowiedź na konkretną potrzebę zilustrowania artykułu w Księstwie Sarmacji, ale nawet gdyby powstały „poza mikronacjami”, dopóki tym operatorem był jeden z członków naszej społeczności i są one unikalne…).
Tu się chyba nie zrozumieliśmy. Skoro AI w konkursie to ma sens, ale tak do artykułu (wiem, że autor pracował długo nad odpowiednim obrazem) to każdy może. Oczywiście rozumiem, że to się akurat spodobało i tak dalej.
Natomiast ja bym ponad taki artyzm cenił ten konkursowy, ale przede wszystkim własny, jak choćby i komiksy Herr @John Rasmusen
Zrozumieliśmy się, jak najbardziej, ale rozmawiamy tu o subiektywnych odczuciach, więc trudno zakładać, że jeden punkt widzenia będzie właściwszy od drugiego. Po prostu wyjaśniam, że z mojej perspektywy nie ma różnicy między wartościami pracy wyłącznie z tego powodu, że jedna powstała na potrzeby mikronacyjnego konkursu, a druga na potrzeby mikronacyjnego artykułu, licytacji, wystawy czy jakiejkolwiek wiadomości na forum.
„Wiadomo”, że własna twórczość jest najlepsza, ale Matka Prokrastynacja nierówno obdarza talentami…

[/quote]
Nie każdy ma "dar" - np pan
@Helwetyk jest genialnym programistą (I chwała mu za to), nasz Oberhaupt wraz z moimi rodzicami i siostrą są nieziemskimi pisarzami, a mnie pozostaje tylko praktyka lekarska