Helwetyk pisze: ↑05 października 2023, 11:46
A drogie to kolegium?
(W ogóle, w przedmiocie miejscówki w Edelweissie, chyba najlepiej byłoby, gdybym się zameldował w ambasadzie, ale chyba nie ustaliliśmy jeszcze lokalizacji żadnej z placówek?).
No nie... Do tej pory nie było takiej prośby ze strony Palatynatu. Jak tylko dacie znać, to stworzę co tam zechcecie.
Czy wszystkie nieoznaczone grunty są wolne? Ulica Lwia kusi samą nazwą… (Scenicznym szeptem: gdzie mieści się koło Światowego Związku Filatelistycznego?).
Możemy iść na kompromis i przydzielę Wam ambasadę gdzieś na narożniku Nebelschatengasse (to ulica dla ambasad) i Löwen Strasse. Pasuje?
Co do drugiego miejsca, zaraz się wyznaczy!
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 października 2023, 19:22
No nie... Do tej pory nie było takiej prośby ze strony Palatynatu. Jak tylko dacie znać, to stworzę co tam zechcecie.
Czy wszystkie nieoznaczone grunty są wolne? Ulica Lwia kusi samą nazwą… (Scenicznym szeptem: gdzie mieści się koło Światowego Związku Filatelistycznego?).
Możemy iść na kompromis i przydzielę Wam ambasadę gdzieś na narożniku Nebelschatengasse (to ulica dla ambasad) i Löwen Strasse. Pasuje?
Już lecę na konsultacje do palatium! Z ciekawości — Nebelschatengasse — skąd ta nazwa? Tłumaczenie od Wujka Googla jest bardzo intrygujące.
Helwetyk pisze: ↑05 października 2023, 19:42
Już lecę na konsultacje do palatium! Z ciekawości — Nebelschatengasse — skąd ta nazwa? Tłumaczenie od Wujka Googla jest bardzo intrygujące.
Że też nie przyszło akurat Czcigodnemu przytrzymać bez kliknięcia myszki na samym polu i odczytać opis.
Ale już podpowiadam: "Nebelschattengasse - strefa dla dyplomatów
(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów."
Ja natomiast zabawiam się w lokowanie właśnie wszystkich ambasad...
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 października 2023, 19:59
Że też nie przyszło akurat Czcigodnemu przytrzymać bez kliknięcia myszki na samym polu i odczytać opis.
Wkleiłbym obrazek, ale boję się kolegium. W każdym razie, wracam po konsultacjach i — zaproponowana lokalizacja, z największą przyjemnością. Blisko szpitala, więc idealnie. Gdyby udało się po znajomości załatwić adres od strony ulicy Lwów, byłoby jeszcze idealniej. A gdyby jednocześnie załatwić ulokowanie placówki edelwajskiej w Nowym Brzegu, żylibyśmy na najlepszym z możliwych mikroświatów.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 października 2023, 19:59
Wkleiłbym obrazek, ale boję się kolegium. W każdym razie, wracam po konsultacjach i — zaproponowana lokalizacja, z największą przyjemnością. Blisko szpitala, więc idealnie. Gdyby udało się po znajomości załatwić adres od strony ulicy Lwów, byłoby jeszcze idealniej. A gdyby jednocześnie załatwić ulokowanie placówki edelwajskiej w Nowym Brzegu, żylibyśmy na najlepszym z możliwych mikroświatów.
Za takie obrazki nie karamy, spokojnie.
Co do siedziby jest jak najbardziej wskazane żeby wejście było od Lwiej. Nie ma problemu. W sumie już tak ulokowałem.
Co do edelwajskiej ambasady, to jak wpadnę do NB to na pewno na którymś murze "wyryje" napis, że "moja ci ta kamienica i narodu mojego".
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑05 października 2023, 20:14
Co do edelwajskiej ambasady, to jak wpadnę do NB to na pewno na którymś murze "wyryje" napis, że "moja ci ta kamienica i narodu mojego".
To ja serdecznie zapraszam! Z potwierdzonego źródła wiem, że jutro rano UMNB planuje rozpatrywać wnioski, ale wiadomo, że można też na spokojnie, usiąść i pomyśleć…