Komunikaty Ambasady

Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Komunikaty Ambasady

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oberhaupt poczynił już pierwsze kroki a Ty Drogi Obywatel Kotliny Edelweiss? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Piwski Sroczyński Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Piwski Sroczyński »

KOMUNIKAT NUNCJATURY APOSTOLSKIEJ
Zaproszenie na konsekrację kościoła w Hesji

Wikariat ds. Oświecenia Publicznego i Kultu Bożego zaprasza w imieniu Jego Apostolsko-Królewskiej Świątobliwości, pragnie zaprosić wszystkich zainteresowanych na konsekrację kościoła parafialnego w Hesji. Świątynia została wzniesiona przez Infrastrukturę Osiecką, dzięki niezwykle hojnym datkom mieszkańcom całego Pollinu. Największą ofiarnością wykazali się niezastąpieni: Oberhaupt Kotliny Edelweiss @Heinz-Werner Grüner i Namiestnik Palatynatu Leocji @Helwetyk. To właśnie Ci darczyńcy będą mieli wpływ na wybór wezwania, pod którym zostanie konserkowany kościół.

Przypominamy, że wszyscy darczyńcy zostaną również, wedle stosownego porządku upamiętnieni tablicą, która zostanie wmurowana w jedną ze ścian kościoła parafialnego. Uroczystości odbędą się o godzinie 20:30 w najbliższą niedzielę, we wspomnienie św. Felicjana. Uroczystość będzie ponadto połączona z odczytaniem Litanii do Judy Tadeusza, którego wspomnienie przypada na sobotę poprzedzającą konsekrację świątyni.
(-) Józef Forłerd
Zastępca Wikariusza ds. Spraw Zagranicznych
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Jak napisałem w wiadomości prywatnej do Jego Apostolsko-Królewskiej Świątobliwości @Piwski Sroczyński serdeczne Bogowie zapłać za zaproszenie. Na uroczystości postaram się przybyć, choć obiecywać nie mogę, czy zdążę zejść z gór, w trakcie trwania październikowego Święta Piwa, czy akurat odcinek specjalny Rajdu Lumerii mi przypasuje, bym mógł jechać na "autopilocie". No i co najważniejsze, czy mi moje "domowe boginie" pozwolą tyle zasiadać za szklanym ekranem w prywatnych pieleszach realnych. Zrobię jednak wszystko co w mojej mocy.

Jednocześnie myślałem intensywnie nad patronatem kościoła w Hesji. Tutaj jednak muszę zasięgnąć słowa także od @Helwetyk, gdyż razem zostaliśmy zobowiązani do wyboru właściwego wezwania.
Mam swoje typy, jak choćby Henryk z Uppsali, Henryk Morse, wódz Divico albo...Matka Prokrastynacja.

Przemyślimy i na pewno wybierzemy odpowiednio.
ObrazekObrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wasza Świątobliwość @Piwski Sroczyński , czy możemy jako naród edelweisski liczyć na sprawozdanie z konsekracji? Byłem, owszem, ale lekko. Coś widziałem, coś słyszałem, ale jednak całkowicie nie dało rady...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Niewykluczone, że pojawi się jakaś relacja tekstowa
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Podpisano traktat o stosunkach dyplomatycznych z Związkiem Radzieckich Komun Ludowych
Trzeciego listopada, w dzień św. Marcina z Porres, w Najjaśniejszym Mieście, Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych Piwski i Trybun Ludowy Cyryl Lejpunski (tow. Drenin) podpisali Traktat o stosunkach dyplomatycznych. Dokument został sporządzony według ogólnopollinowego wzorca dla dokumentów tego typu. Co ciekawe, zajmujaca się składem dokumentu Kancelaria Rządu Jego Apostolsko-Królewskiej Świątobliwości nadała nadała mu treść łudząco podobną do leockich dokumentów tego typu. Traktat został zgodnie ze zwyczajem opublikowany w Dzienniku Praw.

Jego Kopia została również zabezpieczona za pomocą systemów Kustosza: https://kustosz.stempel.org.pl/1143/100 ... 997265.pdf

(-) Józef Forłerd
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dwa spostrzeżenia mi się nasuwają... Leocja i ZKRR... Dlatego moje pytanie, skoro pierwsza część nawiązania została wyjaśniona przez WŚ to chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o samej już ZRKL. Gdzie to państwo się znajduje, jak wygląda cała struktura obywatelska etc.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 03 listopada 2023, 19:48 Dwa spostrzeżenia mi się nasuwają... Leocja i ZKRR... Dlatego moje pytanie, skoro pierwsza część nawiązania została wyjaśniona przez WŚ to chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o samej już ZRKL. Gdzie to państwo się znajduje, jak wygląda cała struktura obywatelska etc.
Jest to Państwo prowadzone przez tow. Zertiego/Drenina, znanego z Czesnoradu czy komunistycznej Brodrii. Znajduje się u nas - na Kompasie, po sąsiedzku dla Osieka. Mamy nawet wspólną granicę na "wysokości" Koszyc. Ma trzech obywateli.
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Powołano Diecezję Voxlandzką
Trzeciego listopada, w dzień św. Marcina z Porres, w Najjaśniejszym Mieście, Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych Piwski wydał Bullę, tworzącą strukturę dla Wiernych Świętego Kościoła Powszechnego Pollinu w Królestwie Voxlandu. Jednocześnie, nowopowołana Diecezja Voxlandzka zostaje przekazana pod opiekę, jako właściwemu sobie pasterzowi, Jego Królewskiej Mości Joahimowi. W związku z czym podniesiony zostaje On do do godności episkopatu. O opublikowanie dokumentu proszę wszystkich pasterzy kościołów mających własną strukturę.

Jego Kopia została również zabezpieczona za pomocą systemów Kustosza: https://kustosz.stempel.org.pl/1143/100 ... 997279.pdf

(-) Józef Forłerd
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 03 listopada 2023, 21:39
Heinz-Werner Grüner pisze: 03 listopada 2023, 19:48 Dwa spostrzeżenia mi się nasuwają... Leocja i ZKRR... Dlatego moje pytanie, skoro pierwsza część nawiązania została wyjaśniona przez WŚ to chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o samej już ZRKL. Gdzie to państwo się znajduje, jak wygląda cała struktura obywatelska etc.
Jest to Państwo prowadzone przez tow. Zertiego/Drenina, znanego z Czesnoradu czy komunistycznej Brodrii. Znajduje się u nas - na Kompasie, po sąsiedzku dla Osieka. Mamy nawet wspólną granicę na "wysokości" Koszyc. Ma trzech obywateli.
To w takim razie trzyma się kupy. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu”