Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Alfred Fabian pisze: ↑16 sierpnia 2023, 21:33
A dajcie mi się trochę rozgrzać Herr Oberhaupt. Ledwo człowiek zajrzał, a już ma spełniać obietnice. Na to przyjdzie czas niedługo
Nie ma pośpiechu, tak tylko zagaduje.
W każdym razie noc się zbliża, wypadałoby gdzieś zamieszkać.
Roman Schädel pisze: ↑17 sierpnia 2023, 12:49
Zapraszam do Willi Biskupiej, znajdzie się dla WKM elegancki pokój.
No i się zaczęło! Niby taki niepozorny, a już zaprasza na pokoje.
Alfred Fabian pisze: ↑17 sierpnia 2023, 20:43
No cóż, te obietnicę spełnię może po weekendzie, bo teraz mam trochę inną sprawę w planach realnych
Szczerze musze napisać, że dla mnie najwazniejsza jest po prostu potrzeba wewnętrzna a nie przymus. I nic ponadto. Żartujemy, że "kiedy, kiedy", ale mnie obchodzi jedynie to czy "chcesz, czy czujesz to"...
Tak w sumie się zastanawiam, bo chatkę to będę miał dopiero za jakiś czas, ale jakbym chciał coś produkować w Edelweiss, to jakie warunki musi przedsiębiorstwo spełnić? Zawsze to jakiś produkt mógłbym w Edelweiss produkować, może by się później gdzieś (do Winkulii) eksportowało
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Alfred Fabian pisze: ↑28 sierpnia 2023, 15:28
Tak w sumie się zastanawiam, bo chatkę to będę miał dopiero za jakiś czas, ale jakbym chciał coś produkować w Edelweiss, to jakie warunki musi przedsiębiorstwo spełnić? Zawsze to jakiś produkt mógłbym w Edelweiss produkować, może by się później gdzieś (do Winkulii) eksportowało
Jedynym warunkiem założenia przedsiębiorstwa jest posiadanie obywatelstwa, a co za tym idzie Dowodu Osobistego lub Karta Pobytu dla obcokrajowca. LINECZEK