Lotnictwo

Siły Powietrzne Edelweiss
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Lotnictwo

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

To załóżmy zatem, że mamy "bazę"... I co dalej? Mam zaproponować jakieś maszyny, czy Szanowny sam podpowie nieco? Pamiętajmy, że na początek to nie musi być nic mocno "modernistycznego".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tak przy okazji podrzucę:
https://www.zinnfigur.com/en/Books-Medi ... id=1&pid=2

Malowanie A5M4 z tym trójkątem widzianym z lotu ptaka robi wrażenie! Mnie to się skojarzyło z górą, których u nas pod dostatkiem. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 08 marca 2022, 14:53 To załóżmy zatem, że mamy "bazę"... I co dalej? Mam zaproponować jakieś maszyny, czy Szanowny sam podpowie nieco? Pamiętajmy, że na początek to nie musi być nic mocno "modernistycznego".
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 marca 2022, 09:00 Malowanie A5M4 z tym trójkątem widzianym z lotu ptaka robi wrażenie!
W sumie fajnie, najpierw nic "modernistycznego", a potem A5M... :lol:

Jednak proponowałbym coś nieco starszego, no może niekoniecznie z okolic PWS, ale przynajmniej jakiś dwupłatowiec, nawet z lat 30-tych.

W gierce Il-2 1946 jest bardzo fajny Fiat CR.42 - co prawda oblot 1936, ale dwupłatowy i w sumie jest to wizualnie naprawdę ładny samolot. Moim zdaniem naprawdę "klimatyczny". Ja optowałbym za jego wyborem - nie jestem w domu to screena teraz nie wyślę, ale można sobie go po nazwie wygooglać. Muszę tylko obejrzeć jak z malowaniem, czy jest "bezbarwny" (biały) lub poszukać "paint kit" do niego.

Dzisiaj pogrzebię w tej grze i zobaczę co się jeszcze nada... wczoraj po południu... no cóż, był 8 marca to spędzałem z małżonką, a nie przy gierkach itp. Proszę o zrozumienie...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 marca 2022, 15:15 W sumie fajnie, najpierw nic "modernistycznego", a potem A5M..
Jasne-maszyna poza skalą, ale mnie chodziło tylko o malowanie. :)
Ronon Dex pisze: 09 marca 2022, 15:15 Jednak proponowałbym coś nieco starszego, no może niekoniecznie z okolic PWS, ale przynajmniej jakiś dwupłatowiec, nawet z lat 30-tych.

W gierce Il-2 1946 jest bardzo fajny Fiat CR.42 - co prawda oblot 1936, ale dwupłatowy i w sumie jest to wizualnie naprawdę ładny samolot. Moim zdaniem naprawdę "klimatyczny". Ja optowałbym za jego wyborem - nie jestem w domu to screena teraz nie wyślę, ale można sobie go po nazwie wygooglać. Muszę tylko obejrzeć jak z malowaniem, czy jest "bezbarwny" (biały) lub poszukać "paint kit" do niego.
Fiacik ok, mnie się podoba, ale jednak sprawdziłbym też te japońskie skoro już koncept taki wyszedł.
Ronon Dex pisze: 09 marca 2022, 15:15 Dzisiaj pogrzebię w tej grze i zobaczę co się jeszcze nada... wczoraj po południu... no cóż, był 8 marca to spędzałem z małżonką, a nie przy gierkach itp. Proszę o zrozumienie...
A to oczywiste. Ja wcale nie gonię. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 09 marca 2022, 16:49 Fiacik ok, mnie się podoba, ale jednak sprawdziłbym też te japońskie skoro już koncept taki wyszedł.
A5M jest tylko jako AI... w sumie na siłę się da, ale wstawiony będzie tylko wykonywał lot po zadanej trasie czyli to mało wygodne do robienia jakiś wizualizacji. Jest za to o rok młodszy Ki-27...

Oprócz tego Fiata CR.42 jest jeszcze Avia B-534, też ładny dwupłatowiec z lat 30-tych.

Sa radzieckie: R-5, I-15, I-156 oraz oczywiście I-16, ale on już chyba za nowoczesny... ale to też ładna maszyna.

Jesli chodzi o Fiata to znalazłem ładny template (paint kit w warstwach), tak więc można go malować całkowicie dowolnie. Nie wiem jak Tobie, ale mi się właśnie ten Fiat bardzo podoba... to taki samolocik, na który patrzysz i od razu do lubisz.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 09 marca 2022, 18:07
Heinz-Werner Grüner pisze: 09 marca 2022, 16:49 Fiacik ok, mnie się podoba, ale jednak sprawdziłbym też te japońskie skoro już koncept taki wyszedł.
A5M jest tylko jako AI... w sumie na siłę się da, ale wstawiony będzie tylko wykonywał lot po zadanej trasie czyli to mało wygodne do robienia jakiś wizualizacji. Jest za to o rok młodszy Ki-27...

Oprócz tego Fiata CR.42 jest jeszcze Avia B-534, też ładny dwupłatowiec z lat 30-tych.

Sa radzieckie: R-5, I-15, I-156 oraz oczywiście I-16, ale on już chyba za nowoczesny... ale to też ładna maszyna.

Jesli chodzi o Fiata to znalazłem ładny template (paint kit w warstwach), tak więc można go malować całkowicie dowolnie. Nie wiem jak Tobie, ale mi się właśnie ten Fiat bardzo podoba... to taki samolocik, na który patrzysz i od razu do lubisz.
No to nie ma co wybrzydzać. Zacznijmy od Fiata CR.42, skoro są możliwości dowolnych malowań, choć Avia taka...śmieszna. :D
Radzieckie odpuszczamy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

I-15 i I-156 nie były nowoczesne. Nawet I-16 jest dopuszczalny. Co innego już te późno wojenne maszyny, to one faktycznie mogą być zbyt nowoczesne.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 09 marca 2022, 18:49

I-15 i I-156 nie były nowoczesne. Nawet I-16 jest dopuszczalny. Co innego już te późno wojenne maszyny, to one faktycznie mogą być zbyt nowoczesne.
Leszku, ale tak jak napisałem, radzieckie odpuszczamy na pewno.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Nie pisałem że radzieckich nie odpuszczamy, a jedynie jak by wyglądały w tych czasach.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zaczniemy od Fiata CR.42 - ale dajcie mi jeszcze dzień lub dwa... do tej starej gierki było trochę modów, odszukam je, ściągne i pokombinuje - może da się jeszcze coś ciekawego znaleźć.
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edelweiss Luftstreitkräfte”