Jak chcecie to wydzielimy Wam "strefę bezpieczeństwa" na forum Edelweisss do wszelakich rozmów tego konfliktu.Trotyl pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:41Na razie po obu stronach trwają przygotowania! Trochę cierpliwości nie zaszkodzi!Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:38 Tylko szkoda, że nie widać tej wojny. Mam nadzieję, że będzie jakaś relacja. ;P
Komunikaty Ambasady
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Komunikaty Ambasady
To trzeba Cesarzowej pytać, czy potrzebujemy, bo ja nie wiem.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:46Jak chcecie to wydzielimy Wam "strefę bezpieczeństwa" na forum Edelweisss do wszelakich rozmów tego konfliktu.Trotyl pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:41Na razie po obu stronach trwają przygotowania! Trochę cierpliwości nie zaszkodzi!Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:38 Tylko szkoda, że nie widać tej wojny. Mam nadzieję, że będzie jakaś relacja. ;P![]()
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A będzie chociaż reakcja Jej Książęcej Mości? Bo słyszałem, że podobno rządzi ona z lekkimi przerwami na ArkaFatima Popow-Chojnacka pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:21Raczej nie będzie więc musisz się jakoś z tym pogodzić.![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Nie będę mu odbierać tej przyjemności.Damiano á-la-Triste pisze: ↑31 sierpnia 2023, 11:28A będzie chociaż reakcja Jej Książęcej Mości? Bo słyszałem, że podobno rządzi ona z lekkimi przerwami na ArkaFatima Popow-Chojnacka pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:21Raczej nie będzie więc musisz się jakoś z tym pogodzić.![]()
![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak mi się coś wydawało, że to nie mogą być zwykłe pobudki, ale jakieś wewnętrzne potrzeby 

- Joanna Izabela
No, jak sie jest przyzywczajony do tego ze wojny sie prowadzi artykulami ze sie "rozpierdzielilo wszystko i elo" to faktycznie dla takich osob nie widac wojnyFatima Popow-Chojnacka pisze: ↑31 sierpnia 2023, 10:21
Chyba tylko on. W sumie sama myślałam, że reakcje będą większe ale cóż.. :p Tylko szkoda, że nie widać tej wojny. Mam nadzieję, że będzie jakaś relacja. ;P
- Piwski Sroczyński • Stempel
-
ODZNACZENIA
KOMUNIKAT
Na terenie Republiki Kogalijskiej, Państwa położonego w pobliżu granic Najjaśniejszego Miasta, z cichym poparciem rządu Preugetera Fegelaina doszło w ciągu ostatniej doby do dziesiątek krwawych incydentów przeciwko wyznawcom, kapłanom i świątyniom wszelkich wyznań. Palone są kościoły, od kilku dni zamieniane już przez rząd w muzea ateizmu i kina. Co jednak gorsze, mordowani są w sposób brutali wierni i kapłani.
Większość środowisk politycznych Kogalii trwardo sprzeciwia się działanom rządu i sterowanego przezeń motłochu. Kraj stoi na krawędzi kolejnej już, w ciągu ostatniego półrocza, wojny domowej.
Wikariat Spraw Zagranicznych zdecydowanie odradza podróże do Kogalii zarówno obywatelom Najjaśniejszego Miasta, jak i obywatelom innych Państw Pollinu. Osoby, które znalazłyby się jednak na terenie Poryża mogą szukać schronienia w eksterytorialnej Konkatedrze pw. świętych Piotra i Pawła, do której wysłano wczoraj w nocy 40 osobowy pluton Policji Państwowej.
Większość środowisk politycznych Kogalii trwardo sprzeciwia się działanom rządu i sterowanego przezeń motłochu. Kraj stoi na krawędzi kolejnej już, w ciągu ostatniego półrocza, wojny domowej.
Wikariat Spraw Zagranicznych zdecydowanie odradza podróże do Kogalii zarówno obywatelom Najjaśniejszego Miasta, jak i obywatelom innych Państw Pollinu. Osoby, które znalazłyby się jednak na terenie Poryża mogą szukać schronienia w eksterytorialnej Konkatedrze pw. świętych Piotra i Pawła, do której wysłano wczoraj w nocy 40 osobowy pluton Policji Państwowej.
(-) Józef Forłerd
Zastępca Wikariusza ds. Spraw Zagranicznych
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Piwski Sroczyński • Stempel
-
ODZNACZENIA
OGŁOSZENIE
Darmowe pieniądze za pieczątkę w paszporcie!
Darmowe pieniądze za pieczątkę w paszporcie!
Każda osoba, która zgarnie osiecką pieczątkę w mikronacyjnym paszporcie STEMPEL otrzyma 1000 DOS. Ponadto, spośród pierwszych 25 osób, które zweryfikują się w systemie zostanie wylosowany szczęśliwiec, który będzie mógł liczyć na nagrodę w postaci 20 000 DOS. Przypominamy, że Dukaty Osieckie wymienialne są zarówno na wszystkie waluty MBP, jak i Libery Sarmackie. Instrukcja jak tego dokonać znajduje się w linku poniżej.
https://osb.cives.pl/stempel/guide
https://osb.cives.pl/stempel/guide
(-) Józef Forłerd
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości