Maulwurf

Pomysłodawcą i twórcą Fabrik für Boden und Unterirdische Militärfahrzeuge (FBUM) jest Leszek Ebe-Grüner. Powstała 8 lutego 1922 roku i od samego początku dział projektowy skupił się na budowaniu militarnej "potęgi" Doliny. W ruch poszły narzędzia kreślarskie i tym oto sposobem Edelweiss doczekał się właśnych designerów.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Maulwurf

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 02 marca 2022, 21:04 No dobra i tak muszę czekać aż Maulwurf zostanie wybudowany.

Ale potem mogę panią nauczyć tego i tamtego w tym pojeździe. Chyba że ojciec jest zazdrosny o to że szkolę tylko panią, a nie kogoś z rodziny? :mrgreen:

To wtedy przy okazji Tatuśka też mogę nauczyć, jak te nowe sprzęty działają :lol: :mrgreen:
Obrażony tupnął nogą i poszedł do kąta. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Otwartość rodziny Gruenerów jest godna podziwu.

Jako, że @Heinz-Werner Grüner Herr Oberhaupt jednak obawia się zostawić mi swojego syna @Leszek Ebe-Grüner sam na sam, będę musiała zrezygnować :<
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 02 marca 2022, 22:22 Otwartość rodziny Gruenerów jest godna podziwu.

Jako, że @Heinz-Werner Grüner Herr Oberhaupt jednak obawia się zostawić mi swojego syna @Leszek Ebe-Grüner sam na sam, będę musiała zrezygnować :<
Ja się nie obawiam, jestem zazdrosny. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

W końcu powstał Maulwurf typ 1933! Także niedługo będzie testowany. A w tym samym czasie będzie się budował Maulwurf Typ 1933 Transportowo-Sanitarny.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Wnioskuję o wstrzymaniem się chwilowo z testowaniem, o ile będzie się ono odbywało w warunkach naturalnych.
W górach jest dużo turystów, a zagrożenie lawinowe wciąż utrzymuje się na dużym poziomie.

Poza tym, kiedy zobaczymy jak wygląda Maulwurf zewnątrz? Myślę, ze warto ostrzec mieszkańców, aby nie spanikowali, na widok nieznajomego pojazdu wojskowego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 06 marca 2022, 09:58 Wnioskuję o wstrzymaniem się chwilowo z testowaniem, o ile będzie się ono odbywało w warunkach naturalnych.
W górach jest dużo turystów, a zagrożenie lawinowe wciąż utrzymuje się na dużym poziomie.

Poza tym, kiedy zobaczymy jak wygląda Maulwurf zewnątrz? Myślę, ze warto ostrzec mieszkańców, aby nie spanikowali, na widok nieznajomego pojazdu wojskowego.
Do testów to jeszcze kilka dni na pewno. Na razie prototyp musi powstać w fabryce...a dopiero później zaostanie wydana zgoda na opuszczenie terenów fabryki i testy. Ale porponuje na wszelki wypadek :A założyć. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 marca 2022, 10:40
Joachim Cargalho pisze: 06 marca 2022, 09:58 Wnioskuję o wstrzymaniem się chwilowo z testowaniem, o ile będzie się ono odbywało w warunkach naturalnych.

Do testów to jeszcze kilka dni na pewno. Na razie prototyp musi powstać w fabryce...a dopiero później zaostanie wydana zgoda na opuszczenie terenów fabryki i testy. Ale porponuje na wszelki wypadek :A założyć. :D
Nie wiem czy ktoś tu nie czytał, ale pojazd już jest zbudowany :P Ale owszem, od razu z fabryki nie wyjedzie, bo jakby nie patrzeć to wielka maszyna i zanim zostanie wysłana na testy, to jeszcze trzeba sprawdzić czy wszystkie śrubki oraz inne detale są na swoim miejscu :mrgreen:
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 06 marca 2022, 10:48 Nie wiem czy ktoś tu nie czytał, ale pojazd już jest zbudowany
Myślałem, że to przenośnia! No to dlaczego go jeszcze nie widziałem! O niczym innym nie marzę, odkąd usłyszałem o projekcie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Mein sohn, jak tam sprawa przeprowadzania testów pierwszego z prototypowych kretów?
Sprawa staje się bardziej pilna. Myślę, że już dwie misję mam dla nich...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Meine Damen und Herren,
Po naprawdę ciężkich testach i arcytrudnych komplikacjach związanych z chłodzeniem całego układu wiertniczego przedstawiam państwu MAULWUF 1.0!
Jak na razie w wersji "saute" i podczas sersji zdjęciowej anno domini 1922.
Jednakże naszym specjalistom udało się "podkoloryzować" zdjęcie do "ram współczesnych" mikroświata...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sprawy "techniczne" zostawiam głównemu konstruktorowi Leszkowi Ebe-Grünerowi.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fabryka Naziemnych i Podziemnych Pojazdów Wojskowych (FBUM)”