Leszku, Frau Augentrost wspomniała o punktach, które w innym wątku pojawiły się jako propozycja umownej waluty. Jako, ze spotkało się to z aprobatą dyskusje o urealnieniu etapów budowy czegokolwiek są bardzo intrygujące. Chcemy zbudować cokolwiek, ale mamy mało punktów no to mamy do wyboru:
1. Szałas - 1 punkt
2. Drewniana szopa - 3 pkt
3. Ceglany mały domek - 6 pkt
I tak dalej. Upgrade pomiędzy 1 a 3 kosztowałby nas 5 pkt. więc można uzbierać. Koncepcja warta przemyśleń, ale póki tego nie ma, to można korzystać.
Lotnictwo
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Lotnictwo
Waluta walutą, ale system punktowy miał być dla zarządców regionami, tak ostatnio sobie to wymyśliłem i właśnie to "upgrade'owanie" budynków czy lokacji jest było tym spowodowane.
Ja mam naprawdę chorą wizję dotyczącą tego systemu, ale widzę, że praca na "żywym" towarze może przynieść również ciekawe możliwości.
Oczywiście zaczniemy od lądowiska, co nawet nie będzie typowym lotniskiem.
I tutaj zakładając, że zarządca regionu ma do wyboru w danym kwartale, budowę stadionu narodowego, czy rozbudowę lotniska(zakładam, że byłoby to lobbowane przez Leszka) to będzie musiał sam zdecydować, w którą stronę ten region Edelweiss się rozwinie.
Jednak pozostawię tu tylko uwagę, czy takie lotnisko wliczać jako standardowy budynek dla bazy punktowej regionu, czy jednak z jakiejś puli dla władz.
Ja mam naprawdę chorą wizję dotyczącą tego systemu, ale widzę, że praca na "żywym" towarze może przynieść również ciekawe możliwości.
Oczywiście zaczniemy od lądowiska, co nawet nie będzie typowym lotniskiem.
I tutaj zakładając, że zarządca regionu ma do wyboru w danym kwartale, budowę stadionu narodowego, czy rozbudowę lotniska(zakładam, że byłoby to lobbowane przez Leszka) to będzie musiał sam zdecydować, w którą stronę ten region Edelweiss się rozwinie.
Jednak pozostawię tu tylko uwagę, czy takie lotnisko wliczać jako standardowy budynek dla bazy punktowej regionu, czy jednak z jakiejś puli dla władz.
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No te moje lotnisko było by głównie używane dla armii Edelweissu. Więc pewnie byłoby też pod protektoratem państwa. Co do tych punktów, dalej nie jestem za tym. Takie rzeczy można zostawiać w grze. Wole mimo wszystko by kluczowym tutaj rozwojem lotnisk i lotnictwa była po prostu waluta.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Spokojnie, to są na razie rzucane propozycje. Na dzień dzisiejszy mamy nasze klubeki i groty.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑05 lutego 2022, 13:20 No te moje lotnisko było by głównie używane dla armii Edelweissu. Więc pewnie byłoby też pod protektoratem państwa. Co do tych punktów, dalej nie jestem za tym. Takie rzeczy można zostawiać w grze. Wole mimo wszystko by kluczowym tutaj rozwojem lotnisk i lotnictwa była po prostu waluta.
viewtopic.php?f=30&t=13
Witam Szanownych Kolegów...
Temat mnie zainteresował, bo lotnictwo lat 20-tych i 30-tych to ciekawy temat. Chcielibyście sprzęt w indywidualnym malowaniu, co wymaga albo zrobienia grafiki płaskiej, albo wykorzystania jakiegoś symulatora lotniczego z możliwością w miarę prostego dodawania własnych malowań (wykonanych wcześniej w programie graficznym). W tym momencie można prezentować sprzęt w locie.
Myślę, że mógłbym pomóc... jeśli jesteście zainteresowani.
Temat mnie zainteresował, bo lotnictwo lat 20-tych i 30-tych to ciekawy temat. Chcielibyście sprzęt w indywidualnym malowaniu, co wymaga albo zrobienia grafiki płaskiej, albo wykorzystania jakiegoś symulatora lotniczego z możliwością w miarę prostego dodawania własnych malowań (wykonanych wcześniej w programie graficznym). W tym momencie można prezentować sprzęt w locie.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ciekawa jestem wyników takich prac! Zachęcam! @Ronon Dex
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Znam doskonale Pańskie zamiłowania do lotnictwa i własnie takiego przedstawiania obrazowego. Co tu dużo pisać, ujmują mnie po stokroć! Uwielbiam to. Pomijam już pracę dla Bialenii, Leocji, ale kiedyś już się udało nam także w La Palmie(tam akurat z piechotą). Może i tu się uda.Ronon Dex pisze: ↑08 marca 2022, 11:41 Witam Szanownych Kolegów...
