A może odkrył, tylko miał... gdzieś.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 kwietnia 2023, 21:15Ruiny budowli sakralnej w lesie. O dziwo nikt na nie nie trafił wcześniej! Ciekawostka.Roman Schädel pisze: ↑27 kwietnia 2023, 10:25 Tam po prostu znalazłem te rujny. No bo gdzie takie piękne drzewa mogłyby być?
Co do drzew, to chyba jasne, że piękne są niemalże w całej części Kotliny.
Propozycja
- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Propozycja
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Engelberta? Podchodziłem do tematu tej odzieży. Daliśmy radę, czekam na zamówienia.
Najprawdopodobniej było własnie tak jak Szanowny Pastor pisze. Chodzą legendy, że budynek stał od wieków, ale zaniechano odnowy po najostrzejszej zimie roku 1789, gdzie pół Kotliny zmarło z niedożywienia. Nikt nie dbał o wiarę, raczej o własne cztery litery i tak popadło wszystko w ruinę. Ludzie pomału zaczęli wracać do formy i zwiększać populację, ale po 100 latach nikt nie pamiętał o sakralnym budynku, gdzieś tam w lesie.Roman Schädel pisze: ↑27 kwietnia 2023, 21:52A może odkrył, tylko miał... gdzieś.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 kwietnia 2023, 21:15Ruiny budowli sakralnej w lesie. O dziwo nikt na nie nie trafił wcześniej! Ciekawostka.Roman Schädel pisze: ↑27 kwietnia 2023, 10:25 Tam po prostu znalazłem te rujny. No bo gdzie takie piękne drzewa mogłyby być?
Co do drzew, to chyba jasne, że piękne są niemalże w całej części Kotliny.![]()
Podobno często bym odwiedzany przez zakochane pary, ale "przegane zostały" przez dzieciaki, które bawiły się w okolicy w tzw. chowanego.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak na marginesie, to w życiu realnym brakuje czasu, ale chętnie bym taki urban exploring zrobił. Fascynują mnie takie stare budynki. Szczególnie te, gdzie może straszyć.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja też kiedyś miałem zajawkę na to, ale bez rewelacji. Ostatecznie tak szybko jak się pojawiło, tak szybko zniknęło.Roman Schädel pisze: ↑28 kwietnia 2023, 11:45 Tak na marginesie, to w życiu realnym brakuje czasu, ale chętnie bym taki urban exploring zrobił. Fascynują mnie takie stare budynki. Szczególnie te, gdzie może straszyć.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To co? Zakłady Naprawcze Taboru Kolejowego?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 kwietnia 2023, 21:46
Ja też kiedyś miałem zajawkę na to, ale bez rewelacji. Ostatecznie tak szybko jak się pojawiło, tak szybko zniknęło.
Trzeba tylko kupić jakąś flachę dla urzędujących tam żuli.
Gdzie więc może straszyć?

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Są miejsca o których nie można mówić głośno.Joachim Cargalho pisze: ↑04 maja 2023, 21:48To co? Zakłady Naprawcze Taboru Kolejowego?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 kwietnia 2023, 21:46
Ja też kiedyś miałem zajawkę na to, ale bez rewelacji. Ostatecznie tak szybko jak się pojawiło, tak szybko zniknęło.![]()
Trzeba tylko kupić jakąś flachę dla urzędujących tam żuli.
Gdzie więc może straszyć?
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Osobiście nie miałabym nic przeciwko kościołowi w EDL.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

Największym problemem "mikronacyjnych religii" jest po prostu zrzynanie z realowych mitologii i kultów religijnych... czasem aż obrzydzenie od tego bierze - bo to tak podobne, a do tego nawet całkiem zamierzenie.
Jestem ciekawy czy ktoś potrafiłby stworzyć wreszcie całkowicie oryginalną mitologię i całkowicie oryginalny kult z tym związany na potrzeby wirtualnego związku wyznaniowego. Wiem, że to wymagałoby wysiłku, inwencji i wyobraźni, ale to jedyny "kościół", który moim zdaniem byłby sensowny w "mikro".
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
"Zrzynamy" wiele z realnego świata i dotyczy to mnogiej ilości kategorii życia mikronacyjnego. Całe ustroje są odwzorowaniem, formowanie armii, prowadzone sporty i to samo dotyka również religii. Czym więc ona zawiniła najbardziej, iż takie obrzydzenie w Tobie wywołała?
Tworzenie czegoś na kształt który jest znany, daje przede wszystkim łatwiejsze rozeznanie wśród obserwatorów tej działalności, którzy nie muszą zapoznawać się z fundamentami działalności, a prowadzący tą aktywność mają dużo większy wachlarz możliwości, z którego mogą czerpać. Może to być równie ciekawe, jeśli będzie prowadzone w sposób spójny, ale jednocześnie przedstawiało jakąś formę unikatowości - chociażby przez indywidualne umiejętności oratorskie prowadzącego, podczas wygłaszania homilii.
Jedną z rzeczy, którą rzeczywiście możemy dużo częściej praktykować w mikroświecie, to brak przekładania naszych realnych przekonań, do świata mikronacyjnego. Pozwolenie na działanie takie, jak sobie ktoś nakreśli w swojej osobie - w ramach konwencji danego kraju. Pozbycie się malkontenctwa i przekonania o swojej nieomylności lub jakiejkolwiek wyższości, może stanowić dobrą podstawę do budowania solidarnego społeczeństwa.
Tworzenie czegoś na kształt który jest znany, daje przede wszystkim łatwiejsze rozeznanie wśród obserwatorów tej działalności, którzy nie muszą zapoznawać się z fundamentami działalności, a prowadzący tą aktywność mają dużo większy wachlarz możliwości, z którego mogą czerpać. Może to być równie ciekawe, jeśli będzie prowadzone w sposób spójny, ale jednocześnie przedstawiało jakąś formę unikatowości - chociażby przez indywidualne umiejętności oratorskie prowadzącego, podczas wygłaszania homilii.
Jedną z rzeczy, którą rzeczywiście możemy dużo częściej praktykować w mikroświecie, to brak przekładania naszych realnych przekonań, do świata mikronacyjnego. Pozwolenie na działanie takie, jak sobie ktoś nakreśli w swojej osobie - w ramach konwencji danego kraju. Pozbycie się malkontenctwa i przekonania o swojej nieomylności lub jakiejkolwiek wyższości, może stanowić dobrą podstawę do budowania solidarnego społeczeństwa.

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dokładnie, ja nie lubię takiej niechęci. W sumie to wojsko też naśladujemy realne.