EBE-Cywilny Oddział Samochodowy
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: EBE-Cywilny Oddział Samochodowy
Tu z jakiejś maszyny coś odpadnie, tam się koło wykręci z auta kierownika... Kto nie kombinuje, ten nie ma. 

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A teraz tak na poważnie, może wejdziemy w niszę drogich i eleganckich? I w klimacie.
Co myślicie o takich klimatach:
1.
2.
3.
Co myślicie o takich klimatach:
1.

2.

3.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ten ostatni nawet elektryk, więc lepiej niech dużo węgla szykują w elektrowni.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ropy chyba nie ma w EDL. Więc wszystko się spina.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja tam na przykład jestem fanem Horcha a szkoda że tak niewiele egzemplarzy się zachowało do dziś.
No ale firma powstała przed I wojną i kontynuowała swoją działalność przez cały okres międzywojenny więc ramy czasowe się spinają wręcz idealnie już nie mówiąc że są po prostu bardzo ładne.
Sam z korzystam z modelu 853 na potrzeby RMAW i fajnie byłoby się przesiąść na realny mikronacyjny odpowiednik.
No ale firma powstała przed I wojną i kontynuowała swoją działalność przez cały okres międzywojenny więc ramy czasowe się spinają wręcz idealnie już nie mówiąc że są po prostu bardzo ładne.
Sam z korzystam z modelu 853 na potrzeby RMAW i fajnie byłoby się przesiąść na realny mikronacyjny odpowiednik.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak dla mnie brzmi fajnie. Jestem ZA. Jeśli inni nie zgłaszają sprzeciwu, to fabryka przejdzie do facy projektowej.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przejdźmy do fazy projektu, zanim ktokolwiek zdąży się sprzeciwić. 

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmm...Horch jest świetny, ale akurat szukałbym modeli nie będącymi wersjami cabrio. 
No wiecie, u nas to prędzej zaparowane szyby i (jeśli posoadamy) ogrzewanie na maksa.
Podczas RMAW Albert F. korzysta z modelu najbardziej zaawansowanego, który wyprodukowała marka Horch (dokładnie 853), w Edelweiss musielibyśmy cofnąć się do produkcyjnych ok 1930-1933 - skoro technicznie w branży motoryzacji jesteśmy nieco do przodu.
Ja wiem, że dla Was to nic ważnego, ale mnie serio motoryzacja mikronacyjna i jej rozwój kręci, choć realnie znam się jak przeciętna łysa blondynka.
No wiecie, u nas to prędzej zaparowane szyby i (jeśli posoadamy) ogrzewanie na maksa.
Podczas RMAW Albert F. korzysta z modelu najbardziej zaawansowanego, który wyprodukowała marka Horch (dokładnie 853), w Edelweiss musielibyśmy cofnąć się do produkcyjnych ok 1930-1933 - skoro technicznie w branży motoryzacji jesteśmy nieco do przodu.
Ja wiem, że dla Was to nic ważnego, ale mnie serio motoryzacja mikronacyjna i jej rozwój kręci, choć realnie znam się jak przeciętna łysa blondynka.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Heinz-Werner Grüner to pomóż. Nakieruj jakoś. Żebyśmy znaleźli jakąś alternatywę. Ja serio chcę zbijać kokosy na Muratyce.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to tak:Femme Mystere pisze: ↑28 września 2023, 21:30 @Heinz-Werner Grüner to pomóż. Nakieruj jakoś. Żebyśmy znaleźli jakąś alternatywę. Ja serio chcę zbijać kokosy na Muratyce.
Puch - realna marka, której używam do promowania RMAW i mojejgo w niej udziału miałą pojazdy wyglądające jak...kupy, więc wizualnie mam Bentleya w british racing green - oto porównanie:

My już jesteśmy na tym drugim poziomie technicznym...
Ten drugi ma osiagi znakomite - może gnać z prędkością ponad 175km/h i ma 6 cylindrów. to taki chyba fajny wymiernik mikronacyjny.
My byśmy może bazowali na Horcha, ale -8-cylindorwych po roku 1930-stym
https://en.wikipedia.org/wiki/Horch
Nie znam się za bardzo na tym, ale to chyba taki dobry projekt na "start".
Bo chyba model "EBE" od Leszka należy uznać, za nieudany.
Chyba, że uważasz, ze pierwszym pojazdem ma być samochód dla ludu, a nie dla elit. Mnie to bez różnicy, ale chciałym by ten rozwój technologiczny był spokojny. Jeszcze raz przypomnę, że w motoryzacji możemy spokojnie zaczynać w latach 1930-1933 - dalej to już chyba kwestia rozwoju marki. Nie wiem czy te Horchy to ostateczność, ale można spórbować choćby i Hispano-Suizy, gdyż mają na przedzie przepiękne logo.
Marzy mi się by właśnie takie coś w Edelweiss było-marka niczym ważka na rolls-royce'ie czy właśnie bocian na masce szwajcarsko-hiszpańskiej marki.