Tak, wymawia się SzmelcfestHeinz-Werner Grüner pisze: ↑01 lutego 2022, 12:32Co do nazwy z zaproponowanych mnie najbardziej urzeka Schmelzfest (czytamy szmelcfest?), bo to i zabawne i wpadajace w ucho. A pamiętajcie, że nie każdy (w tym ja) znam niem...znaczy się edelweisski.
Tak, mogę się tym zająć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 lutego 2022, 12:32Jak rozumiem, mógłbym to zostawić Szanownej Pani do wykonania?
3xTAKJoachim Cargalho pisze: ↑01 lutego 2022, 12:44Ja bym poszedł trochę w kierunku reklamy teaserowej. Stwórzmy jakąś zagadkę dla mikronautów...
Jakie elementy mogłyby się w niej znaleźć?
W dosłownym tłumaczeniu słowo Edelweiss oznacza "szlachetna biel". Słowo Edel odnosi się do szlachectwa i arystokracji, głównie w kontekście społecznym w odniesieniu do ludzi szlachetnego pochodzenia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 lutego 2022, 12:32Przyszło mi jednak do głowy pewne odkrywanie słowa "EDELWEISS"
Na kilkanaście dni przed zrobić codzienne odkrywanie jednej litery z opisem/grafiką...
E- Emocje -
D- Duma - bycie członkiem naszej społeczności to nie tylko zabawa
E- Eklektyzm - łączenie wszystkiego co sprawia nam radość
L- Lód - śnieżny świat to nasza codzienność
W-
E-
I-
S-
S- Szarotka - nasz symbol, nasze dziedzictwo
To tak na szybciutko i bez zastanowienia... Mamy tyle do roboty, że ho-ho, ale mało konkretów.
Kolor biel natomiast to kolor czystości.
Można wykorzystać to piękne ujęcie słowa Edelweiss również w kontekście metaforycznym.