Nasze lotnictwo nie jest i zapewne nie będzie wielkie. Natomiast chciałbym by to było tak unikatowe, że każdy pojedynczy egzemplarz były personalizowany... Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nakład pracy byłby ogromny, toteż zobaczymy czy i ewentualnie w jakiej formie zawiązać dialog.
Da się zrobić, szczególnie jeśli chodzi o robienie tego w tym symulatorku maszyn z DWS, ale są tam też niektóre nieco starsze, które by pasowały klimatem. Tam sprawa jest bardzo prosta, bo po prostu wrzuca się skin z odpowiednią nazwą i tyle... nie trzeba robić konfiguracji, tak jak w FSX czy FS2020.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 marca 2022, 12:40 Nasze lotnictwo nie jest i zapewne nie będzie wielkie. Natomiast chciałbym by to było tak unikatowe, że każdy pojedynczy egzemplarz były personalizowany... Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nakład pracy byłby ogromny, toteż zobaczymy czy i ewentualnie w jakiej formie zawiązać dialog.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z tego co pamiętam to FSX i FS2020 to chyba tylko nowe maszyny. Z resztą nieważne. Mamy więc bazę skąd "zaciągać" projekty. Jak się nazywał ten symulator? I nawiązując do naszych edelweisskich ustaleń czy coś z japońskich by się znalazło?Ronon Dex pisze: ↑08 marca 2022, 13:12Da się zrobić, szczególnie jeśli chodzi o robienie tego w tym symulatorku maszyn z DWS, ale są tam też niektóre nieco starsze, które by pasowały klimatem. Tam sprawa jest bardzo prosta, bo po prostu wrzuca się skin z odpowiednią nazwą i tyle... nie trzeba robić konfiguracji, tak jak w FSX czy FS2020.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 marca 2022, 12:40 Nasze lotnictwo nie jest i zapewne nie będzie wielkie. Natomiast chciałbym by to było tak unikatowe, że każdy pojedynczy egzemplarz były personalizowany... Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nakład pracy byłby ogromny, toteż zobaczymy czy i ewentualnie w jakiej formie zawiązać dialog.![]()
Mimo wszystko najpierw rozpoczął bym od budowy lądowiska (lotniska) wojskowego. Na ten moment nie mamy sprecyzowanego położenia, więc ustalenie tego to w zasadzie kwestia przeliczenia rzędu wielkości. Przynzam, że mam z tym problem, bo nigdy nie wiem ile potrzebne jest minimum. Brałbym jednak poprawkę na spory zapas. Edelweiss jest jeszcze mało zagospodarowane, więc i obszar dla lotniska może być i horrendalnie za duży.
Pytał też Szanowny gdzie leży Edelweiss.

Natomiast jeśli chodzi o plan miejski, bo zakładam, że to gdzieś w Stadt Edelweiss... to da się oddalić gdziekolwiek, ale chyba wolałbym na południowy wschód, gdzyż na północy mają powstawać tereny willowe.

Jeśli chodzi o podstawę symulatora to jak najbardziej tak, tylko nowoczesne... Ale to są programy, do których tworzy się masę różnistych dodatków. Samolotów w "międzywojnia" trochę też jest i to całkiem ciekawych. W najnowszym FS2020 to się akurat "zakochałem" w dodatku samolotu F3F-2 oraz drugim Stearman 75.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 marca 2022, 13:56 Z tego co pamiętam to FSX i FS2020 to chyba tylko nowe maszyny.
Il-2 Sturmovik... przy czym ja używam starej wersji, oznaczonej 1946 (to dlatego, że wstawili tam trochę niezrealizowanych projektów i prototypów z końca wojny). Jednak jest też trochę maszyn z wczesnych lat 30-tych. Zresztą jak pamiętam to na jednym modzie "odrzutowców" to robiliśmy La Palmę...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 marca 2022, 13:56Z resztą nieważne. Mamy więc bazę skąd "zaciągać" projekty. Jak się nazywał ten symulator?
Pewnie tak... z DWS na pewno. Dawno się tym nie bawiłem, bo obecnie to "latam" tylko w FS 2020, a FSX i Ił-ka mam w kompie tylko na potrzeby mikronacyjne, do robienia malowań i takich, tam.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 marca 2022, 13:56I nawiązując do naszych edelweisskich ustaleń czy coś z japońskich by się znalazło?