Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
Co znaczy, że Mars będzie w idealnej pozycji? Przypuszczam, że chodzi o jego odległość względem ziemi, tak?

- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chodzi mi o takie ustawienie by móc zrobić mniej więcej coś takiego:Joachim Cargalho pisze: ↑15 lipca 2023, 17:46 Co znaczy, że Mars będzie w idealnej pozycji? Przypuszczam, że chodzi o jego odległość względem ziemi, tak?

- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
(Wiem że trochę zwlekałem z publikacją tego newsa, no ale dziś już wiem w zasadzie wszystko i lepiej to wszystko opiszę)
Więc tak 14 lipca odbył się test static-fire dla świeżo zmodernizowanego silnika E-21, który ma być wykorzystany w drugim stopniu japońskiej rakiety Epsilon-S. Test zakończył się uszkodzeniem dyszy silnika i wielkim wybuchem po 57 sekundach. Start rakiety Epsilon-S jest planowany dopiero na 2024, więc jest jeszcze trochę czasu na przeprowadzenie dokładnego dochodzenia
Więc tak 14 lipca odbył się test static-fire dla świeżo zmodernizowanego silnika E-21, który ma być wykorzystany w drugim stopniu japońskiej rakiety Epsilon-S. Test zakończył się uszkodzeniem dyszy silnika i wielkim wybuchem po 57 sekundach. Start rakiety Epsilon-S jest planowany dopiero na 2024, więc jest jeszcze trochę czasu na przeprowadzenie dokładnego dochodzenia

- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A dzisiaj do Starbase 3 miesiące po pierwszym locie Starshipa zawitał Booster B9, który jest przewidziany do drugiej próby orbitalnej Starshipa

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No Booster (dolna część Starshipa) z numerem prototypowym, w tym wypadku: 9
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Generalnie odbywa się teraz r/place 2023 na reddicie no i fajnie wspomnieć o dwóch rakietach, które zostały umieszczone na flagach Francji i flagi Indii
No więc tak na fladze Francji (lewa strona) widzimy jeszcze powstającą rakietę Ariane 6 od ESA, a na fladze Indii widzimy Indyjską rakietę PSLV, która nie tak dawno odbyła swój lot w ogóle to wszystko pokazuje jak bardzo areonautyka/kosmonautyka jest wokół nas

No więc tak na fladze Francji (lewa strona) widzimy jeszcze powstającą rakietę Ariane 6 od ESA, a na fladze Indii widzimy Indyjską rakietę PSLV, która nie tak dawno odbyła swój lot w ogóle to wszystko pokazuje jak bardzo areonautyka/kosmonautyka jest wokół nas
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jest już gdzieś tam

- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobra ja tu pitu pitu o r/place, a przypomniało mi się że miałem wspomnieć, że w Starbase Booster z numerem 9 od wczorajszej 22:00 znajduje się na stanowisku startowym czekając na przyszłe zestackowanie z S25