Proszę odstrzelić Herr Oberhaubta!Herr Roman Schädel pisze:Jestem do dyspozycji. Wykonam każdy rozkaz. Ku chwale Ojczyzny!
Szmalowe gadanie
-
Paul Szmal
- Więzień
Szmalowe gadanie
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Operacja "Die Pfeiler"
Za to karamy... Wystarczy, że Szanowny Pan piernie w miejscu publicznym.Paul Szmal pisze: ↑19 lipca 2023, 22:48Proszę odstrzelić Herr Oberhaubta!Herr Roman Schädel pisze:Jestem do dyspozycji. Wykonam każdy rozkaz. Ku chwale Ojczyzny!![]()
-
Paul Szmal
- Więzień
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok. Zróbmy tak. Skoro jesteśmy już w działach armii, a nam ostatnio zubożały "jednostki", to trzeba dokarmić tych co zostały.
Proponuje zatem dwie opcje dla Szanownego Pana.
Pierwsza:
Jak pisałem, doszkolić musimy naszych żołdaków, toteż potrzebujemy kogoś w rodzaju zająca. Tak, tak jak na polowaniu, Szanowny by uciekał a chłopaki umiejętnie, bądź nie, próbowali by obezwładnić. Obiecuję, że do pierwszego śrutu w czterech literach, bądź trzech batów przez plecy. Nic trudnego, prawda?
Druga:
Wojak głodny, wojak zły. Właśnie przez kilkudziesięcioma minutami dostarczono do magazynu sporą ilość ziemniaków. I nie, nie będzie ich musiał Szanowny dźwigać, absolutnie nie! Chłopaki dostarczą do kuchni a Szanowny pomoże je strugać.
Zając czy pyra? Wybór należy do Szanownego Pana, Herr Szmal.
-
Paul Szmal
- Więzień
Hycel? Prosiłbym o przybycie, bo jeden czworonóg agresywnie się zachowuje. - Paul złapał jednego z gołębi pocztowych i odesłał do centrali zwanej klatką oddaloną o kilkaset kilometrów.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Umówmy się, szanuj nas, to my będziemy szanować Ciebie.Paul Szmal pisze: ↑19 lipca 2023, 23:20 Hycel? Prosiłbym o przybycie, bo jeden czworonóg agresywnie się zachowuje. - Paul złapał jednego z gołębi pocztowych i odesłał do centrali zwanej klatką oddaloną o kilkaset kilometrów.
-
Paul Szmal
- Więzień
Paul chwycił kolejnego gołębia, a miał ich trochę. Wszystkie oczywiście niezarejestrowane w urzędzie i zaczął skrzętnie pisać na karteczce kolejną wiadomość:
Czy ten hycel jest już w drodze? Bo psina się zaczyna pienić. Widać już zęby na wierzchu. Chyba zaraz na mnie skoczy i rzuci mi się do gardła w celu jego rozerwania. Proszę o pilne wsparcie z centrali. Można użyć ostrej amunicji.
- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W takim razie...
Do mężczyzny znanego w Edelweiss pod personaliami @Paul Szmal podeszło dwóch "żandarmów" i nie bawiąc się w żadne ceregiele, zakuli w kajdanki, informując tylko, że zostanie doprowadzony do aresztu.
Więcej informacji TUTAJ.
- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner, skoro się tak dobrze spisałem w ochronie porządku, to może powinienem jako żandarm służyć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 lipca 2023, 23:53W takim razie...
Do mężczyzny znanego w Edelweiss pod personaliami @Paul Szmal podeszło dwóch "żandarmów" i nie bawiąc się w żadne ceregiele, zakuli w kajdanki, informując tylko, że zostanie doprowadzony do aresztu.
Więcej informacji TUTAJ.