Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 07:33
Troszkę omijałem ostatnio ten temat. Czy można liczyć na jakiś skrót odnośnie zmiany nazwy i powodów tego wydarzenia?
Oczywiście. Mianowicie zmiana nazwy, flagi i godła uwarunkowana była wielką stagnacją w Czesnoradzie oraz tym, iż najprawdopodobniej część osób nie chciała się udzielać, z uwagi na wystąpienie pewnego rodzaju rutyny. Dlatego też, chcąc urozmaicić trochę życie w Czesnoradzie, zdecydowaliśmy, że zrobimy z Czesnoradu państwo federalne i trochę bardziej nawiążemy do ZSRR.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2023, 20:41
Okej rozumiem. Czesnorad cały czas w tym funkcjonuje?
Swoją drogą, ciekawe na jaki ruch ustrojowy zdecydowałby się Oberhaupt, gdyby miał pobudzać kraj...
Tak, tylko będzie Republiką Związkową w ZKRR.
Też ciekawe, aczkolwiek Edelweiss raczej nie ma w sumie takich problemów z aktywnością, a przynajmniej tak z mojego punktu widzenia w porównaniu z Czesnoradem.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Jeśli formuła się przyjmie, nic nie stoi na przeszkodzie, by robić kolejne przekształcenia. Tak na dobrą sprawę, to kolejny wątek do wyzwalania energii. Jeśli czujecie się z nim dobrze i przynosi zamierzony efekt, to nie ma co się powstrzymywać. Czy to sam Czesnorad, czy też ZKRR, wartość Was jako społeczeństwa, pozostaje niezmiennie wysoka.
Joachim Cargalho pisze: ↑08 czerwca 2023, 07:46
Jeśli formuła się przyjmie, nic nie stoi na przeszkodzie, by robić kolejne przekształcenia. Tak na dobrą sprawę, to kolejny wątek do wyzwalania energii. Jeśli czujecie się z nim dobrze i przynosi zamierzony efekt, to nie ma co się powstrzymywać. Czy to sam Czesnorad, czy też ZKRR, wartość Was jako społeczeństwa, pozostaje niezmiennie wysoka.
To prawda, ale zdecydowaliśmy się też na zmiany, bo być może zaangażuje to innych obywateli, jeżeli mają teraz możliwość stanąc na czele jednej z Republik Związkowych i zarządzać nią w zakresie przewidzianym w ustawie.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 czerwca 2023, 18:59
Jakie kraje związkowe są w Czesnoradzkim ZKKR?
Na ten moment Związek Kolektywistycznych Republik Rad składa się tylko z Czesnoradzkiej Kolektywistycznej Republiki Rad i Kucelgradzkiej Kolektywistycznej Republiki Rad.
Szczerze, to zastanawiałem się nad zrobieniem w ZKRR coś podobnego, co ten system przydzielania Freutów w Muratyce. Ale to jest tylko taka hipoteza, bo tutaj również musiałbym jakoś obmyślić i pogadać z Towarzyszem Molotinem. Gdyby coś takiego się pojawiło, to z pewnością będzie to ogłoszone.
Co do przyszłych potencjalnych Republik Związkowych, to akurat już tutaj rozmawiałem z Tow. Molotinem i ZKRR raczej przeważnie będzie otwarte na przyłączanie kolejnych Republik, jeśli takowe się pojawią.
Tow. Robert Drenin