Informacja na temat nowego mikronacyjnego forum i strony - "Bastion Pollin"

(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Informacja na temat nowego mikronacyjnego forum i strony - "Bastion Pollin"

Post autor: Ronon Dex »

Informuję Szanownych Mikronautów, że powołaliśmy do życia nowe forum i stronę o nazwie "Bastion Pollin":
- FORUM (administrator główny: Piotr Romanow)
- STRONA (administrator: Ronon Dex)

Powstanie Bastionu jest związane z zapowiedzianym zakończeniem działalności forum Republiki Bialeńskiej oraz stowarzyszonej Brodrii. Na skutek ogłoszonej, przyszłej likwidacji tych wirtualnych państw, szczególnie Brodrii nastąpił (niejako samoistny) podział jej dawnego terytorium.

1. Niepodległość ogłosiło dawne brodryjskie terytorium zależne czyli Protektorat Nan Di, który obecnie (po pewnej korekcie granic i ustępstwach terytorialnych na rzecz Nowej Ordy) przyjął nazwę Cesarstwo Nan Di.

Obrazek

W tym nowym kraju działają obecnie: Piotr Romanow (jako Niebiański Cesarz) oraz Ronon Dex (jako dowódca Cesarskiej Armii Nan Di i przedsiębiorca). Samo państwo jest w luźnym klimacie "okołochińskim" - co wynika z kontynuacji dawnego Protektoratu Nan Di.

2. Niepodległość ogłosił również (w sumie nieco wcześniej niż Nan Di) dawny brodryjski etnarchat o nazwie Nowa Orda - zachował nazwę z okresu brodryjskiego, choć obecnie jest pod rządami Chana.

Obrazek

W tym kraju przywódcą (Chanem Nowej Ordy) jest Andrzej Płatonowicz Ordyński (w Bialenii znany jako Swarzewski), a państwo (podobnie jak dawny region Brodrii) jest w luźnym klimacie okołomongolskim.

3. Do forum Bastion dołączyła Legionowa Republika Aquelii, pod przywództwem Generała-Prezydenta Alberta Fryderyka de Espada.

Nowe państwo stworzone na bazie wojny domowej w Brodrii, które znajduje się w północno-zachodniej części dawnej Brodrii.

4. Na forum zawitała również istniejąca wcześniej na Nordacie Federacja Repujerstanu pod kierownictwem Aleksandra Novaka.

Jednak uczestnictwo na forum i stronie Bastionu jest otwarte i nie dotyczy tylko Nordaty czy krajów "pobrodryjskich". Uznaliśmy, że łatwiej będzie prowadzić niewielkie (liczbą mikronautów) kraje na wspólnym forum. przy czym informujemy, że nie jest to żadna "unia", "związek państw" czy cokolwiek ze wspólnym rządem.

Jest to tylko i wyłącznie wspólnota informatyczna niepodległych i niezależnych mikronacji.

ZAPRASZAMY DO ODWIEDZIN !
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Informacja na temat nowego mikronacyjnego forum i strony - "Bastion Pollin"

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Trotyl pisze: 31 sierpnia 2023, 09:14 Z platformą zobaczymy, mam jakiś pomysł, może zadziała!
Byłem pewien, że już macie. Żeby nie bylo tak, że cały zapał się zakończy przed rozpoczeciem planowania ataków. :)

BTW. @Trotyl ciekawe profilowe!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Trotyl Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Trotyl »

No bo jakąś mamy, Osiek ma swój już używany, którego używali do tej pory w Minecrafcie i twierdzą, że działa, ja mam pomysł na przeniesienie tego na fajniejszą platformę, której dałoby się używać i łatwo dostosować do swoich potrzeb (+ grać w to jak planszówkę)!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Trotyl pisze: 31 sierpnia 2023, 09:50 No bo jakąś mamy, Osiek ma swój już używany, którego używali do tej pory w Minecrafcie i twierdzą, że działa, ja mam pomysł na przeniesienie tego na fajniejszą platformę, której dałoby się używać i łatwo dostosować do swoich potrzeb (+ grać w to jak planszówkę)!
To akurat o tym słyszałem, myślałem, że coś nowego rodzi się w głowie. No tamten pomysł wydaje się w porządku. Nie wiem czy Szanowna Pani wie, ale w Rzeczpospolitej Obojga Nardów też mają system walki, może warto podpytać czy się i na tym by dało zagrać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nebelschattengasse - strefa dla dyplomatów”