No, ale to już nie będzie takie "ładne" - aczkolwiek rozumiem intencję.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑21 sierpnia 2023, 22:31Wyciąć kaczkę z guzika i zostawić samą bez tła.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 sierpnia 2023, 22:27 Co do "formy guzika" i "formy przypinki" to ja chyba nie za bardzo wiem o co cho...
Podstawowe sprawy dotyczące EFF
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Podstawowe sprawy dotyczące EFF
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jakoś mi się jeszcze ta bandera nie zgadza.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑20 sierpnia 2023, 19:59 BANDERA MARYNARKI:
Od siebie jeszcze dodam banderę, którą opracowałem... w kwietniu 1921 roku...
Oczywiście odcienie są do poprawy, ale jak Wam się podoba sam koncept. Co sądzicie o czerni? Czy może biel?
Jakby mi się bardzo podobają robione jak ma to miejsce w Bielenii którą uważam chyba za najlepszą jaka na tą chwilę istniej.

Z kolei w Muratyce stworzyłem coś jeszcze innego, bardziej skomplikowane ale też całkiem dobrze się prezentuje.

Rozważyłbym zachowanie barw państwowych (czyli zastąpić czarny białym) a pokombinować coś z formą samej bandery.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wzorzec był jak najbardziej odrealowy, ale coś wykombinuje zaraz na szybko. Dla samego zobrazowania.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie wiem sam, ten czarny mi się strasznie tam gryzie.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 sierpnia 2023, 20:11 Wzorzec był jak najbardziej odrealowy, ale coś wykombinuje zaraz na szybko. Dla samego zobrazowania.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok, to na szybko przerabiając to co dostarczyłeś Herr @Albert Fryderyk de Espada :
wariant 1

wariant 2

wariant 3 (plus ew.kompilacje)

wariant 1

wariant 2

wariant 3 (plus ew.kompilacje)

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyznam się, że pierwsze warianty twoje @Heinz-Werner Grüner mnie odrzucają. Jakoś takim pierwszym skojarzeniem nie jest krzyż a swastyka i nie wiem czemu
Natomiast wariant 3 jak najbardziej mi się podoba
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja też, niestety, widze tam swastykę, ale to wzięte z wzorca flagi. Miało być jak w Bialenii. Kolor biały, będący na środku naszej flagi, tak jak zielony w Bialenii był niewidoczny.Isabella Swann pisze: ↑28 sierpnia 2023, 20:45 Przyznam się, że pierwsze warianty twoje @Heinz-Werner Grüner mnie odrzucają. Jakoś takim pierwszym skojarzeniem nie jest krzyż a swastyka i nie wiem czemu
Mogę ew. krzyż zaproponować w pomarańczowym, ale wtedy wygląda to równie dziwnie.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż jest to z goła błędne przekonanie, ten konkrety wariant stworzony w Bialenii jest raczej wzorowany na fladze marynarki wojennej Ukrainy. Motyw krzyża pojawiał się owszem w niemieckich banderach jeszcze za czasów cesarstwa ale występował również w banderach marynarki Indii, Wielkiej Brytanii, Litwy czy też Lotwy.
Zasadniczą różnicą jest to że Kriegsmarine w miejscu przecięcia ramion krzyża znajdował się okrąg ze swastyką. Uprzednia za cesarza znajdował się tam niemiecki orzeł.
W wariancie Ukraińskim występuje kilka egzemplarzy jak np właśnie marynarki, ministerstwa obrony czy dowództwa marynarki.
Ja z kolei troszeczkę przerobiłem jeden z pierwszych wariantów.

Zasadniczą różnicą jest to że Kriegsmarine w miejscu przecięcia ramion krzyża znajdował się okrąg ze swastyką. Uprzednia za cesarza znajdował się tam niemiecki orzeł.
W wariancie Ukraińskim występuje kilka egzemplarzy jak np właśnie marynarki, ministerstwa obrony czy dowództwa marynarki.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No i ten jest zwycięski.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 sierpnia 2023, 21:23 No cóż jest to z goła błędne przekonanie, ten konkrety wariant stworzony w Bialenii jest raczej wzorowany na fladze marynarki wojennej Ukrainy. Motyw krzyża pojawiał się owszem w niemieckich banderach jeszcze za czasów cesarstwa ale występował również w banderach marynarki Indii, Wielkiej Brytanii, Litwy czy też Lotwy.
![]()
Chyba, że jeszcze ew. szarotkę zamienimy z kotwicą.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co gdyby dodać dwie skrzyżowane kotwice za szarotką. Od razu można by to przemalować na czarno-biało i będziemy mieli gotowe insygnia.