Ja tego tak nie śledzę, ba, w ogóle bym nie śledził gdyby nie ten wątek.Damiano á-la-Triste pisze: ↑31 sierpnia 2023, 23:02No była zapowiedź od NASA w ich zapowiedzi i planach na 2023 chociaż ja zawsze jak oglądam te zapowiedzi w sylwestra to zawsze się z nich śmieję bo wiem, że czegoś nie zrobią (w podesłanym wyżej video przynajmniej 3 rzeczy są przesunięte i nie odbędą się w 2023Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 sierpnia 2023, 20:16 No z tym początkiem życia na ziemi...no bardzo fajne rzeczy dzieją się. Nie miałem o takim czymś pojęcia.) no ale to taki szczegół
![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A szkodaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑01 września 2023, 10:20Ja tego tak nie śledzę, ba, w ogóle bym nie śledził gdyby nie ten wątek.Damiano á-la-Triste pisze: ↑31 sierpnia 2023, 23:02No była zapowiedź od NASA w ich zapowiedzi i planach na 2023 chociaż ja zawsze jak oglądam te zapowiedzi w sylwestra to zawsze się z nich śmieję bo wiem, że czegoś nie zrobią (w podesłanym wyżej video przynajmniej 3 rzeczy są przesunięte i nie odbędą się w 2023Heinz-Werner Grüner pisze: ↑31 sierpnia 2023, 20:16 No z tym początkiem życia na ziemi...no bardzo fajne rzeczy dzieją się. Nie miałem o takim czymś pojęcia.) no ale to taki szczegół
![]()
![]()
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Damiano á-la-Triste
Mam takie małe pytanie
Jak tym Ruskim poszło z tą misją Łuna w końcu,bo nie śledziłem info na ten temat z braku czasu?
Dopiero dzisiaj się dowiedziałem o awansie na Gefreitera i o przyznaniu odznaczenia Edelweiss,tak jestem zabiegany
Mam takie małe pytanie
Jak tym Ruskim poszło z tą misją Łuna w końcu,bo nie śledziłem info na ten temat z braku czasu?
Dopiero dzisiaj się dowiedziałem o awansie na Gefreitera i o przyznaniu odznaczenia Edelweiss,tak jestem zabiegany
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To znaczy ja bardzo chętnjie śledzę ten wątek! Natomiast sam kosmos jest dla mnie zbyt tajemniczy i moim wieku już nie nadrobię wiedzy jaką posiada pewnie nastolatek, więc traktuje ten temat jako ciekawostkę doszkalajacą, za którą serdecznie dziękuje.Damiano á-la-Triste pisze: ↑01 września 2023, 16:29A szkodaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑01 września 2023, 10:20Ja tego tak nie śledzę, ba, w ogóle bym nie śledził gdyby nie ten wątek.Damiano á-la-Triste pisze: ↑31 sierpnia 2023, 23:02
No była zapowiedź od NASA w ich zapowiedzi i planach na 2023 chociaż ja zawsze jak oglądam te zapowiedzi w sylwestra to zawsze się z nich śmieję bo wiem, że czegoś nie zrobią (w podesłanym wyżej video przynajmniej 3 rzeczy są przesunięte i nie odbędą się w 2023) no ale to taki szczegół
![]()
![]()
![]()
Jürgen Voller pisze: ↑01 września 2023, 17:30 @Damiano á-la-Triste
Mam takie małe pytanie
Dopiero dzisiaj się dowiedziałem o awansie na Gefreitera i o przyznaniu odznaczenia Edelweiss,tak jestem zabiegany![]()
Jak poszło ruskim to nawet ja wiem - obiekt uległ całkowitemu zniszczeniu przy kontakcie z Księżycem - w skrócie misja nie powiodła się.
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż, wielka szkoda i techników do łagru! 
Mam trochę bliżej do Białorusi, więc nie chcę zwiedzać w przyszłości Sybiru za "antyrosyjskie wpisy w internecie",a w tymże nic nie ginie
Mam trochę bliżej do Białorusi, więc nie chcę zwiedzać w przyszłości Sybiru za "antyrosyjskie wpisy w internecie",a w tymże nic nie ginie
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Krótko mówiąc tak im poszło:Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 września 2023, 19:32 Jak poszło ruskim to nawet ja wiem - obiekt uległ całkowitemu zniszczeniu przy kontakcie z Księżycem - w skrócie misja nie powiodła się.![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nigdy nie popierałem przemocy w stosunku do niewinnych ludzi, który pracowali od 2016 roku nad lądownikiem. Faktycznie zarząd Roscosmosu jest bardzo upolityczniony, ale zwykli pracownicy, którzy tylko pracowali przy tym projekcie, zasługują na spokój, a nie na jakąkolwiek dezaprobatę lub groźby jakiejkolwiek przemocy.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy to czasem też nie wyglądało tak: - róbcie i już- ale towarzyszu nie ma szan, nie mamy środków - nic mnie to nie obchodzi, ma być na za 3 miesiące gotowe!
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Heinz-Werner Grüner
Jak znam Rosjan,to pewnie właśnie tak było
Swoją drogą,u nas takie upolitycznienie wszystkiego na wzór Rosji Putina i inżynieria społeczna właśnie mają miejsce dzięki politykom z przynajmniej dwóch zwalczających się partii politycznych...
Viele Dank, Szanowny @Damiano á-la-Triste ,bo zastanawiałem się ostatnio, czemu tak cicho w temacie tej misji

Jak znam Rosjan,to pewnie właśnie tak było
Swoją drogą,u nas takie upolitycznienie wszystkiego na wzór Rosji Putina i inżynieria społeczna właśnie mają miejsce dzięki politykom z przynajmniej dwóch zwalczających się partii politycznych...
Viele Dank, Szanowny @Damiano á-la-Triste ,bo zastanawiałem się ostatnio, czemu tak cicho w temacie tej misji
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cóż misja jak zwykle wyszła za szybko, bo teraz jest moment, gdy władze Federacji Rosyjskiej muszą coś wygrać. Jeżeli nie wygrają to naród z widłami wyniesie Herr Putina z jego kanciapy. Sytuacja Federacji jest dość ciężka bowiem trochę działa jak umowa społeczna między "demokratycznie" wybranym Putinem, a narodem.
Naród rosyjski powoli zaczyna się niepokoić, że zarówno "Specjalna Operacja Wojskowa" jak i kolejne dziwne wydarzenia dzieją się nie na korzyść Rosji. Pozostaje wyczekać co będzie dalej.
Naród rosyjski powoli zaczyna się niepokoić, że zarówno "Specjalna Operacja Wojskowa" jak i kolejne dziwne wydarzenia dzieją się nie na korzyść Rosji. Pozostaje wyczekać co będzie dalej.