O zamyśle słów kilka
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: O zamyśle słów kilka
W zasadzie to zgadzam się co do joty z przedmówcą. Wygląda to teraz znacznie przyjemniej i faktycznie łatwiej jest człowiekowi znaleźć czego potrzebuje. Tak samo usunąłbym wspomniane przekierowania z sił zbrojnych gdzie są one teraz raczej tam zbędę.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
O widzę, że słusznie chcecie zgrupować instytucje w jednym miejscu. Mnie to również bardzo sie przyda.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zrobimy to tak jak chcieliście, ale dla tych kopalni/hut etc i np. portów/hubów przeładunkowych zrobimy trzeci dział, ok? Chyba tak będzie łatwiej się rozeznać.
W każdym razie przysiedzę jeszcze dzisiaj nad tym. A nie uważacie, że w działach np. wojskowych, nie powinno być odnośników do fabryk militarnych? Potencjalny piechur, nowy soldat nie musi przecież wiedzieć, że w dziale gospodarki coś takowego istnieje, a być może byłby zainteresowany rozwojem tejże gałęzi gospodarki. Upierać się jednak nie będę. Dla duble to akurat nie problem, ważne, żeby trafiało do potencjalnego odbiorcy.
W każdym razie przysiedzę jeszcze dzisiaj nad tym. A nie uważacie, że w działach np. wojskowych, nie powinno być odnośników do fabryk militarnych? Potencjalny piechur, nowy soldat nie musi przecież wiedzieć, że w dziale gospodarki coś takowego istnieje, a być może byłby zainteresowany rozwojem tejże gałęzi gospodarki. Upierać się jednak nie będę. Dla duble to akurat nie problem, ważne, żeby trafiało do potencjalnego odbiorcy.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ponawiam zapytanie. Chcę w końcu ogarnąć porządnie to nasze edelwajskie klepisko. 
1. Czy dodajemy trzeci sektor - jak go nazwać?
2. Co z odnośnikami np. w działach militarnych? Czy to nie upraszacza nowym poszukiwań?
3. Czy dublowanie to faktycznie zły pomysł? Link i tak prowadzi do jednego miejsca.
1. Czy dodajemy trzeci sektor - jak go nazwać?
2. Co z odnośnikami np. w działach militarnych? Czy to nie upraszacza nowym poszukiwań?
3. Czy dublowanie to faktycznie zły pomysł? Link i tak prowadzi do jednego miejsca.
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Można by jakoś wyłączyć komunikację, porty, lotniska, linie kolejowe itp. Tylko jak go nazwać "Transport" ?
Dla mnie jest to zasadza wszystko albo nic. Czyli jeżeli już chcemy dawać odnośniki to do każdej firmy zajmującej się przemysłem zbrojeniowym, od koncernu Atlas, przez wszystkie firmy @Ronon Dex kończąc na państwowych przedsiębiorstwach. (Nie koniecznie w tej kolejności.)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 czerwca 2023, 22:35 2. Co z odnośnikami np. w działach militarnych? Czy to nie upraszacza nowym poszukiwań.
No może i nie jest ale też żeby nie było tego w nadmiarze, gdyż na upartego nie byłoby to potrzebne. Zasadniczo jeżeli gospodarka będzie w jednym miejscu to nawet kompletnie zielona osoba załapie od razu że tam należy szukać wszelkich firm.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 czerwca 2023, 22:35 3. Czy dublowanie to faktycznie zły pomysł? Link i tak prowadzi do jednego miejsca.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sektor transportu owszem powinien się tu znaleźć, ale takie kopalnie chyba też, co? Sam nie wiem.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 czerwca 2023, 22:56 Można by jakoś wyłączyć komunikację, porty, lotniska, linie kolejowe itp. Tylko jak go nazwać "Transport" ?
Sektor strategiczny, to zbyt górnolotnie, gdyż taki jest w państwowym także.
Można też w dziale wojskowym dać inny podział, by to się za bardzo nie rozrastało. Zamiast wyszczególniać każdy z osobna, to na poziomie obecnym dać coś takiego: "Fabryki Sprzętu Wojkowego" i tam dopiero umieszczać zbiorczo linki do wszystkich, łacznie z tymi prywatnymi, a nawet jakby znalazł się zaprzyjaźniony "element" to i z innego forum/mikronacji.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 czerwca 2023, 22:56 Dla mnie jest to zasadza wszystko albo nic. Czyli jeżeli już chcemy dawać odnośniki to do każdej firmy zajmującej się przemysłem zbrojeniowym, od koncernu Atlas, przez wszystkie firmy @Ronon Dex kończąc na państwowych przedsiębiorstwach. (Nie koniecznie w tej kolejności.)
Szczerze powiedziawszy to mam spory kontakt z każdym potencjalnym Edlem i wiem, że organizacja forum, choć byłaby najbardziej możliwie czytelna to i tak będzie niejasna.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑01 czerwca 2023, 22:56 No może i nie jest ale też żeby nie było tego w nadmiarze, gdyż na upartego nie byłoby to potrzebne. Zasadniczo jeżeli gospodarka będzie w jednym miejscu to nawet kompletnie zielona osoba załapie od razu że tam należy szukać wszelkich firm.
Fan militariów nawet nie zajrzy do gospodarki i odwrotnie. Natomiast podlinkowanie to dla mnie żaden problem. Kwestia tylko ustalenia czy mam to robić czy nie.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może na podstawie powyższych ustaleń warto stworzyć jakieś robocze drzewko kategorii i odnośników, które mają się w nich znaleźć? Będzie łatwiej na tym pracować.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba wszytsko co chcieliśmy jest posegregowane poza tymi portami, dworcami etc. Czy ja coś źle zrozumiałem?Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 07:26 Może na podstawie powyższych ustaleń warto stworzyć jakieś robocze drzewko kategorii i odnośników, które mają się w nich znaleźć? Będzie łatwiej na tym pracować.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To jak wygląda to drzewko aktualnie?
Bo to chyba nie jest jeszcze zaaplikowane na forum, prawda?
Bo to chyba nie jest jeszcze zaaplikowane na forum, prawda?

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL