Wniosek o Nadanie Obywatelstwa
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wniosek o Nadanie Obywatelstwa
Świadom obowiązku obywatelskiej wierności wobec państwa Edelweiss, przyrzekam uroczyście i zaręczam honorem, że jako obywatel Edelweiss, w pracy na rzecz rozwoju Państwa nie ustanę i troszczyć się będę o Jego godność i nierozerwalność oraz za najważniejsze mieć wytyczenie.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Cargalho! Najserdeczniej dziękuję za złożenie przyrzeczenia. Czekałem, czekałem i się doczekałem, dziękuję Szanownemu za to!
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cała przyjemność po mojej stronie. Nie tak łatwo dowieść przed sobą samym, iż można dostąpić zaszczytu posiadania obywatelstwa Edelweiss... ale o tym może trochę później.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Koniec świata, Herr @Joachim Cargalho 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie byłbym tego taki pewien...Joachim Cargalho pisze: ↑15 marca 2022, 20:57 Myślę, że aż tak nas impreza przy ognisku nie poniesie!![]()
- Tymoteusz Dostojewski • Stempel

WNIOSEK O NADANIE OBYWATELSTWA
Stadt Edelweiss , DD.MM.1921 r.
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Uprzejmię wnioskuję o nadanie mojej osobie, obywatelstwa Edelweiss:
Imię (imiona): Tymoteusz Dostojewski
Nazwisko(a): Tymoteusz Dostojewski
Data urodzenia: 22. 01. 1894r.
Miejsce urodzenia: Lumia
Wzór podpisu*: Tymoteusz Dostojewski - Faradobus
Oświadczam, że rozumiem prawa i obowiązki, jakie są przede mną stawiane będąc obywatelem Edelweiss.
Jednocześnie oświadczam, że zobowiązuje się do złożenia przysięgi obywatelskiej podczas odbioru Dowodu Osobistego Krainy Edelweiss.
Jednocześnie oświadczam, że zobowiązuje się do złożenia przysięgi obywatelskiej podczas odbioru Dowodu Osobistego Krainy Edelweiss.
Z wyrazami szacunku,
Tymoteusz Dostojewski - Faradobus
Ostatnio zmieniony 22 marca 2022, 13:39 przez Tymoteusz Dostojewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Ks. Tymoteusz Dostojewski
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Dostojewski.
Posiadanie obywatestwa Edelweiss to nie jest "zabawka" i kolejny punkt do odhaczenia w Pańskim programie ilościowym obywatelstw. Dopóki ja będę w Szarotkowej Dolinie miał coś do powiedzenia to bez wcześniejszego zaangażowania nie ma mowy bym brał na poważnie Pańskie wnioski-jakiekolwiek.
Oczywiście dobrym zwyczajem jest dać każdemu szansę, także i Szanownemu Panu, ale jeśli człowiek stara się o cokolwiek to wymaga się od niego minimum nakładu pracy, także proszę sprawdzić czy Pański wniosek jest złożony poprawnie i ewentualnie poprawić co jest błędne.
Posiadanie obywatestwa Edelweiss to nie jest "zabawka" i kolejny punkt do odhaczenia w Pańskim programie ilościowym obywatelstw. Dopóki ja będę w Szarotkowej Dolinie miał coś do powiedzenia to bez wcześniejszego zaangażowania nie ma mowy bym brał na poważnie Pańskie wnioski-jakiekolwiek.
Oczywiście dobrym zwyczajem jest dać każdemu szansę, także i Szanownemu Panu, ale jeśli człowiek stara się o cokolwiek to wymaga się od niego minimum nakładu pracy, także proszę sprawdzić czy Pański wniosek jest złożony poprawnie i ewentualnie poprawić co jest błędne.