I stało się!
Kotlina otoczona jest górami, a na nich mamy stoki górskie. Ja wiem, że nie wszystkie są świetnie opisane, ale cóż stoi na przeszkodzie by zrobić to teraz?
Przygotowania do Pierwszych Krajowych Mistrzostw Kotliny Edelweiss w narciarstwie alpejskim uważam za rozpoczęte.
Jak pokazały pierwsze sondaże Edle i goście naszej krainy łakną jazdy na nartach!
Nie mniej chciałbym poinformować, ze takowy cykl narciarski właśnie uruchamiamy!
Na ten moment zamykamy się w czterech wydarzeniach trwajacych przez cały weekend w
Pierwszym i niepodważalnie wyjątkowym wydarzeniem z cyklu "Ski Talmeisterschaft" będzie tzw. slalom gigant u zboczy wolkenbadzkiego wzniesienia. Na najpopularniejszym obiekcie narciarskim w Edelweiss, a myślę, że śmiało można powiedzieć, że także na całym Pollinie, "Ski Kaputte" rozpoczniemy zmagania w narciarstwie alpejskim.
Trasa jest dla wprawionych narciarzy stosunkowo łatwa, ale ilu takich mikroświat posiada? Otóż to!
Zaczynamy nowe show podpisane przez moją skromną osobę.

Jak widzicie, pierwsze zawody odbędą się 15 grudnia tego roku, a więc już za 10 dni! Będziemy gościć w Ski Kaputte pod Wolkenbad, obiekcie, którego projektant @Horace Richelieu wraz z braćmi Dłuskimi wspięli się na wyżyny, by zbudować całe to przedsięwzięcie.
Udział Edli i Edelek obowiązkowy! Szczególnie dla żołnierzy! Oni niejako na "musiku" powinni wziąć udział. Gwarantowany awans!
Kilka słów o cyklu.
1. Zawody sezonu 1922/1923 odbywają się w Kotlinie Edelweiss(nie wyklucza się ekspansji).
2. Zabawa odbywa się poprzez grę SkiChallenge16 (z aktualnym modem)
3. Zawody w narciarstwie alpejskim rozpoczną się kolejno na czterech różnych trasach.
Terminy
15-18.12.1922 roku - Ski Kaputte - Wolkenbad
31.12.1922 roku - 2.01.1923 roku -
20-22.01.1923 roku -
27-29.01.1923 roku
4. Za udział w Ski Talmeisterschaft otrzymuje się kolejno punkty.
-25 - za zajęcie 1 miejsca
-20- za zajęcie 2 miejsca
-15 - za zajecie 3 miejsca i kolejno..11-8-6-4-3-2-1
Cały "regulamin" i reszta ustaleń już wkrótce!