Skrzynka podawcza wszelkich spraw oraz wniosków dotyczących kwestii wojskowych kierowanych do Oberkommando der Streitkräfte.

Tak chcemy. Proszę o zorganizowanie i dokładne wytyczne co i gdzie ma się znaleźć gdyż jestem obecnie w zupełnie innym świecie.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑04 września 2023, 11:55 No w teorii nie widzę problemu. Niezwłocznie przydzielimy szanownego do EFF gdzie otrzymacie przydział na nowym okręcie (...) gdy tylko jakiś powstanie..
No właśnie trzeba by się za to zabrać, stocznia jest, porty możne nie wojenne ale są i można tam zacumować kilka jednostek.
Trzeba się zastanowić czy chcemy robić to biuro budowy i projektowania okrętów włączone w jedną zbrojeniówkę. @Heinz-Werner Grüner.
Jak już będzie miał kto te stateczki sklejać powinno pójść gładko.
Jak się do morza dopchamy to się zobaczy, na razie najwięcej co możemy zaoferować to motorówki lub kutry uzbrojone, może potem coś większego jak monitor.Roman Schädel pisze: ↑04 września 2023, 12:19 Ślicznie dziękuję i czekam na oficjalne potwierdzenie i zmianę stopnia.Czy planujemy rozwój okrętów podwodnych? Albo niszczycieli?
W zasadzie nazwy każdej pod firmy mamy więc wystarczy stworzyć "Państwową Grupę Zbrojeniową" (potem wymyśli się dla niej nazwę) jako instytucję w dziale gospodarki państwowej i tam przenieść SR, FBUM no i nowo powstałe Biuro Projektowe i Konstrukcyjne Jednostek Nawodnych (czyli jak to sobie przetłumaczyliście Planungs und KonstruktionsBüro für Überwasserschiffe - skrót PKBÜ).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 września 2023, 12:00 Tak chcemy. Proszę o zorganizowanie i dokładne wytyczne co i gdzie ma się znaleźć gdyż jestem obecnie w zupełnie innym świecie.![]()
Odniosę się tylko do części wypowiedzi - mianowicie zmiana stopnia wynikająca ze zmiany rodzaju wojsk dokonana.Roman Schädel pisze: ↑04 września 2023, 12:19 Ślicznie dziękuję i czekam na oficjalne potwierdzenie i zmianę stopnia.Czy planujemy rozwój okrętów podwodnych? Albo niszczycieli?
Zatem zaraz to uczynię...Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑04 września 2023, 12:52Jak się do morza dopchamy to się zobaczy, na razie najwięcej co możemy zaoferować to motorówki lub kutry uzbrojone, może potem coś większego jak monitor.Roman Schädel pisze: ↑04 września 2023, 12:19 Ślicznie dziękuję i czekam na oficjalne potwierdzenie i zmianę stopnia.Czy planujemy rozwój okrętów podwodnych? Albo niszczycieli?
W zasadzie nazwy każdej pod firmy mamy więc wystarczy stworzyć "Państwową Grupę Zbrojeniową" (potem wymyśli się dla niej nazwę) jako instytucję w dziale gospodarki państwowej i tam przenieść SR, FBUM no i nowo powstałe Biuro Projektowe i Konstrukcyjne Jednostek Nawodnych (czyli jak to sobie przetłumaczyliście Planungs und KonstruktionsBüro für Überwasserschiffe - skrót PKBÜ).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 września 2023, 12:00 Tak chcemy. Proszę o zorganizowanie i dokładne wytyczne co i gdzie ma się znaleźć gdyż jestem obecnie w zupełnie innym świecie.![]()
Hmmm, dobre pytanie.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 września 2023, 12:58 Zaraz, zaraz... a to nasze nowe biuro to już powstało? Coś przeoczyłem? Czy mam je po prostu utworzyć w dziale gospodarki, bo zarówno FBUM jak i SR mają swoje lokalizacje w miastach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość