Orędzie do Ludu Edelweiss

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel

ODZNACZENIA

Orędzie do Ludu Edelweiss

Post autor: Coirloscadh »

Obrazek
Ludzie Edelwejscy, Boszniaccy, Wszechgórscy!
Niech pokój będzie tym, co nie boją się być własnymi panami!

W związku z
  • Ekspansją monarchofaszyzmu i imperializmu austriackiego w głąb kotliny szarotek, poprzez cesarko-królewskie państwo marionetkowe "Kotlina Edelweiss";
  • Zabrania wolności i niezawisłości, oraz rozbrojenia wolnego ludu Boszniaków z Sandżak;
  • Potrzeby obrony terytorialnej Wysokogór przed potencjalnym wyzyskiem, imperializmem i kolonializmem;
Ludy Altajmontoj, Wysokogóry, terytorium znanemu imperialistą jako "Cypel Romański", "Helvetische Landzunge" czy "Kegel", postanowiły o następującym

1. Powołuje się do życia Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie celem większej kooperacji pomiędzy komunami, kolektywami i wspólnotami oraz obroną ich wolności i niezawisłości przed wrogami anarchizmu, wolności i rewolucji
  2. Powołuje się do życia Regionalny Kongres Chłopów, Robotników oraz Rewolucjonistów, jako radę demokratyczną ponad radami regionalnymi, z celem dyskusji o przyszłóści RWTW, przyszłości rewolucji oraz rozwiązywania problemów na Wolnym Terytotorium oraz pomiędzy kolektywami
  3. Powołuje się do życia Górskie Odziały Rewolucjyne (stylizowane GÓR oraz GÓRy) oraz Militarną Radę Rewolucyjną, której celem jest obrona Wolnego Terytorium oraz szerzenie wolności i rewolucji gdziekolwiek możliwie.
  4. Wzywa się lud Edelweiss, lud Boszniacki, Slawoński, Wszechgórski oraz lud Orientycki do zerwania łańcuchów państwowości i autorytetu, oraz odzyskania swoich wolności z rąk królów, prezydentów i innych tyranów.
Z podrowieniami i pokojem,
/-/Lud Wysokogórski
/-/Regionalny Kongres Chłopów, Robotników oraz Rewolucjonistów
/-/Subkomandanto de Libera Teritorio Coirloscadh
OFFTOPIC
Arriba!
Po dłuższej (krótszej) dyskusji z Herr Grüner na temat bezpaństwowego terytorium Cypla Romańskiego pomiędzy MAW, Edelweiss a Slawonią, z (hipokrytyczną, ponieważ w końcu anarchizm i tak dalej) aprobatą Oberhaupt'a przejąłem cypelek Kegel i ustanowiłem tam przepięknie Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie w celu obrony przed przejęciem, imperializmem i potencjalnym kolonializmem. Wszystkich zapatystów, anarchistów i rewolucjonistów zapraszamy do zwiedzania.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Orędzie do Ludu Edelweiss

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Stadt Edelweiss, dn. 14 marca 1922 r.

Herr Subkomandanto Coirloscadh,

Jesteśmy z Wami, my nie mamy żadnych królów, ani żadnych takich. Powiedzmy, że było tak jak Pan Rewolucyjnych Wolnych Terytorium Wysokogórskich napisał.

z poważaniem,

Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
ObrazekObrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

No, no. Jestem ciekawy jak dalej rozwinie się ta sprawa. Ciekawy wątek narracyjny. Mam nadzieję, że mniejszość sarmacka i inne, nie pójdą za tym przykładem, bo nam cypelków wokół nie starczy! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 20 marca 2023, 18:16 No, no. Jestem ciekawy jak dalej rozwinie się ta sprawa. Ciekawy wątek narracyjny. Mam nadzieję, że mniejszość sarmacka i inne, nie pójdą za tym przykładem, bo nam cypelków wokół nie starczy! :D
Przyznam szczerze, że od tego momentu nie widziałem/nie słyszałem o Herr Coirloscadh. :D

Może on coś wiecej by powiedział na ten temat, ale nie wiem czy się go mogę tutaj spodziewać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Będziesz mógł go wypytać, jak wiosłami będziecie się bić po głowach!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 20 marca 2023, 20:12 Będziesz mógł go wypytać, jak wiosłami będziecie się bić po głowach!
A wiesz, że tak właśnie zrobię?! No bo jak to tak! Mnie takiego dobrego człeka od dyktatora wyzywać. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gdyby tak Górskie oddziały rewolucyjne przyjeżdżały podkradać nam węgiel z kopalni, to miałbyś prawo pokazać im rękę dyktatora. A tak, świeć nad ich głowami, nasze Słońce Narodu!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 21 marca 2023, 07:43 Gdyby tak Górskie oddziały rewolucyjne przyjeżdżały podkradać nam węgiel z kopalni, to miałbyś prawo pokazać im rękę dyktatora. A tak, świeć nad ich głowami, nasze Słońce Narodu!
Amen, mein faktotum. :karo
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Coirloscadh »

Węgielków nie będziemy kraść, mamy swoje! Rajdy na magazyny sił zbrojnych to już inna historia.
W międzyczasie mojej wspaniałej realiozy Wolne Terytorium przeniosło się na Struktury Bastionu. Wiele łatwiej operować z takiego forum. Imperialistów pozdrawiamy!
Obrazek
"I po co było to wszystko"
/-/Cillian Saerucaeg, Ostatni Romantyk

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ogromnie cieszę się, że ostatnie wydarzenia pobudziły jeszcze jedną osobę do działania.
Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie na forum Bastionu będą miały zdecydowanie większe pole manewru. Tym bardziej, iż nikła aktywność tutaj nie dała żadnego powodu do umocowania w którymś z działów. :E

Życzę powodzenia i jak największej ilości interakcji. Nasze magazynu muszą przygotować się na odpiera prób napadów.

W kwestii imperializmu, terytorium Edelweiss może okazać się mniejsze niż niektóre mikronacyjne miasta. Do prawdziwego imperium jeszcze daleka droga. :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Agencja Informacyjna Edelweiss (ENA)”