Piotr Romanow pisze: ↑17 listopada 2022, 20:04
Mam nadzieję, że góry mnie znów nie porwą i będę mógł realizować na najwyższym możliwym poziomie wszystkie powierzone mi zadania. Armia musi działać, a jak może działać bez dowódcy? Niedługo przywołam do sztabu Frau @Femme Mystere i zaczniemy pracować nad poligonem listopadowym. Armia trochę przycichła, a teraz musi wskoczyć na odpowiednie tory.
Najważniejsze jest to by Herr Leutnant nie obrósł w piórka, za przeproszeniem, Herr Leutnant de Espada nie próżnował.

W każdym razie numero uno zadań w armii na ten moment to pobór jesienny i wsparcie poszukiwań złota. Prosiłbym, skoro już Herr Leutnant nas zaszczycił swoją obecnością o rodzielenie zadań. Proszę mieć na uwadze, że:
-Soldat Schadel to nasz nieoszlifowany diament, gdzie z czystym sumieniem nalezy się awans, ale poczekamy z tym chociażby do oficjalnego rozpoczecia służby. Pragnie on przeprowadzić wartę honorową na Górze Ametystowej.
Przypomnę, że to ta, gdzie maulwurfami kopaliśmy tunel, by móc sprowadzać przezeń węgiel kamienny ze Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa HiW.
-Soldat Dex - militarne "bóstwo" mikronacyjne. Wiedz jednak Herr Leutnant, że na ten moment jest on jedynie członkiem korpusu szeregowych... ale pewnie nie nazbyt długo. Już ma spore dokonania dla obronności naszej krainy
-Soldat Raven - niskolotny (na miotle) żołnierz. Warto wykorzystać predyspozycje tejże jednostki. Do służby przyjęta wraz z psem, którego imienia nie pamiętam.

-Soldat Sophie Cargalho- poborowa, również płci pięknej, ale tutaj nie jest mi znany nawet status i stopień kwalifikacji. Gdbyś był tak uprzejmy i zdefiniował to w wątku WKU...