Nota od rządu ZSKHiW

(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus

ODZNACZENIA

Nota od rządu ZSKHiW

Post autor: Ametyst Faradobus »

Mili Państwo,

jako reprezentant Rady Komisarzy Narodowych Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu przekazuję specjalne pismo od Premiera Arbuza Dumbledora.
Amethyst von Faradobus
König von Hirschbergia und Weerland Etc.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Nota od rządu ZSKHiW

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ametyst Faradobus pisze: 11 marca 2022, 13:01 Jakby były jakieś problemy to dajcie znać. Możemy nawet podpisać u nas umowę w jakichś malowniczych okolicznościach przyrody - na przykład w moim weerlandzkim majątku położonym nad zalewem Wielki Narodowy Biedaszyb III.

A mówiąc zupełnie na serio i niejako wychodząc poza warstwę narracyjną: jak najbardziej uważam, że to powinno zostać rozwiązane w sposób polubowny, ale mała otoczka w postaci kontrolowanego konfliktu nie zaszkodzi.
Postaram się jutro zarejestrować. Dzisiaj mi się już odechciało wszystkiego...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus

ODZNACZENIA

U nas w raju można odpocząć. Nie trzeba nic robić, niewolnicy ochotnicy i wolontariusze wszystko załatwiają.
Amethyst von Faradobus
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ametyst Faradobus pisze: 11 marca 2022, 20:09 U nas w raju można odpocząć. Nie trzeba nic robić, niewolnicy ochotnicy i wolontariusze wszystko załatwiają.
Proszę nie mieć mi za złe "reakcji", po prostu informacja jaka dziś obiegła mikronacje znięchęciła mnie do pisania...
Oczywiście odezwę się czym prędzej.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ametyst Faradobus

ODZNACZENIA

No fakt, u nas w Bialenii też jesteśmy w szoku. Nie spieszy się, przyjedźcie kiedy będziecie mieli ochotę. Ja zawsze zapraszam.
Amethyst von Faradobus
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nebelschattengasse - strefa dla dyplomatów”